פסטה עם עגבניות שרי צלויות – המנה שתגרום לכולם לשאול מה הסוד שלך!
אם אי פעם חלמתם למצוא את המתכון המושלם לארוחה קלה, מרעננת וכזו שתמיס לכם את הלב, הגעתם למקום הנכון! לא מדובר סתם במתכון אלא ב"פסטה עם עגבניות שרי צלויות" שמשלבת טעמים מדהימים ודרוז הנאה עד השערות. פסטה רכה, עגבניות מטופחות, ושילוב אינסופי של תבלינים – פשוט מעלף! כשאתם מתכננים ארוחה, החברים שלכם יזכרו את המנה הזו לחודשיים הקרובים. תכינו את עצמכם לכך שזו תהיה המנה הכי טובה שלכם, והמושלמת לסושיית הבית!
זמן הכנת המתכון | רמת קושי | מספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנסחף לתוך העונג של ההכנה, נבצע סקירה קצרה של החומרים הנדרשים. המומחים ממליצים על חומרים טריים ככל האפשר, כי כפי שכולנו יודעים – איכות המוצרים היא ביטוי איכות המנה הסופית. אז מה אנחנו צריכים?
- 500 גרם פסטה (פנה או ספגטי, תלוי בהעדפה שלכם)
- 400 גרם עגבניות שרי
- כתיש אחת של חצי כוס שמן זית
- שניים שיני שום קצוצות
- מלח ופלפל לפי הטעם
- חצי כוס בזיליקום טרי קצוץ
- כף חומץ בלסמי (אופציונלי אך מוסיף טעם אגדי)
- גבינת פרמזן מגורר (לגרסה לא חלבית, ניתן להשאיר את הגבינה החוצה)
שלבי ההכנה
צעדים פשוטים, טעמים טהורים – כאן מתחיל הקסם האמיתי! אחרי שתאספו את כל החומרים שיובילו אתכם למסע הקולינרי המהנה הזה, חשוב לנקוט את הצעדים הבאים:
- לחמם את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- לשטוף את העגבניות השרי ולסדר אותן בתבנית אפייה.
- למזוג מעל את שמן הזית, להוסיף מלח ופלפל ולערבב היטב, כך שכל עגבנייה תתפנק על השמן.
- להניח בתנור למשך 20 דקות, עד שהעגבניות מתרככות ומשחימות מעט.
- בזמן שהעגבניות צלויות, נרתיח מים בסיר עם מעט מלח ונבשל את הפסטה לפי ההוראות שעל השקית.
- כשהפסטה מוכנה, לסנן ולשמור מעט מים לבישול עתידי.
- באותו רגע שנוציא את העגבניות מהתנור, נוסיף לתבנית את השום הקצוץ ונערבב בזהירות.
- לאחר מכן, נוסיף את הפסטה המבושלת לעגבניות ונערבב היטב.
- אם יש צורך, נוסיף מעט מים מבשלים כדי שהפסטה תבלע את כל הטעמים.
- בסוף, נוסיף עדין את הבזיליקום הקצוץ, חומץ בלסמי וגבינת פרמזן (אם מחליטים להשתמש בה).
- נגיש את המנה החמה כשהיא מלאה בטעמים עזים!
הנה, עכשיו יש לכם מנה משגעת, מושלמת ומעלפת! אבל רגע, נשמע אתכם שואלים – האם יש אפשרויות נוספות לשדרוג המנה?
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמובן! המתכון הזה גמיש בצורה מדהימה. ניתן להוסיף לו חלבון כמו עוף בגריל או דג, או לגוון בשעועית שחורה בשביל שהמנה תהיה בריאה יותר.
בנוסף, ניתן לשדרג אותו עם קליפת לימון מגוררת, או תוספת של קילומטרים של גבינת מוצרלה (לגרסה הנימוחה). ולשוחרי הצבעים, תוספת של פלפלים צבעוניים תוסיף פופ מדליק במנה. תקראו לזה ממכר!
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בפסטה ללא גלוטן?
בהחלט! פסטה ללא גלוטן תשתלב כאן בקלות ובעיקרון תשתפר כמה שהמצב האישי שלכם מצריך.
כמה עגבניות שרי צריך להכין לכל מנה?
למנה אחת, 100-150 גרם עגבניות שרי בהחלט יספיקו. אל תשכחו שבבישול, אנו מצליחים לגרום לכל אחד לדאוג למשקל!
מה קורה אם אין לי בזיליקום?
לא נורא! אתם יכולים להשתמש בכל עשב תיבול אחר שאתם אוהבים – פטרוזיליה, שמיר או אפילו אורגנו, רק לא לשכוח להגזים בזה – הרבה יותר טוב!
האם ניתן להכין מתכון זה מראש?
אפשר בהחלט! חבל על הזמן – תכינו את הפסטה בנפרד, תצלחו את העגבניות ותשמרו הכל במסעדה שלכם קודם כדי לחסוך גם זמן וגם טעמים!
האם זו מנה קלה לאורחים?
תראי את הפנים של האורחים שלכם כשהם יטעמו, את זה אי אפשר לשכוח. פשוט אגדי! אל תתפלאו אם הם יבקשו את המתכון!
האם אפשר להחליף את השום?
בוודאי! אתם יכולים להשתמש בשום יבש או לקרב את המנה לשום קונפי שיתרום טעמים נימוחים ויוצאים מן הכלל.
האם ניתן להמליץ על גבינה חלופית?
כן! ישנן גבינות טבעוניות לא פחות טעימות שמתאימות במיוחד גם בשבילך וגם לאורחים שלך – שקולו גבינת קשיו או גבינת פרמזן טבעונית.
האם ניתן להוסיף ירקות נוספים?
בהחלט! תוספת של קישואים, גזר, בצל או פטריות תעשיר את המנה בווקטורים של טעמים.
איך זה עובד עבור קייטרינג?
נהדר! תמצבירו על חם את העגבניות, ממש בלב כל מנה, כך שכל אורח יוכל לקחת מנה משגעת.
המתכון הזה נמצא כבר באתרי מתכונים?
אולי, אבל מתכון הבית של סבתא צריך להיות זהשוק אגדיים. שילוב של יצירתיות עם חום של משפחתכם!
אנחנו מקווים שהמתכון הזה עשה לביתכם צדק, וגם תגעו לדרגת מאסטר קונדיטור! אם נהניתם מהמתכון, אל תשכחו לשתף אותו עם החברים שלכם ברשתות החברתיות! שיהיה בתיאבון!