עוגת תפוזים שיש שתשדרג כל אירוח בבית שלך

עוגת תפוזים שיש – הממתק המדהים שיעשה לכם חשק לעוד!

בואו נדבר על עוגת תפוזים שיש. החוויה שכוללת טעמים מרעננים, טקסטורות ממכרות וריח משגע שממלא את הבית. כל מה שאתם צריכים זה להצטייד בתשוקה ואולי גם קצת קמח, והעוגה הזו תעיף לכם את החושים! זהו מתכון שלא רק יכבוש את הלבבות אלא גם את החיך. דמיינו את המפגש הראשון שלכם עם עוגת תפוזים בתור ילדים, את הפנים המאושרות של סבתא כשנכנסתם לבית, את העונג המושלם שהתפזר באוויר. עכשיו תדמיינו שאתם יושבים עם חברים לקפה, והעוגה הזו, האגדית, באמצע השולחן. טעים, נכון? אז מה אתם מחכים? בואו נתחיל את המסע למתכון הזה!

משך הכנה ורמת קושי

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן אפייה: 45 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 10-12

הרכיבים הדרושים

כעת, לאחר שקטפנו את השפתיים, הגיע הזמן לעבור לרשימת הרכיבים המעלפת הזאת. כל רכיב כאן חשוב, וכל אחד מהם תורם ליצירת טעמים עזים ומרקמים נעימים באוגתכם. אם אתם מאלו שמשתגעים בהכנה, יש כאן מיליון דרכים לשדרג את העוגה הזאת. אבל קודם, הנה מה שאתם צריכים:

  • 4 תפוזים בינוניים, סחוטים ומסוננים (מיץ ותחתית)
  • 3 ביצים גדולות
  • 200 גרם סוכר (זוכרים לשים לב?)
  • 100 מ"ל שמן קנולה
  • 250 גרם קמח לבן
  • 20 גרם אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית קינמון (לנגיעה נוספת של טעם)
  • קמצוץ מלח
  • סוכר חום לקישוט (למראה קריספי)
  • שוקולד מריר קצוץ (לשעשוע של טעמים – מי יכול לסרב לזה?)

שלבי ההכנה

ועכשיו, אחרי שריכזנו את נכון את רכיבי ההצלחה, הגיע הזמן להיכנס למטבח ולהתחיל במלאכה!

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. משמנים תבנית עם חמאה או שמן (העוגה לא רוצה להיתפס, נכון?).
  3. מאלתרים בקערה גדולה את המיץ מהתפוזים והסוכר, ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את הביצים והן מסבירות היטב לחומרים הרטובים.
  5. קולפים את קליפת התפוזים ומגרדים מעט לתוך התערובת (שכחו את הכימיקלים!).
  6. מוסיפים שמן ומערבבים עוד הפעם, עד שהתערובת מודרגת.
  7. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, האבקת סודה לשתייה, מלח, קינמון ושוקולד קצוץ. ואז, מה הם עושים? מוסיפים אותם לתערובת הרטובה.
  8. לאחר שילובם, תמצפו את התערובת בתבנית המוכנה.
  9. אופים בתנור במשך 40-45 דקות, עד שהעוגה מזהירה, חומה ומבעבעת (לא תאמינו כמה ריח יעלה!).
  10. לסיום, קשטו עם סוכר חום – בניחוח מתוק ואגדי.

מרכיבים חלופיים

אפשר לשדרג את המתכון הזה לפי הצורך. מעוניינים בעוגה ללא גלוטן? פשוט השתמשו בקמח תפו”א, ולא תצטרכו להתפשר על ההנאה של עוגת התפוזים.

לגרסה טבעונית, החליפו את הביצים בכף של חומץ, או במאג'ן בננה. זה עובד מעולה! הדגמתם שהעוגה הזו היא לא סתם עוד עוגה, היא יכולה להתאים לכל אחד ואחת.

תוספות או שדרוגים אפשריים

כמובן שיש עשרות דרכים לשדרג את העוגה הזו. תוכלו להוסיף אגוזי לוז קצוצים, משמשים מיובשים או אפילו חתיכות של ליים בדרגת קיסטטית.

אולי תרצו לשדרג את המליחות? דיאטת מלח בעוגות היא טובוין – טפטפו על העוגה שמן זית ואגוזי פקאן קצוצים – תוספות כל כך מענגות שיאתגרו את החושים שלכם.

שאלות ותשובות

מה אני יכול לעשות אם התערובת יוצאת נוזלית מדי?
אם התערובת שלכם נוזלית מדי, דברו עם הקמח, אולי תחסרו קמח! אל תהססו להוסיף עוד קמח עד שהמרקם הנוח מתקבל עם טיפה סמיכות.

אפשר להחליף תפוזים באיזה פרי אחר?
באופן כללי – בהחלט! מכינים עם לימונים או לימונענע – טעמים שונים וטובים.

מה אני עושה אם העוגה לא התייצבה?
יכול להיות שלא אפיתם מספיק זמן, או שאתם צריכים לאותת לתנור שאתם במצב רגיש. תנו לעוגה הזמן הנדרש באהבה!

האם אפשר לאמץ סוכר חום במקום סוכר לבן?
בהחלט! סוכר חום יוסיף טעם עמוק יותר, משגע וטעים.

איך אני מאחסן את העוגה?
שמרו על העוגה בקופסה אטומה בטמפ' החדר או במקרר. מומלץ לצרוך אותה סמוך להכנה.

באיזה מצבים כדאי לאכול את העוגה?
כל מיני מצבים טובים! קפה של הבוקר, ארוחת בוקר, ערב משפחתי או סתם טפיחה על השכם בזמן כיף.

האם אני יכול להקפיא את העוגה?
כמובן! עטפו אותה היטב בניילון נצמד ושמרו במקפיא. היא תחזיק מעמד טוב במשך חודשיים.

מה קורה אם תחפשו להכין גרסה נמוכה בסוכר?
שימו לב לסוכר הסטיביה שיכול להחליף את הסוכר הפשוט. תראו כמה נפלא זה יהיה!

האם יש דרך לשדרג את המראה של העוגה?
לגמרי! אתם יכולים לקשט באגוזים קצוצים, קצפת, או אפילו מעט קקאו או קונפקצ'י לשדרוג מהיר!

למה חשוב לטעום את התערובת לפני האפייה?
כדי לגלות אם התנהגות הטעמים שלכם מתאימה להעדפות שלכם. אולי תרגישו בנוח להוסיף או להפחית סוכר, קינמון, או טעמים אחרים.

עוגת התפוזים יש. מה דעתכם לחלוק את המתכון הזה עם חברים? תנו להם ולכם לחוות את ההנאה האדירה הזו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *