פילה עוף במרינדה קל להכנה ושום דבר לא חסר!

פילה עוף במרינדה – מתכון מדהים שלא תוכלו להפסיק לאכול

נדהמתם פעם כמה פשוט ומופלא לשדרג מנה בסיסית של עוף? אם נמאס לכם כבר מהמרחת השגרתית על האוף שלכם, תתכוננו למשהו שיגרום לכם להרגיש כמו שפים במסעדת יוקרה! מדובר בפילה עוף במרינדה מעלפת, שמשתלבת עם כל תוספת, ויוצרת חוויה קולינרית משגעת. במנה זו נשדרג את המנה עם תמציות של מתיקות, חמיצות וחריפות, והשילוב הזה יגרום לכל ביס להיות אגדי!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 45 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

לפניכם את הרשימה ההדרגתית של כל הרכיבים שיהפכו את הפילה עוף שלכם למנה הכי טעימה שיש:

  • 4 פילה עוף, נקיים מעור ומסתכלים עליכם בגאווה
  • ¼ כוס סויה, שתשדרג את הטעמים ותיתן להם עומק מדהים
  • 2 כפות דבש, למתיקות ממכרת
  • 2 כפות שמן זית, שיביאו את השמנוניות המדויקת
  • 2 שיניים שום, קצוצות דק דק, כדי שלא נוותר על החוויה הארומטית
  • 2 כפות מיץ לימון, לחמיצות עוקצנית שמדגישה את כל הטעמים
  • ½ כפית פפריקה חריפה, למי שאוהב את זה לוהט
  • 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ, שמן מסביר פנים שחייבים לשלב
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם, כי באוכל, תמיד חשוב לפנק את עצמנו

מרכיבים חלופיים

במידה ורוצים לגוון או להתאים את המתכון לתזונה מיוחדת, הנה כמה אלטרנטיבות:

  • עוף יכול להיות מוחלף בשעועית אדומה לקונטיקט של טבעונים
  • אפשר גם להשתמש בתחליף סויה, כמו טחינת חמניות, ללבנון דל פחמימות וסוכר
  • אם רוצים לשדרג את החלבון, עוף יכול להיות מוחלף בסטייק טופו בעל טעמים עשירים

שלבי ההכנה

ואז, כמו שפים אמיתיים, נתחיל ליצור את המנה המהממת הזו:

  1. ניקח קערה גדולה ונשפוך לתוכה את כל מרכיבי המרינדה – סויה, דבש, שמן זית, שום, מיץ לימון, פפריקה חריפה וג'ינג'ר. נערבב היטב.
  2. נכניס את פילה העוף לקערה ונטחן אותם היטב שהמרינדה תעטוף אותם מכל הצדדים.
  3. נשאיר את העוף במרינדה למשך 30 דקות במקרר, כדי להבטיח שהוא יספוג את כל הטעמים המדהימים.
  4. לאחר מכן, נחמם מחבת בינונית על חום גבוה. נוסיף מעט שמן זית ונוודא שהמחבת חמה למדי.
  5. נניח את פילה העוף על המחבת ונשאיר אותם כ-6 דקות בצד אחד, עד שניתן לראות שזה השחים.
  6. נפוך את הפילה ונחמם אותם במשך 5-6 דקות נוספות, עד שהם מבושלים לחלוטין.
  7. ברגע שהעוף מוכן, נניח אותו על צלחת ונשאיר אותו להנשמה של כמה דקות.
  8. ולסיום, לפני ההגשה, אפשר לקצוץ מעל פטרוזיליה טרייה. זהו, אתם מוכנים לצלול! מתכון מושלם במרגע!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כעת, כשגמרנו עם העוף, אפשר לשדרגו בדרכים שונות:

  • העוף יכול ללכת מצוין עם אורז הולנדי מתובל או טמרינד שיחד עם עוף יוצר מתיקות מקסימה.
  • להוסיף ירקות על המחבת כמו ברוקולי, גזר ופטריות לעניין טקסטורלי מדהים.
  • ובשקיעה, להוסיף מעט שומשום קלוי מעל. זה יהיה משגע!

שאלות ותשובות

מה אני יכול לשים במקום דבש? יש להשתמש בסירופ מייפל או גם בסוכר קנים אם אתם מעדיפים. העיקר הוא שהטעמים יתמזגו עם שאר המרכיבים.

האם ניתן להכין את המתכון על גריל? בהחלט! תהליך הבישול על גריל מביא את העמק לעוף ומאפשר לחם טעים נוסף!

מה עושים אם אין לי שמן זית? ניתן להשתמש בשמן קנולה או כל שמן נייטרלי אחר. זה הבסיס, לא המהות.

האם המרינדה מתאימה לעוף אחר? כן! תמצאו שהמרינדה הזאת הינה מדהימה גם עם הודו או עגל.

כמה זמן אפשר לשמור את העוף במקרר לאחר הבישול? ניתן לשמור אותו במקרר עד 4 ימים בקופסה סגורה.

האם ניתן להכין את המתכון בשיטת "שולחנות חשמליים"? בהחלט! זה ניתן להכנה גם באמפאט או באובלח, כל מקום שהחום יגיע לעוף!

איך אני יכול לדעת אם העוף עשוי? יש לבדוק שהמיצים יוצאים צלולים ולא רודים, אחרת הוא לא מוכן.

באילו תוספות אני יכול להגיש את המנה? מגישים אותה עם סלט רענן, אורז, או גם פירה משגע.

האם יש תחליפים טבעוניים למתכון? כן, אפשר להמיר את העוף בסטייק טופו או חומוס.

שיתוף המתכון הזה הוא המדע הכי טוב שיש להעביר משפחה וחברים. אל תשכחו לתפור לה את הידיים ולשפר את הבריאות! לא תתחרטו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *