פנקייק בלי חלב: המתכון המושלם שכולנו צריכים!

מתכון מדהים לפנקייק בלי חלב – חווית טעם פורצת גבולות

כל פעם שמדברים על פנקייק, עולה לפנינו תמונה של בוקר שמשי, ריח של פנקייקים פריכים מתפשט בכל הבית, ושולחן צבעוני עם פירות טריים ומהממים. מה אם נגלה לכם שאפשר להכין פנקייקים מדהימים בלי טיפת חלב? נשמע משגע? בעזרת רכיבים פשוטים וכמה טיפים מנצחים, נוכל להכין פנקייקים שאין להם תחליף. זהו מתכון שלא רק יגרום לכם ללקק את האצבעות, אלא גם יאפשר לכל אחד להרגיש מלך או מלכה של ארוחת הבוקר!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4-6 מנות

המרכיבים הדרושים

השגלינו את המרכיבים שיסייעו לנו ליצור פנקייקים אווריריים, נימוחים ומושלמים. כל רכיב תורם למנה שאי אפשר לעמוד בפניה:

  • 1 כוס קמח חיטה (אפשר גם קמח תפו”א או קמח ללא גלוטן)
  • 2 כפיות אבקת סוכר (למתיקות נוספת)
  • 1 כף סוכר חום (מוסיף ניחוח ואופי)
  • 2 כפיות אבקת סודה לשתייה (לשיפור הייעוד המעלף)
  • 1/4 כפית מלח (לא לשכוח, זה חשוב!)
  • 1 כוס חלב שקדים או כל חלב צמחי אחר
  • 1 ביצה (או חצי בננה אם רוצים לגרסה טבעונית)
  • 2 כפות שמן קנולה או שמן קוקוס (נוזלים, תשמרו לעצמכם)
  • קליפת מחצי לימון (לכמות ססגונית)
  • אולי גם כמה תמציות טעם? וויי, שוקולד מריר תמיד מהווה תוספת מדהימה!

מרכיבים חלופיים

אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית, אפשר להחליף את הביצה בחצי בננה מעוכה או בכף נפיחה חומוס. ניתן להכין את הפנקייקים גם ללא גלוטן על ידי שימוש בקמח תפו”א או קמח מגזרי.

שלבי ההכנה

עכשיו, יש לנו את כל המרכיבים, בואו נתחיל בשלבי ההכנה:

  1. בקערה גדולה, נניח את כל המרכיבים היבשים: קמח, סוכר, סודה לשתייה ומלח.
  2. בקערה נפרדת, נפגיש את כל המרכיבים הנוזליים: חלב, ביצה, שמן וקליפת הלימון.
  3. נשפוך את התערובת הנוזלית לתוך קערת היבשים.
  4. נמזוג את הבצק עם כף ונתחיל לערבב בעדינות (אל תתבלבלו, לא להקציף!) עד שהחומרים מתאחדים.
  5. נחמם מחבת על חום בינוני ונשמן אותה במעט שמן.
  6. נניח 1/4 כוס מהבצק על המחבת.
  7. נחכה למספר דקות (עד שנראה בועות קטנות על פני הפנקייק) ולאחר מכן נפנה את הפנקייק לצד השני.
  8. נמשיך עם כל הבצק, עד שנכין אינספור פנקייקים מעלפים!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמובן שאפשר לשדרג את הפנקייקים בעזרת מגוון תוספות:

  • פירות טריים: בננות, תותים, אוכמניות – כל דבר שיכול לעשות את הפנקייקים למרעננים עוד יותר.
  • שוקולד חם מעל: אם אתם באמת רוצים ללכת על זה, למה לא להפוך את הפנקייקים לאגדה?
  • קצפת צמחית: קצת קצפת מעל יכולה להעניק לארוחה finishing touch שיגרום לכל אחד להחמיא לכם.

וכמובן, אין שום דבר רע בלשדרג עם רוטב שוקולד, מייפל או דבש. המנה שלכם הולכת להיות מדהימה באמת!

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בקמחים שונים לפנקייקים? כמובן! קמח כוסמין, קמח שיפון, קמח עוזרד – כל מקום בו הקמח חלופי יכול לדווח על פנקייקים מרעננים.

איך יודעים שהפנקייק מוכן להפוך? כשיש בועות קטנות על פני השטח ויוצרים מעין קרום, הגיע הזמן להפוך.

האם אפשר להכין פנקייקים ללא סוכר? בהחלט! אתם יכולים להשאיר את הסוכר וטובת האדמה ולשמור על המתיקות הטבעית.

איזה תוספות מומלצות לפנקייקים? תוספות כגון שוקולד, אגוזים, פירות מגוונים ועוד יכולים להחיות את הפנקייקים.

האם אפשר להכין את הבצק מבעוד מועד? בהחלט! אתם יכולים להכין את הבצק כ-2-3 ימים מראש ולשמור במקרר.

איך שומרים על טריות הפנקייקים ביום למחרת? פשוט תעטפו אותם בנייר אלומיניום ושמרו במקרר.

האם ניתן להקפיא פנקייקים? בהחלט! הם יכולים להחזיק מעמד עד 3 חודשים מקפיא – חום והפשיר מחדש.

מה מומלץ להגיש לצד הפנקייקים? יוגורט דל שומן, מיץ פירות טבעי או אפילו סלט ירקות טעים.

האם זו גרסה בריאה יותר לפנקייקים קלאסיים? בהחלט! זה מקרה מוצלח של דל פחמימות ושומן נמוך.

מה עושים כשאין לי חלב צמחי? ניתן להשתמש במים חמים או חלב רגיל, אם זה מתאים לכם.

אתם מוזמנים לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים, להפוך בוקר של פנקייקים לכישרון על! תיהנו מכל ביס, והכי חשוב – תעשו חיים טובים!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *