פוקצ'ה מהירה ללא שמרים שתהפוך את הארוחה למושלמת

פוקצ'ה מהירה ללא שמרים – מתכון מהיר, משגע ומיגע!

אם יש משהו שאני אוהבת להכין במטבח, זה פוקצ'ה. הדבר המדהים ביותר בפוקצ'ה הוא שהמנה הזו לא רק טעימה, אלא גם קלה מאוד להכנה. עם המתכון שלנו, תגלו איך להכין פוקצ'ה משגעת תוך 30 דקות בלבד, שללא כל צורך בשמרים! זה כמו קסם, כי כל אחד יכול להגיע לתוצאה מושלמת. אז בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4-6 מנות

המרכיבים הדרושים

כדי להכין פוקצ'ה מהירה ומענגת, נדרש להגיע לרשימת מרכיבים פשוטה אך איכותית. הנה הם:

  • 2 כוסות קמח לבן (אם תרצו אפשר לשלב גם קמח מלא)
  • 1/2 כוס מים פושרים
  • 1/4 כוס שמן זית (אה, השמן הזה מוסיף טעם אגדי)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר (כן, הסוד שלנו להעניק רכות)
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • תוספות: זיתי קלמטה, עגבניות מיובשות, עלי רוזמרין או צ'ילי – כל מה שבליבכם!

אם יש לכם אורחים או סתם מצב רוח טוב, אתם יכולים לשדרג את הפוקצ'ה עם גבינת פטה או מוצרלה. האופציות רבות ומגוונות!

שלבי ההכנה

עכשיו כשיש לנו את כל החומרים למנה המעלפת, בואו נתחיל בהכנה!

  1. בעזרת קערה גדולה, לערבב את הקמח, המלח, הסוכר והסודה לשתייה.
  2. יוצקים את המים הפושרים ואת שמן הזית לתוך הקערה עם הקמח.
  3. לערבב היטב עד שהמרקם יתאחד – מבטיחים שהפוקצ'ה תהיה נימוחה.
  4. ללוש את הבצק במשך כ-5 דקות, עד שהוא יהיה חלק וגמיש.
  5. לכסות את הבצק במגבת ולתת לו לנוח במשך 10 דקות.
  6. לחמם את התנור ל-220 מעלות.
  7. לשטח את הבצק על נייר אפייה או על תבנית המיועדת לאפייה.
  8. ליצור גומות בבצק בעזרת אצבעותיו.
  9. לפזר על הבצק את התוספות הרצויות לכם – כאן כל אחד יכול להיות יצירתי!
  10. לזלף עוד קצת שמן זית מעל הפוקצ'ה ולהוסיף מעט מלח גס.
  11. לאפות בתנור במשך 20 דקות, עד שהפוקצ'ה תזהיב.
  12. להוציא, לחכות 5 דקות – ולחתוך לחתיכות.

איזו פוקצ'ה! השלב הזה הכי כדאי להיות סבלניים, אבל כשהפוקצ'ה מוכנה, זה רגע של התעלות של טעמים!

אפשרויות לשדרוגים ותוספות

יש לכם את היכולת לשדרג את הפוקצ'ה ובמגוון דרכים. תוכלו להוסיף גבינות מגוונות – פטה, מוצרלה או פריזאי. אפשר גם לשים זיתים קצוצים, עשבי תיבול כמו טימין או אוריגנו ואפילו פתיתי פפריקה כדי להוסיף צבע וטעם. לא לשכוח לנסות עם רטבים שונים כמו רוטב פסטו או איולי בצד – מדובר בניצחון קולינרי!

שאלות ותשובות

כמה זמן הפוקצ'ה מחזיקה? הפוקצ'ה מצויה בדר"כ טרייה וכמובן שהכי טעימה באותו יום, אך אם ישאר ממנה, אתם יכולים לשמור אותה במקרר עד 3 ימים. מחממים מעט בטוסטר או בתנור לשיפור הטעמים.

האם אפשר להמיר את הקמח ללא גלוטן? כן! בהחלט אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן. ההמלצה שלי היא קמח שקדים או קמח תפו”א, שניהם עובדים מצוין!

מהו הזמן המדויק לאפיית הפוקצ'ה? הפוקצ'ה מכניסה לתנור במשך 20 דקות, אך תלוי בחום של התנור שלכם. אם אתם רואים שהצבע מתחיל להזהיב – זה הזמן!

האם אפשר להכין פוקצ'ה בתנור עם טורבו? בהחלט! רק צמצמו את הזמן לבדיקה – אולי 15 דקות יספיקו במקרה הזה.

האם ניתן לשמור על בצק שעלה על המירוץ? בהחלט. עם זאת, חשוב לא לשמור אותו יותר מ-24 שעות. עטפו אותו היטב בניילון נצמד ושימו במקרר.

מה ניתן לשים במקום תוספות שונות? יש אין סוף אפשרויות! אתם יכולים לנצל העונה, כל העשבים הטריים זורחים בשלל צורות ודרכים!

האם מתכון זה מתאים גם לילדים? בוודאי ובוודאי! הם יכולים להכין את הפוקצ'ה זו מניחשת מהיהודים! תנו להם לזרוק מה שהם אוהבים.

מעניין אם ניתן לאפות את הפוקצ'ה על מחבת? בהחלט! מחבת עם ציפוי מונע הידבקות תתאים. מחום קל – וזה טוב מאוד!

זה הכי קל ברמים להכין גם פורמט קטן יותר? האמת היא שזה יוצא נחמד אם תכינו פוקצ'ה קטנות. נראית משגעות.

מתי כדאי לשרת את זה? תרגשו לשרת את הפוקצ'ה לצד רטבים, כמו טחינה או חומוס. זה מושלם!

אני ממליצה בחום להכין את הפוקצ'ה, ללקק את האצבעות ולהתענג על כל ביס. אם אתם נהנים מהמתכון, אל תשכחו לשתף את החוויה הזו עם החברים שלכם ברשתות החברתיות. זה הזמן שלכם להיות חלק מהקסם הקולינרי! והכי טעים שיש!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *