פיצה מחמצת מתכון סודי שיגרום לכם להתמכר

"`html

פיצה מחמצת – מתכון משגע!

אם אתם חושבים שהפיצה היא רק מאכל מהיר לעבודה או לשבת עם חברים, אתם טועים! פיצה מחמצת נכנסת לקטגוריה של הקולינריה האגדית. החומר הזה, שנחשב לאחד המאכלים הכי טעים שיש, לא רק משביע אתכם אלא גם מיד עושה לכם חשק לעוד. מה לגבי הפיצה שכולנו קיבלנו על מגשים עם בצק דקיק? אפשר להציף את כל הפיצות באהבה, והפיצה מחמצת היא אחת מהן. מדובר במשהו מדהים, ממכר, ואפילו מתחבר לתהליך האישי של העשייה. בואו, הקוראים הנפלאים, נלמד יחד כיצד להכין את הפיצה המושלמת הזו!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות הכנה + 24 שעות התפחה מרהיבה
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 4 פיצות גדולות

המרכיבים הדרושים

כעת, כדי להתחיל בהכנת הפיצה המדהימה הזו, נדרש לערוך את רכיבי הפיצה. נוודא שיש לנו את כל מה שנצטרך, כי כשמדובר בפיצה איכותית, אנחנו לא מתפשרים!

  • 500 גרם קמח מחמצת (למינון דל פחמימות ניתן לשלב קמח כוסמין)
  • 350 מ"ל מים פושרים
  • 200 גרם מחמצת (השתמשו במיועדת ליישום מתכוני לחם)
  • 10 גרם מלח
  • 1 כף סוכר
  • 70 מ"ל שמן זית
  • רוטב עגבניות איטלקי איכותי
  • מוצרלה טרייה – כ-200 גרם
  • תוספות לבחירתכם (פטריות, זיתים, פלפלים קלויים, רוקט וכדומה)

אם אתם רוצים לגוון את הפיצה או להכין אותה בגרסה טבעונית, אפשר להשתמש במוצרלה מבוססת חלב סויה. פשוט מצוין! בנוסף, כל תוספת אפשרית תוסיף להם טעמים מעלפים.

שלבי ההכנה

כעת, נצא לדרך עם ההכנה של הפיצה המושלמת:

  1. נשפוך את המים הפושרים לקערה גדולה (אפשר להשתמש בקערת מיקסר).
  2. נוסיף את המחמצת ונתן לה להתחיל להתמוסס.
  3. נוסיף את הסוכר ונערבב היטב.
  4. נפזר את הקמח בהדרגה.
  5. נוסיף את המלח, ושוב נערבב.
  6. נוסיף את שמן הזית ונערבב עד שהתערובת מתאחדת.
  7. נעביד את הבצק בידיים כ-10 דקות עד שהבצק נעים ואוורירי.
  8. נניח לבצק לתפוס בשולחן מכוסה במגבת לחה למשך 24 שעות.יים.
  9. בעזרת עדינות, נמחץ את הבצק ונחלק אותו ל-4 כדורים.
  10. נניח כל כדור על נייר אפיה, ונשאיר אותו לתפוס שוב כ-4 שעות.
  11. החום בתנור צריך להיות לפחות 250 מעלות צלזיוס.
  12. נשטח כל כדור לבצק בעובי שאתם מעדיפים.
  13. נמרח רוטב עגבניות על הבצק, מפזרים מעל מוצרלה ורוצים את התוספות שלנו.
  14. נאפה בתנור כ-10-15 דקות עד שהפיצה משגעת וגבינת המוצרלה נמסה!

אחרי שהתנור עבד ימי, הפיצה מוכנה! נבוש לבן ונתחיל לחגוג בעזרת חוויית טעמים מדהימים וממכרים!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כדי להפוך את הפיצה שלך לייחודית, אפשר לשדרג אותה עם תוספות שונות! מה יש לנו להעביר כאן?

  • תוספת של תרד מוקפץ עם גבינת פטה
  • פפריקה חריפה שמוסיפה טוויסט
  • שום קלוי, שמביא טעמים עשירים
  • זעתר או אורגנו יפזרו ניחוחות מדהימים לאוויר
  • גבינת פרמזן מעל אחרי האפיה למשחק טעמים מרהיב

שאלות ותשובות

מה זה מחמצת?
מחמצת היא תערובת של קמח ומים שהחלה בתהליך התססה. היא מכילה חיידקים אשר עוזרים בהפיכת הקמח למתפחות בועות אוויר.

האם אפשר להכין פיצה ללא גלוטן?
בוודאי! אפשר להשתמש בקמח תפו”א או קמח קוקוס יחד עם המים.

כמה זמן לוקח לבצק להתפשט?
בצק המחמצת זקוק לפחות ל-24 שעות, כי זה מה שמביא לו את האיכות המושלמת.

למה חשוב לשים מחמצת?
יש לה חשיבות רבה בתהליך התססה ומוסיפה טעמים נהדרים לבצק.

מה לעשות אם הבצק דביק?
אם הבצק דביק, אפשר להוסיף מעט קמח ולהמשיך ללטף אותו למה שהסורר.

איך יודעים אם הפיצה מוכנה?
כאשר הגבינה מתמוססת והתחתית זהובה, הכל בסדר!

מהם הטיפים לבצק פיצה מושלם?
הסוד הוא לעבוד עם חומרי מרכיב איכותיים, לא למהר בתהליך ההתפחה ולשמור על טמפרטורה קבועה.

האם אפשר לאפות את הפיצה על אבן פיצה?
בהחלט! אבן פיצה משדרגת את הפיצה ומביאה לתוצאה נפרדת מהתנור.

מה לעשות אם יש לי שאריות?
אתם יכולים לאחסן בצלוחית סגורה במקרר למשך כמה ימים.

האם אני יכול להקפיא את הפיצה?
כן! תמיד עדיף להקפיא את הפיצה אחרי האפייה והיא תשמור על טעמים מדהימים.

אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות! כולם חייבים לטעום את הפיצה המחמצת המדהימה הזו.

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *