פשטידת בטטה ובצל פרווה שאי אפשר להפסיק לאכול

"`html

פשטידת בטטה ובצל פרווה – מתכון מנצח!

מה קורה כשאנו מחליטים לשלב את השילוב המופלא בין בטטה לבצל? אנחנו מקבלים פשטידה מדהימה, שממכרת עד כדי כך שכמעט ואי אפשר להפסיק לאכול ממנה. מדובר בפשטידת בטטה ובצל פרווה, שמשגעת את החיך ומרעננת כל שולחן.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 45 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל: 6-8 מנות

הפשטידה הזו היא בדיוק מה שאתם צריכים בארוחת שישי או כמאכל לראש השנה. עם כל נגיסה תרגישו את הנעימות שבעשייה הביתית. ונכון, קצת לצחוק על עצמנו כשהבצלים מתחילים לבכות בסיר, אבל מה שחשוב ביותר – בכל ביס תרגישו את ההשקעה ואת הכוונה. לא תתחרטו.

המרכיבים הדרושים

  • 2 בטטות בינוניות (בערך 500 גרם)
  • 2 בצלים בינוניים
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס קמח תפו”א
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 ביצים גדולות (לגרסה טבעונית אפשר לשים פשטידת לינקאן)
  • 1 כדור גבינת צהובה קשה (אופציונלי)
  • כפית כמון
  • כפית מלח
  • תיבול לפי הטעם (למשל, פפריקה או מלח לימון)

מרכיבים חלופיים

אם אתם מחפשים גרסה בריאה יותר, תוכלו להחליף את הקמח בקמח חומוס או קמח שקדים. כך תקבלו פשטידה דלת פחמימות, עם טעמים נהדרים. לגרסה טבעונית, השתמשו בטופו רך במקום ביצים.

שלבי ההכנה

  • בוחרים לבצלים להגיע לבצל “עוצמתי”. חותכים אותם לקוביות קטנות.
  • מבשלים את הבטטות במים רותחים עד ריכוך, כ-15-20 דקות.
  • מטגנים את הבצלים במחבת עם שמן זית על חום בינוני עד שהם מתבלים ומקבלים צבע זהוב.
  • מניחים את הבטטות המבושלות בתכנית חמה ומועכים לעיסה חלקה.
  • מוסיפים את הבצלים המטוגנים לעיסה ואותם בקערה גדולה.
  • מוסיפים את פטרוזיליה, קמח תפו”א, ביצים ותיבול – מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
  • מחממים שמן במחבת על חום בינוני.
  • יוצרים קציצות בתבנית עם ידיים רטובות ומניחים במחבת.
  • מטגנים מכל צד במשך כ-5-7 דקות עד שהן זהובות.
  • מעבירים את הפשטידות לתבנית ואופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך 15 דקות נוספות.

קצת על שלבי ההכנה

בשעות העבודה במטבח, זיכרו שהכל אוהב להשקיע וכל מי שיתחשק לו טיפה להישאר בבית עם חברים יתענג על הפשטידה הזו.

אפשרויות לשדרוגים ותוספות

לשדרוג הפשטידה, תוכלו להוסיף גבינת פטה קצוצה לתערובת, או מיני ירקות כמו זוקיני, גזר או תפו”א. זה מוסיף טעמים מיוחדים ופשטידה לא תצא מתוחה או סתמית. אם אתם אוהבים חריף, קצת צ'ילי קצוץ יכול להוסיף רמת פיצוץ מדהימה.

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הפשטידה ללא ביצים?

בהחלט! אפשר להשתמש בטופו רך או פשטידת לינקאן כתחליף לביצים, והפשטידה תהיה נהדרת.

האם אפשר להוסיף ירקות נוספים לתערובת?

בהחלט! זוקיני, גזר ופטריות יכולים להיות תוספות מעולות וממכרות.

איך ניתן לאחסן את הפשטידה?

אתם יכולים לאחסן את הפשטידות בקופסה במקרר עד 3-4 ימים. אל תשכחו לחמם שוב לפני ההגשה.

האם הפשטידה מתאימה לטבעונים?

כמובן! רק החליפו את הביצים בטופו רך, ואת החלב / גבינה בשלב הטיפולים בתהליך.

איזה רטבים יתאימו עם הפשטידה?

רטבי יוגורט, טחינה או ירוק עשב יכולים לעשות פלאים עם הפשטידה הזו ולהוסיף צבעים ונפלאות בשולחן.

האם יש דרך להכין את הפשטידה באוויר פריי?

כן! ניתן להכין במחבת או באוויר פריי, לחמם לחום של 180 מעלות ולהפוך מדי פעם עד שהן משגעות וזהובות.

האם אפשר להכין את הפשטידה מראש?

בהחלט! אתם יכולים להכין את הכדורים ולהקפיא אותם, ולאחר מכן לבשול או להקפיץ בתנור בזמן שתצטרכו.

כמה זמן ניתן לשמור את הפשטידה?

אם היא נשמרת בכלי סגור במקרר, היא יכולה להחזיק מעמד 3-4 ימים.

האם ישנן אפשרויות לבריאות יותר?

כמובן! ניתן להחליף את הקמח בקמח חומוס או שיבולת שועל, והפשטידה תהיה בריאה וסופר מדהימה!

האם הפשטידה משגעת כמו שנראה?

היא מעלפת, ותאמינו לי, אתם לא רוצים לפספס אותה – היא מושלמת!

עכשיו כשאתם יודעים איך להכין את הפשטידה הזו, אני ממליץ להוציא אותה לאור. לשתף חברים ברשתות החברתיות, לבחון את המתכון וליצור אותו שוב ושוב. הפשטידה הזו פשוט מחכה לכם!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *