פאי רועים מרוקאי שאסור לפספס במטבח שלכם

פאי רועים מרוקאי

כשתפתחו את התנור ותריחו את הניחוחות המדהימים שמתפשטים ברחבי הבית, תדעו שהגעתם למאורע הייחודי הזה שנקרא "פאי רועים מרוקאי". זו לא סתם מנת פאי, אלא חוויה קולינרית ממכרת שתחזיק אתכם מול השולחן עם צלחת שנייה ושלישית, כל לוקר יותר מפתה מהקודם. בואו נצלול איתכם יחד אל המתכון הזה, שכולו על טעמים מדהימים, מרקמים משגעים וזיכרונות משפחתיים. תוכלו להכין אותו בקלות, ותוך כדי ליהנות מהמהות של אוכל ביתי, בדיוק כמו שהיו מכינות סבתא ואמא.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל-6 מנות

האם אפשר לבקש יותר מזה? פאי רועים מרוקאי הוא הפתרון המושלם לארוחת ערב קלילה, וגם לאירוח משפחתי. כל ביס ממנו הוא חוויה חדשה וטעם שונה, והוא משדר חום ואהבה לכל מי שטועם ממנו.

הרכיבים הדרושים

הנה רשימה של המרכיבים שתצטרכו כדי להכין את הפאי המעלף הזה. יש לשים לב לפרטים, כי כל אחד מהם מוסיף את המגע הקסום שלו למנה:

  • 500 גרם בשר טחון (אם תרצו, תוכלו להשתמש בבשר עוף או טופו לגרסה צמחונית)
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וקצוצים לקוביות
  • 1 גזר קטן, קצוץ דק
  • 2 בצלים בינוניים, קצוצים
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
  • 2 כפות תבלינים (קימל, כמון, פפריקה חריפה)
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס צלפים (אופציונלי)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • בצק פילו (1 חבילת פילו, כמובן לא לסחוט את הבצק)
  • 1/4 כוס שמן זית

שימו לב, אתם יכולים לגוון ולשדרג את המתכון באמצעות תוספות שונות כמו גבינת פטה, פטריות קצוצות או אפילו ירקות קלויים להעצמת הטעמים.

שלבי ההכנה

כמה פשוט, ככה טעים! אגב, כדאי לקחת את הזמן ולהתענג על כל שלב. כך תרגישו שאתם לא רק מבשלים אלא גם נהנים מהתהליך.

  1. מניחים סיר עם מים ומבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים, כ-15 דקות. מסננים ומועכים.
  2. מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהם מזהיבים.
  3. מוסיפים את הבשר הטחון, מטגנים עד שהבשר מתבשל לגמרי.
  4. מוסיפים גזר, עם חומוס, תבלינים ומערבבים היטב.
  5. מסננים את תפוחי האדמה ומערבבים אותם עם הפירה, מוסיפים מלח, פלפל ופטרוזיליה.
  6. מניחים את תערובת הבשר בתבנית עם שכבת בצק פילו בתחתית, מכסים עם עוד שכבת פילו.
  7. מרססים בשמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-40 דקות, עד שהבצק מזהיב.
  8. מניחים להתקרר מעט לפני ההגשה.

בשביל גרסה טבעונית עליכם להשתמש בטופו במקום בבשר, וגם כאן אני ממליץ על גזר קלוי או פטריות.

תוספות ושדרוגים אפשריים

תשקלו להוסיף שכבת גבינת פטה מעל תערובת הבשר לפני סגירת הבצק. זה ייתן לכם קונטרסט טעים בין המליחות של הגבינה לפיקנטיות של הבשר. כמו כן, אתם יכולים להתנסות מעצמכם עם תוספות ירקות – כמו ברוקולי או קישואים. אל תפספסו את האפשרות להגיש את הפאי עם סלט ירקות מרענן בצד, ובעיקר עם טחינה או יוגורט עיזים. זה משגע!

שאלות ותשובות

איך שומרים על הפאי טרי?
שומרים במקרר עד 3 ימים. מומלץ לחמם בתנור לפני ההגשה.

מה אפשר להגיש לצד הפאי?
סלט ירקות מרענן, רוטב טחינה או יוגורט עיזים.

האם אפשר להכין את המנה יום מראש?
בהחלט! אפשר לשמור במקרר עד יום לפני ההגשה.

האם אפשר להקפיא את הפאי?
כן, אפשר להקפיא לא יותר מ-3 חודשים, רק שימו לב להפשיר ולחמם אותו טוב לפני ההגשה.

האם ניתן לשים מעל הפאי רוטב בטחינה?
בוודאי! רוטב טחינה יוציא את הפאי הזה מדעתו.

איך להגביר את החריפות במנה?
מומלץ להוסיף קצת פלפל חריף קצוץ בישול או להוסיף ספקין של פפריקה חריפה.

איך אפשר להפוך את המנה לכשרה?
יש להשתמש בבשר כשר ובמאפים כשרים.

כיצד ניתן לשדרגו את הפאי לגרסה חורפנית?
להוסיף תפו”א מבושל עם חמאה מעל להוסיף קרם פרש עבור טעם קרמי ונעים.

האם ניתן להכין את המנה בלי בשר?
בוודאי! אפשר להמיר בטופו או חלבון צמחי אחר.

זה מתאים לילדים?
כן, עם פחות תבלינים ומעט יותר מתיקות (אפשר להוסיף תפו”א מתוק) זה יכול להתאים לילדים.

אם גם אתם התאהבתם בפאי רועים המרוקאי המושלם הזה, אני ממליץ לשתף אותו עם חברים ובני משפחה ברשתות החברתיות. ובכך, להפיץ את האהבה והטעמים המדהימים של מנות ביתיות אותנטיות! שיהיה בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *