פילה לברק בתנור בשמן זית – מתכון מנצח לקיץ

פילה לברק בתנור בשמן זית

כשהשמש שוקעת והאוויר מתמלא בריח של תיבול טרי, אני מתמלאת בהתרגשות לקראת הכנת פילה הלברק המדהים הזה. השילוב של דג טרי בתוספת שמן זית איכותי ותבלינים הופך את המנה למעלפת ומושלמת לאירוח, חג או אפילו ארוחת ערב משפחתית פשוטה. בשיטת הכנה הזו, הדג נעטף בטעמים שמגיעים מהמטבח הים-תיכוני, וזוהי אחת המנות שאני תמיד חוזרת אליה. האם ראיתם דג שמנמן ברוטב שמן זית? לא? אז הגיע הזמן!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 25 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הפילה לברק בתנור בשמן זית, נצטרך כמה רכיבים פשוטים, אבל עם איכות מרשימה. רכיבים אלו יחדיו יוצרים את המנה הממכרת הזו שאי אפשר להתגבר עליה. אז בואו נתחיל!

  • 4 פילה לברק טרי (בערך 150-200 גרם כל פילה)
  • 3 כפות שמן זית איכותי
  • מיץ מחצי לימון טרי
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית טימין מיובש
  • 1/2 כפית אורגנו יבש
  • פטרוזיליה קצוצה לקישוט (אופציונלי)

שלבי ההכנה

השלבים הם פשוטים ומסבירי פנים כמו סבתא ששולחת אתכם למטבח עם חיוך. כל מה שצריך זה קצת תשומת לב ורטט של תשוקה למתכון המושלם הזה. בואו נדבר על הדרך הכנה.

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. שמים את הפילטים בתבנית ברזל משומנת עם מעט שמן זית על התחתית.
  3. בקערה נפרדת, מערבבים את שמן הזית, מיץ הלימון, שום קצוץ, מלח, פלפל, פפריקה, טימין ואורגנו.
  4. שופכים את התערובת בעדינות על הפילטים בתבנית, ומוודאים שכל פילה מצופה היטב.
  5. מניחים בתנור למשך 20-25 דקות, או עד שהדג מבושל לחלוטין וקל לפרק עם מזלג.
  6. בזמן שהדג בתנור, ניתן להכין סלט מרענן ליד, כמו סלט ירקות טריים או סלט קיסר.
  7. אם תרצו, בסוף האפייה השתמשו בגריל לדקה או שתיים כדי לקבל טקסטורה קראנצ'ית על הדג.
  8. לפני ההגשה, פזרו פטרוזיליה קצוצה מעל – זה רק מוסיף

כשהמנה מוכנה, החדר מתמלא באדיבות ותשוקה, כמו שמו של דג זה. אני ממליצה להגיש עם תפוחי אדמה קלויים בצד או קוסקוס, זה הכי טעים שיש!

גרסאות נוספות

לאלה מכם שמחפשים חלופות או וריאציות למתכון, יש לכם כמה אפשרויות מרגשות:

  • לגרסה טבעונית: אפשר להחליף את הדג בתחליף דג כמו טופו או חלב שקדים.
  • לגרסה דלת פחמימות: שימו לב להגיש עם ירקות קלויים במקום פחמימות.
  • אפשר להוסיף לרוטב רוטב סויה או בלסמי לתוספת של טעמים.

שדרוגים אפשריים

אם אתם רוצים לקחת את הדג הזה לרמה הבאה, יש לכם שפע של דרכים לשדרגו:

  • תבלינים שונים: אם אתם חובבי חריף, הוסיפו צ'ילי קצוץ או פפריקה חריפה.
  • שום קלוי: תוכלו לאפות שום בתנור ולשבור אותו לכמה שיניים בצלחת להעניק טעם מעשיר.
  • נענע קצוצה מיד לאחר ההגשה תקפיץ את המנה.

שאלות ותשובות

מה זה פילה לברק?
זהו דג שמיים, מלא בטעמים, אשר נחשב כאחד מדגי הים המתוקים ביותר. אי לכך, הוא נפוץ מאוד במטבח הים-תיכוני.

האם אפשר להשתמש בדג אחר?
בוודאי! אתם יכולים להשתמש בדג דניס או אפילו סלמון. כל דג שאוהבים בהכנה זו יתאים למתכון המושלם הזה.

כמה זמן להשרות את הדג לפני הבישול?
אין צורך לשרות את הדג לכמה זמן. את התיבול ניתן להניח ישירות על הפילטים לפני שהם נכנסים לתנור.

האם צריך לקלף את הדג?
לא! פילה הלברק מגיע עם עור, והוא ישמור על הלחות והטעמים במהלך האפייה.

מה אפשר לשים בתוספות לסלט?
אפשר לצרף גבינת פטה, אגוזים קלויים, וירקות בתיבול חומץ בלסמי לפינוק טעים ומרענן.

האם אפשר להכין את המתכון עם פלפל חריף?
כמובן! כל תיבול נוסף עושה את העבודה ומוסיף יותר מעודד טעמים.

אפשר לשמור את השאריות?
כן! ניתן להקפיא או לשמור במקרר בכלי אטום עד יומיים לאחר הבישול.

האם המתכון מתאים לאירוח?
זה מתכון מושלם לאירוח! כל אחד יפליא את החיוך לאחר טעם מדהים שיותיר את כולם עם טעם של עוד.

מה ההמלצה שלכם להגשה?
מומלץ להגיש עם כרובית קלויה או אורז פרסי, שישלימו את הטעמים בצורה אידיאלית.

האם אפשר להכין את המתכון על מנגל?
בהחלט! הכנה על מנגל תעניק לדג טעמים מעושנים שמגיעים וצירוף טעים על הפלאח.

אם זה לא משגע, אני לא יודעת מה כן! השתפו מתכון זה עם חברים ובני משפחה, ותנו לכולם לטעום מהטעמים המעלפים של פילה הלברק המושלם הזה. אני מבטיחה לכם, המנה תגרום לכולם לרצות עוד!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *