פסטה כמהין: המתכון המפתיע שאסור לפספס!

פסטה כמהין – חוויה של טעמים שלא תשכחו!

הדבר הראשון שעליכם לדעת הוא שפסטה כמהין היא לא סתם מנה; היא חוויה, מסיבת טעמים שמחכה לכם בלב הצלחת. כשנשבים לריחות המדהימים של כמהין על פסטה טרייה, אי אפשר שלא לחייך, ובאופן מיידי להרגיש את הרגעות שזרות בו. פסטה כמהין, בעצם, היא אחד המתכונים המושלמים למי שרוצה לענג את האורחים שלו, אם באירוע חגיגי או סתם בארוחה ביתית. היא משגעת, אגדי וגם מתאימה במיוחד לארוחות אינטימיות. קחו נשימה עמוקה, כי אנחנו הולכים להיכנס לעולם קסום של טעמים וניחוחות.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מסדר

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 4-6 מנות

המרכיבים הדרושים

כדי להכין את הפסטה המעלפת הזו, לא נדרשים דברים מיוחדים, אך כשתשתמשו בחומרים איכותיים, הטעמים יפצצו את החיך שלכם! להלן המרכיבים:

  • שניים וחצי כוסות קמח חיטה (או קמח ללא גלוטן אם אתם בעניין)
  • שלוש ביצים גדולות
  • כפית מלח
  • שתי כפות שמן זית
  • שום קצוץ (שניים או שלושה שיניים, תלוי בכמה שאתם אוהבים)
  • כוס וחצי של שמן כמהין (או שמן זית עם כמהין טחונות)
  • מותרות: פרמזן מגורר טרי, פטרוזיליה קצוצה, פלפל שחור גרוס

באופן כללי, כשתוסיפו שמן כמהין, תבחינו שהטעם גבוה בצורה שלא תשכחו. כמהין מכילות חומרים המוסיפים לטעמים מימדים שאין להם תחליף. כמו כן, אם תהיו פתוחים לרעיונות, גם ירקות קלויים כמו פטריות יכולים להוסיף למנה קסם נוסף!

שלבי ההכנה

עכשיו, כשיש לנו את כל החומרים, הגיע הזמן לפתוח את האפייה ולשדרג את הארוחה שלכם. ההכנה לא מסובכת, אבל דורשת קצת סבלנות. זה חלק מהכיף!

  1. נכין את הבצק: נערבב את הקמח עם המלח בקערה גדולה.
  2. ניצור גומה במרכז הקמח, נוסיף פנימה את הביצים ושמן הזית.
  3. לוש את הבצק בידיים עד שהתערובת מתאחדת, נעטוף בניילון נצמד וניתן לה מנוחה של 20 דקות.
  4. בעת ההמתנה, נחתוך את השום ונחמם את שמן הכמהין בסיר על חום נמוך.
  5. לאחר 20 דקות, נרדד את הבצק בעזרת מערוך עד שהבצק דק מאוד.
  6. נחתוך רצועות מהבצק ונתכן את הפסטה לעיצובים שאתם אוהבים.
  7. נרתיח מים מלוחים בסיר והוסיפו את הפסטה הטרייה בין 2-3 דקות.
  8. סננו את הפסטה, החזירו לסיר, הוסיפו את השום והשמן כמהין וערבבו טוב.
  9. מעל לפסטה המושלמת, מפזרים בשמחה פרמזן, פטרוזיליה ופלפל שחור.
  10. הגישו מייד לכל הסועדים ותיהנו!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כדי להפוך את המנה שלכם למעלפת עוד יותר, הנה כמה רעיונות לתוספות:

  • פטריות שמפניון קלויות לזמן עם השום.
  • פרוסות של גזר קלוי בהרמוניה עם פטרוזיליה.
  • מעט שקדים קצוצים להענקת טעם שחבל על הזמן.
  • כמובן שאפשר להוסיף גם פרוסות של בייקון או קוביות טופו, אם אתם רוצים גיוון חלבוני!

שאלות ותשובות

מה אפשר לעשות עם שאריות בצק?
אתם בהחלט יכולים לשמור את הבצק בוואקום או בניילון נצמד במקרר לכמה ימים.

האם אפשר להכין פסטה ללא קמח?
בוודאי, אפשר להשתמש בקמח שקדים או קמח תפו”א, אם אתם מעדיפים.

למה ההמתנה של הבצק חשובה?
הבצק צריך להתייצב, כך שיהיה קל יותר לעבוד איתו ולרדוד אותו.

איך יודעים שהפסטה מוכנה?
פסטה טרייה מוכנה תוך 2-3 דקות, היא תהיה רכה אבל עדיין מעט אל דנטה.

האם אפשר להוסיף רטבים אחרים לפסטה?
כמובן, רטבי שמנת, פסטו או אפילו טחינה יכולים לשדרג את המנה לגבהים חדשים.

איך נוכל לשדרג את טעמי השום?
שימו קוביות שום קלוי יחד עם הפסטה, זה יכול לשדרג את המנה פלאים.

כמה זמן ניתן לשמור את הפסטה?
אם מוכנה, היא תישאר במקרר עד 4 ימים, אם היא לא מוכנה תכלול במשך שבועיים!

האם פסטה כמהין יכולה להיות חריפה?
תוסיפו מעט של פלפל חריף או צ’ילי ותקבלו פסטה חריפה לדוד קיץ!

מה המנה המושלמת שתלווה אותה?
סלט ירוק מרענן יכול לנחם את הטעמים של הכמהין, אתם יודעים, להרגיש את הרעננות!

איזה יין מומלץ לשתות עם הפסטה?
יין לבן יבש או רוזה עם טעמים פירותיים ילוו את המאכל בצורה מדהימה.

אם נהניתם מהמתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות ולהפיץ לחברים! שתפו את האהבה למטעמים מצוינים, כי פסטה כמהין היא שלא תשכחו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *