פילה נסיכת הנילוס המושלם שכל אחד חייב לנסות

פילה נסיכת הנילוס

תחשבו על זה: אתם יושבים בשולחן עם חברים, שולחן עמוס בכל טוב, פתאום נכנס ריח משגע של דג צלוי עם תוספת מדהימה. קשה לעמוד בזה! כל כך קל להיבלע בניחוחות, בטעמים ובעונג של המנה הזו. פילה נסיכת הנילוס הוא בדיוק המנה הזו, ומביאה אותה אליכם בכבוד ובעונג. זה הזמן לגלות את המתכון שפשוט לא תוכלו להפסיק לרצות להכין – מאכל אגדי, טעים מעלף, וזה אפילו לא מסובך כמו שזה נשמע!

זמן הכנה, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כשהם מגיעים אלינו, הם מהווים את הבסיס למנה המושלמת, ואנחנו מדברים על פילה נסיכת הנילוס. המנה הזו ממכרת ביותר, ואתם תבינו למה אחרי שתטעמו ממנה. שימו לב שהרכיבים הבאים זמינים בשוק (ואם לא, אל תדאגו – יש פתרונות!).

  • 800 גרם פילה נסיכת הנילוס, שלם וטרי
  • 2 כוסות קמח תפו”א דל פחמימות (או קמח חיטה)
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס פרורי לחם
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 שיני שום קצוצות
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/4 כוס שמן זית לטיגון

כעת, אם אתם רוצים להכין גרסה טבעונית – אפשר להמיר את הביצים ב-לערבב 2 כפות של חצי תפוח אדמה מבושל עם 2 כפות של מים. לאחר שתצפו בגרסה הטבעונית שלכם, אתם לא תאמינו איך היא עדיין פשוט מושלמת.

שלבי ההכנה

הגיע הזמן לקשקש כף על כף ולשלוף את מתכון חלומותינו. המנה הזו לא רק ללקק את האצבעות, אלא היא בדיוק מה שצריך בארוחת ערב עם המשפחה או לחבר או אפילו כארוחת ערב זוגית רומנטית. בואו נתחיל!

  1. נחמם את שמן הזית במחבת על חום בינוני.
  2. חיתוך הפילה למנות דקות בעובי של סנטימטר, לכל מיני צורות גיאומטריות. אנחנו אוהבים דגים אסתטיים, לא?
  3. בקערה בינונית, לקצוץ היטב את הכוסברה, פטרוזיליה ושום. זה כמו לשדרג כל יום את העולם.
  4. לערבב את הקמח עם המלח והפלפל, ואז טבול את דג הנילוס בתערובת.
  5. במעבד מזון, לערבב את הפרורי לחם עם התערובת הירוקה והטעימה.
  6. לטבול את הפילה בערבוב של ביצים, ואחר כך בפרורים.
  7. לטגן את הפילה כ-3-4 דקות מכל צד או עד שהדג מתהדר במעטפת חומה ויפה.
  8. להעביר לצלחת לנוח כמה דקות לפני ההגשה.

תוספות או שדרוגים אפשריים

כשהמנה הזו מוכנה להיאכל, מה דעתכם על תוספות? דג זה דבר נהדר, אבל עם תוספות, הוא עולה על כל מה שידענו עד כה. יש אפשרות לשדרג אותו בסלט ירוק מרענן, רוטב יוגורט עם נגיסה של לימון, או ללוות אותו בעדשים מבושלות – רק לערבב ולאכול.

רוצים לתת עוד טעם? למה לא להוסיף מעל את המתכון שלנו לרוטב טחינה עם קצת תיבול? התוצאה היא פשוט מעלפת!

שאלות ותשובות

מהי מקור הדג נסיכת הנילוס?
הדג הזה מקורו בנהרות האפריקאיים, הוא פופולרי בכל העולם בזכות בשרו הלבן והעסיסי. הוא דג פופולרי במיוחד באזורי המזרח התיכון.

איך ניתן לדעת אם הדג טרי?
דג טרי יתאפיין בריח נעים של הים, צבעו יהיה כהה ולא מתייבש وفيו גמישות כאשר לוחצים עליו.

האם אפשר להכין את המנה בעתיד?
בהחלט! ניתן להקפיא את הפילה המוכן ולחמם אותו לאחר מכן בתנור.

איך ניתן לשדרג את התיבול של המנה?
אפשר לנפנף מעל את הפילה עם תערובות תיבול שונות כמו פפריקה, כמון וכורכום.

האם המנה מתאימה לילדים?
בוודאי! דג זה קל וטעים לילדים. הוסיפו רוטב שמהם הם אוהבים והם בתורם יאכלו בשמחה!

למה חשוב לא לבשל את הדג יותר מדי?
אם מבשלים את הדג יתר על המידה, הוא יתקשה ויתייבש. חשוב לבשלו בזהירות למשך הזמן המומלץ.

מהי הדרך הטובה ביותר לשמור על דג כשכבר חתכנו אותו?
שמרו את הדג בפריזר כל עוד תוכלו, ואז גשו לבשלו או טגנו אותו בשמן חם לפני ההגשה.

מה ניתן לשתות עם המנה?
בירה קרה הולמת את המנה במיוחד, כמו גם יין לבן קל או חצי יבש.

אפשר להכין פילה מקולקלת?
כן, ניתן להכין פילה כזו, אך עליכם לדאוג שהדג יהיה איכותי וטרי. קנו במקומות מוכרים על מנת להימנע מתקלות.

מה אפשר לשים במקום פרורי הלחם?
אפשר להשתמש בשקדים קצוצים או בתערובות של קמח תפו”א אם רוצים גרסה דלת פחמימות.

לאחר שהבנתם איך להכין את המנה הזו, אתם בוודאי רוצים לשתף אותה עם החברים שלכם! זה הזמן לעדכן את הסטטוס בפייסבוק או לשלוח לקבוצה בוואטסאפ. תודו, זה עדיין טעים כאשר כולם יודעים מדוע זה פשוט מדהים!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *