עוגת 3 קומות ליום הולדת שתדהים את האורחים!

עוגת 3 קומות ליום הולדת – החגיגה המושלמת!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן אפייה: 50 דקות
  • זמן קירור: 1 שעה
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 12-15 מנות

כשהיום הולדת מתקרב והילדים מתחילים לגלות סימנים של התרגשות בלתי נדלית, אני מתכוון לזכור את הרגעים האלה בעוגה מיוחדת שכולם פשוט מתים עליה. העוגה הזאת – עוגת 3 קומות יום הולדת – היא לא רק עוגה, היא חוויה! היא עושה את העבודה: היא מרגשת, מפנקת, ונראית מדהים! כל ביס ממנה משגע, והצבעים שהיא מביאה שולטים בשולחן החגיגה. הכנה שלה היא כמו מסיבה קטנה של עצמה, עם המון סטייל, ובסוף יש לנו תוצאה אגדה! אז קדימה, תגלו את הסוד להכנת העוגה שתשאיר את כולם עם פה פעור.

הרכיבים הדרושים

  • 3 כוסות קמח חיטה
  • 2.5 כוסות סוכר
  • 1.5 כוסות חמאה רכה (או מחית אבוקדו לגרסה בריאה)
  • 1.5 כוסות חלב (לקטוז חינם, אם רוצים)
  • 6 ביצים גדולות (אפשר לתחליף עם רסק תפוחים לגרסה טבעונית)
  • 3 כפיות אבקת סודה לשתייה
  • 1.5 כפיות תמצית וניל איכותית
  • 2 כוסות קקאו איכותי (לשוקולד כל שוקולד)
  • 1 כוס חצי קצפת להקצפה (או שמנת קוקוס)
  • 1 כוס פירות יער לקישוט

מרכיבים חלופיים

אם אתם מחפשים גרסה ללא גלוטן, אתם יכולים להשתמש בקמח שקדים או בקמח תפו”א במקום קמח חיטה. אם אתם רוצים להפוך את העוגה לטבעונית – מחית אבוקדו במקום חמאה ורסק תפוחים במקום ביצים יעשו את העבודה לא רע!

שלבי ההכנה

בואו נתחיל להכין את הדבר המדהים הזה. דרכנו מתמלאת בגרסה הכי טעימה שיש של עוגת יום הולדת!

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות צלזיוס. מכינים תבניות עגולות בגובה 20 ס"מ ואחרות בגובה 15 ס"מ, ומשמנים היטב.
  2. מניחים בקערה גדולה את החמאה והסוכר ומערבבים היטב עד שהתערובת קלה ואוורירית.
  3. מוסיפים את הביצים אחת אחת, ומערבבים עד שהן מתמזגות לגמרי.
  4. מוסיפים את החלב ותמצית הווניל ומערבבים עוד פעם.
  5. בקערה נפרדת, מחברים את הקמח, קקאו וסודה לשתייה, ומערבבים יחד.
  6. מפנים קמח לתערובת החמאה והסוכר, ומערבבים בעדינות עד שהתערובת חלקה.
  7. מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור למשך 25-30 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
  8. שוברים את הקצפת ומזיזים את חלקי העוגה כדי לראות שהן נפרדו זה מזה.
  9. כשהעוגה התקררה לחלוטין, מקציפים את השמנת לקצפת רכה.
  10. חותכים את העוגות לקומות, ומניחים על כל קומה קצפת ורצועות פירות יער לפי הטעם.
  11. מניחים את הקומה השנייה עם זהה, ומקשטים בפרחים סוכריים ושוקולד קצוץ.
  12. מניחים את הקומה השלישית למעלה, ומניחים את שאר הקצפת והפירות לקישוט.

השלב הבא

ברגע שהכל מסודר ומפואר, שימו את העוגה במקרר למשך שעה לפחות כדי שהקצפת תתייצב ותשתלב עם כל הטעמים. זה כמו לתת לעוגה את הנשימה האחרונה לפני הגשתה!

שדרוגים ותוספות אפשריות

כולם אוהבים להתנסות עם אוכל – ובמיוחד כשזה מגיע לעוגות. אז הכינו לכם כמה ממולאות ומיוחדות! הוסיפו שמן זית טוב לתערובת או חמאת שקדים לאיזו טוויסט מעניין. השתמשו בשוקולד חלב במקום קקאו, יכול להיות טוב מאוד! ואולי תוסיפו לתוך הקקאו צימוקים וסוגי אגוזים? התוספות הן חופשיות ויכולות לקחת את העוגה למקום אגדי!

שאלות ותשובות

האם ניתן להכין את העוגה יום מראש?

בוודאי! ניתן להכין את העוגה יום לפני. רק זכרו לשמור אותה במקרר כדי לשמור על טריות הקצפת.

האם אפשר לשים עוגויות בתור קישוט?

לגמרי! תוכלו להניח עוגיות מיוחדות שטובות לקישוט על גבי העוגה, מן "עוגת שוקולד קלאסית" – זה באמת משגע!

האם יש מתכון קרמים נוסף שאני יכול להשתמש בו?

בהחלט! אפשר להכין קרם מסקרפונה עם חלב מרוכז שאומנם מגיע עם בטן מכספית, אבל טעים בצורה מוגזמת!

איך אני יודע שהעוגה מוכנה?

בדקו עם קיסם – אם הוא יוצא יבש, העוגה מוכנה. אם הוא יוצא עם תערובת, החזירו לתנור לעוד 5-10 דקות.

מה עושים אם העוגה נופלת?

אם זה קורה, אל תהיו עצובים! תוכלו לחתוך את העוגה ולערבב עם קצפת בשביל הפאן!

האם אפשר להמיר את החלב למשהו אחר?

בוודאי! חלב שקדים או קוקוס יכולים להיות תחליפים מעולים לחלב רגיל.

האם העוגה מתאימה למסיבת רווקים?

אחלה שאלה! כן, עוגה כזו תוסיף ממש אווירה למסיבת רווקים. קישוטים של משחקים מתאימים יעשו את השוס!

מה עם קישוטים נוספים?

תוספות כמו פירות צהובים, נשיקות מרנג, או אפילו רוטב שוקולד יכולות לשדרג את העוגה בצורה מרשימה.

האם אפשר לשמור את העוגה במקפיא?

בהחלט! רק תוודאו לעטוף אותה היטב בניילון נצמד.

האם העוגה מתאימה לילדים?

כמובן! זו עוגה לילדים ומבוגרים, פינוק מושלם לכל גיל, עם כל השוקולדות והפירות.

אני ממליץ לכם לשתף מתכון זה ברשתות השונות. זה יכול להיות חגיגה אמיתית לחבריכם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *