פסטרמה הודו סו ויד שלא תצליחו להפסיק לאכול!

פסטרמה הודו סו ויד – חגיגה של טעמים

אם יש משהו שיש בו קסם בלתי נגמר זה הבישול בתהליך הסו ויד. האוכל יוצא מדהים, הטעמים מתערבבים בצורה מעלפת, והמרקמים הופכים לאוויריים ומפתיעים. פסטרמה הודו, אותה אנו מגישים במתכון המיוחד הזה, תעשה לכולנו חשק לחזור עליה שוב ושוב. מצרכים פשוטים, כמה טיפים קטנים והופ! קיבלנו מנה ממכרת שתהיה כוכבת על אמת בכל שולחן.

זמן הכנת המתכון: כ-24 שעות

רמת קושי: בינונית

כמות: 4-6 מנות

  • 30 דקות הכנה
  • 24 שעות בישול בסו ויד

הרכיבים הדרושים

לפני שנתחיל, חשוב לדעת שהמרכיבים הם אלה שיקבעו את הטעם הסופי של הפסטרמה. כאן נציין רק את החומרים הבסיסיים, אך אתם תוכלו לשדרגו ולשנות לפי טעמכם האישי.

  • 1 ק"ג חזה הודו
  • 3 כפות מלח גס
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 כפות תיבול גריל (או תיבול מוכר אחר שאתם אוהבים)
  • 1 כפית שום גרוס
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית, ניתן להחליף את חזה ההודו בתחליף בשר על בסיס פטריות, שיטאקי או טופו. השדרוג הזה יעניק למנה טעם ייחודי ומרקם מעניין. עבור גרסה ללא גלוטן, תוודאו שאין בתיבול הגריל רכיבים עם גלוטן ותשתמשו בתיבול טבעי.

שלבי ההכנה

עתה זה הזמן להיכנס לבשל! בפעולות פשוטות וכמה שלבים קלים, אנחנו יכולים להכין פסטרמה בבית שתהיה מושלמת לארוחות, סנדwic’ים ואפילו בתור נשנוש על השולחן.

  1. מכינים את חזה ההודו: מוודאים שהעור הוסר ושמים אותו בקופסה.
  2. מערבבים בקערה את המלח, הסוכר, התיבול, השום והפפריקה.
  3. מוסף את התערובת על חזה ההודו ומעסים היטב, כדי שהטעמים יכנסו לתוך הבשר.
  4. מניחים את ההודו בשקית ואקום ומכניסים למקרר למשך 1-2 שעות.
  5. מחממים את מכונת הסו ויד ל-65 מעלות צלזיוס.
  6. מניחים את השקית במים החמים ומבשלים למשך 24 שעות.
  7. אחרי הזמן, מוציאים את הפסטרמה מהשקית ומניחים לה להתקרר.
  8. משתמשים במעט שמן ומחממים מחבת גדולה על חום גבוה.
  9. צועדים עם כל הצדדים עד להשגת קרמול מדהים.
  10. מניחים לה להיתפח במנוחה של 10 דקות לפני החיתוך המושלם לשבבים.

באופן כללי, התהליך הוא פשוט מאוד, אך חשוב להתארגן מראש ויהיה עליכם להמתין מעט.

תוספות ושדרוגים רלוונטיים

נשמע שהפסטרמה כבר יוצאת מן הכלל? ובכן, תמיד אפשר לשדרג אותה! תוכלו להוסיף לה רוטב חריף, לרסס עליה קצת מיץ לימון לאחר הצלייה או לערבב עם רוטב יוגורט וחרדל. אתם יכולים להתנסות עם התיבול ולשחק עם טעמים שונים, כמו כורכום או כמון, ולתת למנה פרשנות אישית.

שאלות ותשובות

האם ניתן להכין את הפסטרמה עם עוף?
כמובן! חזה עוף יתפקד היטב באותה דרך. יתכן ותצטרכו להתאים את זמני הבישול בהתאם לגובה השניצל.

כמה זמן ניתן לשמור את הפסטרמה במקרר?
כשהיא מאוחסנת כמו שצריך בשקית אטומה, הפסטרמה תישאר טרייה עד 5 ימים במקרר.

האם חובה להמתין 24 שעות?
לא חובה, אבל זה הזמן המומלץ. אם אתם ממש בבהלה, ניתן לבשל גם 6-8 שעות, אך התוצאה לא תהיה אותו הדבר.

מה אפשר לעשות עם השאריות?
מצוין לשימוש בסנדוויצ'ים, סלטים, או בתור תוספת לארוחה. אפשר לשדרג עם רטבים שונים!

האם אפשר להקפיא את הפסטרמה?
בהחלט! הקפיאו אותה בשקית אטומה. כשהיא תחזור להיות חמה במיקרוגל, הטעמים יתעורר מחדש.

מה כדאי להוסיף לצד הפסטרמה?
מפית מעולה של סלט ירקות, טחינה, או אפילו חלה טריה.

מה עושים אם הפסטרמה יוצאת יבש?
לפני הבישול, ודאו שאתם שוחים את הבשר בתיבול. אפשר לנסות להוסיף שמן זית גם בעת החימום.

האם המתכון מתאים לאירוח?
לגמרי! פסטרמה הודו תוסיף טאץ' אגדי בכל אירוח והיא תצא משגע באופי ובטעם.

האם ניתן להכין את הפסטרמה מראש?
כן, פשוט הכינו אותה יום לפני והניחו במקרר ולאחר מכן חימום קצר במחבת יהפוך אותה למעולה!

האם המתכון מצריך הרבה ניסיון?
דווקא לא! המתכון פשוט מאוד. כל אחד, גם אם אינו שף, יכול להכין את הנפלאות האלו מבלי לדעת בישול וכך להתמחות באומנות הסו ויד!

מלאים בטעמים? זו ההזדמנות שלכם לשתף את המתכון המיוחד הזה עם החברים! תעשו להם טובות, הם יודו לכם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *