פיצה מקמח תופח – הנאה בכל ביס!
דמיינו את הרגע שבו אתם נכנסים למטבח ומזג האוויר באוויר באווירה חמימה של פיצה ריחנית בתנור. הריח המטריף, הציפוי המהמם והבצק הזה שנראה כאילו הוא עולם ומלואו. נשמע מדהים? אז, אנחנו כאן כדי לחשוף את המתכון המושלם לפיצה מקמח תופח, שתהפוך כל ארוחה לחגיגה של טעמים!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות?
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן אפיה: 15-20 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הפיצה המדהימה הזאת, אתם זקוקים לרכיבים הבאים:
- 500 גרם קמח תופח – הוא לא רק נוח, אלא גם מקרב אותנו לתוצאה אוורירית ונימוחה
- 300 מ"ל מים – מומלץ להשתמש במים פושרים, שיעזרו בהפעיל את השמרים בצורה המושלמת
- 50 מ"ל שמן זית – מעניק טעם עשיר ובריא!
- 1 כפית מלח – להעצמת הטעמים
- 1 כפית סוכר – כדי לתת לשמרים את האנרגיה הנחוצה מתנור
- 200 גרם רוטב עגבניות – אפשר לקנות, אבל אם אתם מרגישים אמיצים, אז תכינו לבד!
- 200 גרם מוצרלה – להכנסת שלמות לכל ביס
- תוספות לפי טעמכם האישי – כמו זיתים, פטריות, בצל ושאר ירקות אהובים
למי שמעוניין, ניתן לשדרג את המתכון עם גרסה טבעונית על ידי שימוש במוצרלה צמחית, ואת הבצק ניתן להכין עם קמח נטול גלוטן כדי שיהיה מתאים לאנשים רגישים.
שלבי ההכנה
אם כך, בואו נתחיל. המתכון הזה פשוט כמו לחפש מתכון לפיצה באינטרנט, רק שמי שרוצה, יכול להרגיש שהגיע למקום הנכון:
- מניחים בכוס מים חמימים את הסוכר והשמרים, מערבבים ומניחים בצד למשך 10 דקות עד שהמים מתססים.
- שמים בקערה גדולה את הקמח תופח והמלח.
- יוצרים גומה במרכז וש pouring מהמים עם השמרים והסוכר, והס oil כעת.
- בעזרת ידיים רטובות, לוש את הבצק עד שהוא הופך להיות חלק וגמיש.
- מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים במגבת ומניחים לו לתפוח במשך 30 דקות.
- לאחר התפיחה, משטחים את הבצק בעזרת הידיים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- שמים את רוטב העגבניות על הבצק, מפזרים את המוצרלה ואת התוספות האהובות.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 15-20 דקות או עד שהגבינה מבעבעת והבצק מזהיב.
- מוציאים מהתנור ומניחים לה להתקרר מעט.
- חותכים ומגישים!
מה שמדגיש את המתכון הזה הוא הפשטות שלו. תוכלו לשתף בו עם הילדים, מתוך סיפור על פיצה של סבתא שעושה פלאים במטבח. כשיש לכם רוטב עגבניות טעים ומוצרלה איכותית, כל דבר ייצא אגדי!
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו, לאחר שהכנתם את הבצק, אתם בוודאי שואלים את עצמכם איך אפשר לגוון את הטעמים?
- חצילים קלויים – מכניסים לפיצה טעם מרשים ומיוחד.
- פפרוני – אם אתם אוהבים אוכל בשרי, הפפרוני הוא חבר טוב.
- פסטו – חמישים גרם של פסטו מעל הרוטב יכולים לשדרג את הפיצה לשמים.
- תוספות ירקות כמו זיתים, פטריות או פלפל חריף – פשוט תעזו.
- שום קצוץ או צ'ילי – לנשום פיצה באמת משגעת!
שאלות ותשובות
מהו קמח תופח ומה היתרונות שלו?
קמח תופח הוא קמח שמכיל בתוכו סודה לשתייה ומלח – כך שכשתוסיפו מים, הוא יתפוס גובה מהר יותר. יתרון ממשי בהכנת פיצה בבית הוא הפשטות והנוחות, ואין צורך להוסיף שמרים או לתפוש זמן לתפיחה.
אני לא אוהב רוטב עגבניות, איזה רוטב כדאי להשתמש במקום?
השימוש ברוטב פסטו, שמן זית עם שום, או אפילו רוטב לבן עם גבינת מסקרפונה יכול להתאים מצוין לפיצה שלכם!
איך אני שומר על הבצק שיהיה טרי?
מומלץ לאחסן את הבצק בקופסה אטומה במקרר עד 3 ימים. אם תרצו לשמור אותו למשך זמן יותר ארוך, תוכלו להקפיא אותו.
האם ניתן להכין את הפיצה בטוסטר אובן?
בהחלט! טוסטר אובן גם טוב מאד לכך, רק שימו לב לזמן ואופן החימום.
מה אם אין לי תנור?
אין בעיה! ניתן להכין את הפיצה על מחבת כביש עד שהתחתית מזהיבה והגבינה נמסה!
האם יש גרסה ללא גלוטן?
כן! אתם יכולים להשתמש בקמח תפו”ח ללא גלוטן, ומדי פעם לגרר פירות כמו קישואים או חצילים לתוך הבצק ולהגריל את הפיצה.
האם ניתן לשים פירות על הפיצה?
בואו נתחיל… הפיצה מתאימה לניואנסים! עזוב את הסטנדרטים, תחליט מה קובע לכם את המתכון המושלם!
למה כדאי לשתף את המתכון עם חברים?
זהו מתכון שניתן לשדרג בקלות, והוא בהחלט גורם של הנאה! שתפו את זה עם חברים לגמרי, תראו איך כולם מתלהבים.
איך אני ידע אם הפיצה מוכנה?
ההכנה כל כך פשוטה, ברגע שריח ריחות מתפשט בתנור, תראו שזה מוכן. יש לכם גם צבעים נשיים וזהו!
למה זה אומר מתכון מושלם?
כשיש לכם את הפשטות בכף היד, טעמים מרתקים ומוכר כל כך, זה יוצר קומבינציה משפחתית מדהימה. הפיצה הזו תהיה מושלמת לכל ארוחה!
כעת, כתבו למטה איך יצא לכם, תשתפו את המתכון הזה עם החברים ברשתות החברתיות, ותתנסות בכל הטעמים המופלאים שיכול להציע להם!