פול ירוק מתכון סודי שיבוא לחיים את השולחן שלך

פול ירוק – מתכון מדהים וממכר

יש משהו כל כך מרגש בלפתוח את השולחן למנה של פול ירוק. זה לא רק שמדובר בירק בריא ומזין, אלא גם שהטעמים כאן משתלבים למשהו אגדי שהולך לרגש את כל הסועדים. כשאנחנו מכינים פול ירוק, אנחנו לא רק מכינים אוכל, אנחנו מכינים חוויה. חוויה שיש לה ניחוחות שמזכירים לנו ימים של חום, כפרים, ומשפחה. בנוסף, פול ירוק הוא גם מאוד בריא, והוא עונה על כל הדרישות שלנו לאוכל גזרים, צבעוני, וטעים!

זמן הכנה, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת, נעבור לרכיבים שניצל את הזמן בכל שיטה אפשרית. הכנת הפול הירוק היא פשוטה למדי, ובשימוש ברכיבים איכותיים, כל אחד יוכל לייצר את המנה המושלמת. חשוב להקפיד שהפול יהיה טרי, כדי שהתוצאה תהיה הכי טעימה שיש.

  • 500 גרם פול ירוק טרי או קפוא
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 פпаפקסן צהוב קצוץ דק (לגיוון וכדי להפתיע את המעריצים של המוזיקה השמחה)
  • לימון סחוט טרי (לפי הטעם)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • קצת כמון (מאוד תורם בהגברת הטעמים)
  • קצת פטרוזיליה קצוצה לקישוט (לפלפל את המנה!)

אם אתם מחפשים גרסה טבעונית של המתכון, אפשר לשים חלב קוקוס במקום שמן הזית. זה נותן טעם חדש ומרגש, ממש שדרוג!

שלבי ההכנה

מכאן, מגיע תורנו להיכנס למטבח ולבשל את הרגעים המיוחדים שלנו. להלן השלבים להכנה:

  1. משרים את הפול הירוק במים קרים למשך שעתיים.
  2. מסננים את הפול ומעבירים לסיר עם מים רותחים.
  3. מרתיחים במשך 5-7 דקות עד שהפול מתרכך.
  4. בעזרת מסננת, מסננים את הפול ומניחים בצד.
  5. באותו סיר, מוסיפים את שמן הזית ומחממים על חום בינוני.
  6. מוסיפים את הבצל הקצוץ וטורפים עד שהוא מתרכך ומשנה צבעו.
  7. מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים היטב לעוד 2 דקות.
  8. מחזירים את הפול לסיר, מוסיפים את הפפאיה, מלח, פלפל, כמון ולימון. מערבבים הכל יחד.
  9. טועמים ותוספים עוד קצת מליחות לפי הצורך.
  10. מבשלים על חום נמוך עוד 5 דקות עד שהטעמים מתאחדים.
  11. מעבירים לכלי קישוט ומפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל.

אפשר להגיש בליווי חלה טרייה או פיתה חמה. האמת היא שאין כמו השילוב של טעמים והניחוחות שתופסים אותנו בחגיגות.

תוספות ושדרוגים

כדי להפוך את המנה למושלמת, אפשר להוסיף תוספות שונות שיכולות להעלות את רמת הטעם, כמו:

  • חבילה קטנה של גבינת פטה מעל (עושה פלאים).
  • פיצוחים קצוצים דק (קצת קראנצ'יות לא מזיקה).
  • תיבול עם תמיד, כמו הרבה פפריקה מתוקה.
  • שימוש בהרבה עשבי תיבול כמו בזיליקום, או טימין.
  • אדמת מלח ים כדי להוסיף מקצב לעיסוק.

שאלות ותשובות

מה אפשר לעשות אם אין לי פול טרי?
פורל קפוא יכול להוות תחליף מצוין, הקפיצו אותו במים חמים לפני השימוש. אם בקיץ יש לכם הפול עונתי, אז הכיף כבר כאן!

האם אפשר להחליף את השום בסוג אחר של תיבול?
כן! אפשר לשים שום יבש, בצל יבש או אפילו כמה טיפות של רוטב סויה.

מה יתאים עם המנה הזאת כקישוט?
מלבד הפטרוזיליה, עלים ירוקים נוספים כמו בזיליקום או כוסברה יוכלו לשדרג את המנה ולעשות אותה מרעננת אפילו יותר.

מה אפשר להגיש לצד הפול?
שום דבר לא משתווה לשילוב של פול עם פיתה חמה וטחינה!

כמה זמן אפשר לשמור את המתכון הזה במקרר?
כדאי לאכול את הפול במיידי למקסימום טעמים. עם זאת, אם נשחפף, אפשר לשמור במקרר לעד 3 ימים.

האם ניתן להכין את הפול מבעוד יום?
כן, ושוב טעמים יתמזגו, אבל השבועיים הקרובים ידרשו הכנה מחדש, בעוד הפול לא יהפוך למגעיל.

איך יודעים אם הפול בושל מספיק?
הפול אמור להיות רך, אך לא סמרטוטי. כך, תתי כל כך לאור שיקום בהנאה.

מה אפשר לעשות אם אני רוצה לגרסה דלה יותר?
אפשר להוסיף עוד ירקות לכל תהליך ההכנה.

מה יכול לשדרג את המנה?
אפשר להוסיף חריף עם סלאטה חריף שיעשה המון שמח בפה.

מה האפשרויות למילוי סלט?
סלט ירקות קטן יכול להפוך את המנה להרבה יותר קלילה ומרעננת!

אז קדימה, אל תבזבזו זמן! הכינו לכם את הפול הירוק המושלם הזה, ספרו לחברים והפיצו את המתכון ברשתות החברתיות. כולם צריכים להרגיש את הטעמים האלה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *