פשטידת מחמר בתנור: המתכון שישנה את הארוחה שלך!

פשטידת מחמר בתנור – מנת הבריאות המושלמת

מה אם הייתי אומר לכם שבפשטידת מחמר אפשר לשלב את כל הטעמים המדהימים והמרכיבים הכי טעימים שיש, מבלי לוותר על בריאות? פשטידת מחמר בתנור היא מנה משגעת, אגדי ממש, שמביאה את כל מה שטוב במטבח הביתי, עם נגיעה מודרנית שממכרת בכל ביס. היא לא רק מתאימה לארוחות משפחתיות, אלא גם לאירוחים ובעצם, לכל מצב רוח. מתי לאחרונה הכנתם מנה שהפכה כל ארוחה לאירוע מיוחד? אז הנה ההזדמנות שלכם!

זמן ההכנה ופרטים נוספים

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן אפייה: 45 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הפשטידת מחמר המדהימה, אנחנו זקוקים לכמה מרכיבים פשוטים, שמתחברים יחד ליצירת הטעם המושלם. לפני שנתחיל, בואו נדבר על כמה עובדות: פשטידת מחמר היא על בסיס קמח ותפו”א, כך שהיא נימוחה וממכרת. היא יכולה לשמש גם כבסיס מעולה לדיאטה דלת פחמימות אם נשתמש בקמחים מיוחדים.

  • 2 תפו”א בינוניים, קלופים ומגורדים
  • 1 כוס קמח חיטה מלא (או קמח שקדים לגרסה דלת פחמימות)
  • 1/2 כוס חלב (כדאי להשתמש בחלב שקדים לגרסה טבעונית)
  • 2 ביצים גדולות (אפשר לשים 4 כפות טחינה גרגרים כתחליף לביצים)
  • 1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת (אופציונלי – חסרי גבינה יוכלו לשים קוביות טופו)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/4 כפית כמון
  • עשבי תיבול טריים קצוצים – פטרוזיליה, שמיר או כוסברה (כפי שתרצו)
  • שמן זית למריחה על התבנית

וכמובן, תמיד אפשר להוסיף כל מיני תוספות: פטריות, גזר קלוף ומגורד או אפילו אבן שחוללה דופקת חדשה של טעמים!

שלבי ההכנה

עכשיו, כאשר יש לנו את כל המרכיבים המדהימים, אפשר להתחיל את שלב ההכנה. הכינו את עצמכם לדוּת שיכולה להמתיק לכם את כל היום!

  1. חממים את התנור מראש ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. שמים את תפו”א המגורדים בקערה ומוסיפים את קמח החיטה, המלוח וכורכום. מערבבים היטב.
  3. בקערה נפרדת, שמים את הביצים והחלב ומערבבים לצורך קבלת תערובת אחידה.
  4. מעבירים את התערובת הרטובה מהקערה השנייה לתערובת היבשה, ומערבבים היטב עד שהתערובת מתאחדת.
  5. במידה ויש, מוסיפים גבינה צהובה ו/או עשבי תיבול ומערבבים היטב.
  6. משמנים תבנית אפייה עם שמן זית.
  7. מעבירים את התערובת לתבנית ואופים כ-45 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה ומתייצבת.
  8. מגישים חם או בטמפרטורת החדר – כל דרך היא מדהימה!

שדרוגים ותוספות אפשריות

מוכנים לעוד כמה רעיונות שיפכו את הפשטידה לבחירה המושלמת לאירוח? אפשר להוסיף:

  • פטריות מוקפצות – לכך יש טעם עשיר שישדרג את הפשטידה.
  • גזר קלוף ומגולל – יוסיף מתיקות ונפח לפשטידה.
  • זיתים שחורים – פתרון נפלא לקצת מליחות.
  • אם אתם בקטע של מתוק – מוסיפים מעט דבש לתערובת!

שאלות ותשובות

איך אפשר להפוך את הפשטידה לטבעונית?
אפשר פשוט להחליף את הביצים בטחינה גרגרים או בקמח תפו”א עם מים. זה עובד מצוין!

האם ניתן לשמור את הפשטידה במקרר?
כן, אפשר לשמור את הפשטידה במקרר עד 3 ימים. ניתן גם לחמם מחדש בתנור.

מה ניתן להוסיף כדי לעשיר את הטעמים?
תוספות כמו בצל מקורמל, קוביות דלעת או אפילו רוטב פסטו יכולים לעשות פלאים.

למה כדאי להשתמש בקמח חיטה מלא?
קמח חיטה מלא מספק יותר סיבים תזונתיים, מה שהופך אותו לבריא יותר לגוף.

האם צריך לאפות את הפשטידה בטמפרטורה גבוהה?
180 מעלות זו הטמפרטורה האידיאלית, מעל ומעבר לזה עלולה הפשטידה להתייבש.

מה אם אין לי תבנית אפייה?
אפשר להכין את הפשטידה במחבת עם כיסוי, בעמידה על להבה נמוכה.

כיצד כדאי להגיש את הפשטידה?
מומלץ להגיש עם סלט טרי, יוגורט או רוטב טחינה שיכולים לעשות את ההבדל!

האם ניתן להקפיא פשטידה?
בהחלט! פשטידה גם ניתנת להקפאה. פשוט חמות במיקרו כאשר תרצו לאכול.

איזו תוספת מתאימה לטעימה לצד הפשטידה?
סלט ירקות טריים או טחינה עם תבלינים יכולים להתאים בצורה מושלמת.

האם אפשר להכין את הפשטידה שבוע לפני?
מומלץ להכין את הפשטידה סמוך לארוחה, אך אם רוצים, ניתן להכינה יום לפני.

בסופו של דבר, פשטידת המחמר בתנור היא לא סתם עוד מנה – היא חוויה! היא משגעת באיכות ובטעמים, ומומלצת לכולם. תרגישו חופשי לשתף את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה וליצור רגעים מדהימים סביב השולחן. בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *