עוף בסיר בישול איטי שיעשה לכם את הערב

עוף בסיר בישול איטי – המתכון המושלם

כשהשמש מתחילה לשקוע והאוויר מתחמם, מגיע הזמן לנשום עמוק ולפנק את עצמנו במנה מדהימה שמפיצה ריחות משגעים בבית. כל מה שנצטרך זה סיר הבישול האיטי שלנו, כמה מרכיבים פשוטים ורצון לשבת ליד השולחן עם משפחה או חברים. עוף בסיר בישול איטי הוא מנה חסונה, ממכרת ומלאה בטעמים – ובאמת, זה פשוט אגדי!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: כ 20 דקות (בנוסף ל-6 שעות בישול)
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל: 4-6 מנות

עכשיו, כשכבר להיטים עם הרעב שלנו, בואו נדבר על המרכיבים. לפני שנשמח את החיך שלנו, חשוב לציין שזו מנה מאוד גמישה. תוכלו לשדרג אותה בכמה דרכים, כך שיתאימו להעדפות שלכם. אבל קודם, נתחיל לפני הכול עם רכיבים בסיסיים.

הרכיבים הדרושים

  • 4 ירכי עוף עם עור או ללא עור (התפנקו, זה הכי טעים שיש!)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1 גזר גדול, קלוף וקצוץ לקוביות
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וקצוצים
  • 1 קישוא, קצוץ
  • 2 כוסות ציר עוף או מים
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף אורגנו dried
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה להגשה

עכשיו כשיש לנו את כל מה שאנחנו צריכים, בואו נדבר על אפשרויות אחרות.

אפשרויות חלופיות

אם אתם טבעוניים, תוכלו להחליף את העוף בטופו או בשר סויה, התוצאה תהיה לא פחות מ-משגע! לאוכלי גלוטן, שימו לב שציר העוף והקופסאות שיצרתם לא מכילים גלוטן.

שלבי ההכנה

השלב הבא הוא להכין את התבשיל שלנו בצעד אחר צעד. ממש כמו שזוכרים בעבודות יד – צעד אחד בכל פעם, והנאה מהתהליך.

  1. מניחים את סיר הבישול האיטי על חום גבוה ומחממים בו את שמן הזית.
  2. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים כ-2 דקות עד שהבצל מתרכך.
  3. מוסיפים את החתיכות עוף ומטגנים מכל צד במשך 5 דקות עד שהן מזהיבות.
  4. מוסיפים את הגזר, תפוחי האדמה והקישוא ומערבבים היטב.
  5. יוצרים מרקם עשיר עם ציר העוף, פפריקה, אורגנו, מלח ופלפל.
  6. מנמיכים את החום לסיר איטי ומבשלים כ-6 שעות או עד שהעוף רך ונשבה בו הרוטב המהמם.
  7. מגישים עם פטרוזיליה קצוצה מלמעלה.

האהבה כאן מתעוררת לא רק מהתענגות על המנה, אלא מהמרקם! היכולת של העוף להיות נימוח, און ברקע של ירקות מתובלים.

תוספות או שדרוגים אפשריים

אם אתם רוצים לשדרג את המנה, אפשר להוסיף ירקות נוספים כמו פטריות טריות או אפילו צנוניות קלופות וצנוניות קצוצות. יבאתם רוטב מעולה? אפשר לשדרג אותו עם טיפת שמן עם תיבול מחודד – טעים משנה משחק!

שאלות ותשובות

מה היתרון של בישול איטי?

בישול איטי שומר על הטעמים הסודיים של כל מרכיב, יוצא מנות מדהימות במיוחד. אתם לא תאמינו כמה זה פשוט!

האם אפשר לזרוק את הכל לסיר יחד?

חשוב להתחיל עם טיגון הבצל והעוף. זה מה שנותן את הטעם והאופי למנה!

אפשר לעשות זאת עם עוף קפוא?

אין בעיה, אבל זה נדרש להאריך את זמן הבישול, ליד מילוי במרק. כך תקבלו עוף אוורירי ובעיקר ללקק את האצבעות!

מה אם אני אוהב יותר תבלינים?

תוסיפו עוד תבלינים אהובים ותגבירו את הכמויות לרצונכם! אילו תבלינים עולים לכם על ליבי? פפריקה חריפה, כמון, קימל – אל תהססו!

מה הדרך הנכונה לשמר שאריות?

אני אוהב לשמור אותן בקופסה אטומה – כמובן במקרר!

אפשר להפוך את המתכון הזה לארוחת צהריים קלה?

בוודאי! הכל יהיה מוכן כשהגעתם הביתה – פשוט לחמם ולטפוח על השולחן.

למה לבחור בעוף ולא בשר אחר?

עוף הוא נגיש, קל בישראל, וגם עשיר בחלבונים – מי לא אוהב עוף?

מה אם אני רוצה להכין מנה עם פחות ירקות?

פשוט אפשר להוריד חלק מהירקות ולהישאר עם הרוטב, גם זה סופר טעים!

איך אני יכול לשדרג את רוטב העוף?

נשמע מדהים? אפשר לשדרגו עם טוויסט של חומץ בלסמי או ירקות מסוימים!

איך לדעת מתי זה מוכן?

העוף רך ונשבר בקלות. השיטה שלי? פשוט קידוח, ויוצא בצורה מלהיבה!

עכשיו, כשאתם יודעים איך להכין את המתכון המרהיב הזה, מהרו לשתף את החוויה עם חברים! אל תהססו לפרסם ברשתות החברתיות ולפנק את כולם עם מתכון משגע!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *