פשטידת פטריות ללא קמח וללא גבינה – מתכון שמתקבל כל פעם מחדש!
פשטידת פטריות היא אחת מהמוקדים המושלמים לארוחות משפחתיות, לארוחת ערב קלה או אפילו לאירוח בשישי בערב. מדובר במנה שמרשימה בכל מסגרת, ומעוררת תמיד חיוכים ופיות שמלקקים את השולחן.
הפשטידה הזו לא רק מדהימה להעין, אלא גם ממכרת ואגדית בטעמיה. ללא קמח וללא גבינה, אנו מצליחים לתפס את כל הטעמים של הפטריות ולטפח את הטקסטורות המעלפות שלהן. ברור שזה לא רק טעים, אלא גם בריא.
תארו לכם – אתם פותחים את המקרר, מוצאים פטריות שלמות ומרגישים שאת המנה הבאה שלכם תוכלו להכין תוך עשרים דקות ממש! ועכשיו, בואו נכין את הפשטידה שמונעת פחמימות ומשלבת עם טעמים משגעים.
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן הכנה: 40 דקות
- רמת קושי: קלה
- כמות מנות: 4-6 מנות
המרכיבים הדרושים
לפני שנעבור להכנה, הכינו את כל המרכיבים שלכם מראש. מדובר בפשטידה הכי טעימה שיש, אז חשוב להכין את כל מה שנדרש. יש דגש על רעננות ואיכות המרכיבים, כדי שהטעמים יתפוצצו בכל ביס. מוודאים שיש לכם:
- 500 גרם פטריות טריות (פטריות שמפיניון, פטריות פורצ'יני או פטריות אביב)
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 2 שיני שום קצוצות
- 2 ביצים שלמות
- 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
- 1/2 כוס עגבניות מיובשות קצוצות (לא חובה, אבל משדרגות את הטעם)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- עשבי תיבול כמו טימין או רוזמרין (לפני ההגשה)
חשבנו גם על גירסה טבעונית! מהנסיון שלי, ניתן להמיר את הביצים בחדש של פירה אבוקדו או בחתיכות טופו. זה נשאר אוורירי ונימוח! עכשיו, כשהמרכיבים מוכנים, בואו נתקדם.
שלבי ההכנה
להכין את הפשטידה הזאת זה פשוט כמו לחייך! הכל מתבצע בשישה צעדים קלים:
1. חותכים את הפטריות לקוביות קטנות.
2. ממיסים את שמן הזית במחבת ויש להוסיף את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהבצל שקוף ורך, בערך 5 דקות.
3. מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים למשך דקה נוספת.
4. מכניסים את הפטריות למחבת, ממלחים ומערבבים היטב. מבשלים עד שהפטריות רכות, כעשר דקות.
5. בסוף הבישול, מסננים את הנוזלים ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים את הביצים, אגוזי המלך, ועגבניות המיובשות ומערבבים היטב.
6. מעבירים את התערובת לתבנית עם רפידת אפייה, ומסודרים ליצירת פשטידת פטריות גבוהה.
ובכן, זה הזמן לאפות את הפשטידה ב-180 מעלות במשך 25-30 דקות, או עד שהפשטידה מתייצבת ומקבלת צבע חום זהוב. תנו לה להתקרר קצת לפני שאתם קוטעים לחתיכות שאתם ממש רוצים!
תוספות ושדרוגים אפשריים
יש אינספור דרכים להוסיף לפשטידה הזאת טעמים נוספים שיגרמו מכל ביס להיות מושלם:
– אפשר להוסיף רצועות בטטה, כדי לתת עוד מרקם וצבע.
– הכניסו מעט כמון או פפריקה מתוקה לתערובת למגע של ירקות קלויים.
– רוצים להרגיש עוד יותר בריאים? הוסיפו ירקות כמו קולורבי או תרד.
ובכל זאת, דרך נוספת לשדרוג היא להוסיף גבינות לא חלביות, כמו גבינת טופו שמתמזגת מצוין עם הפטריות. אל תתביישו לשחק עם המרכיבים, זה משגע לשדרג!
שאלות ותשובות
מה אני יכול לשים במקום פטריות אם אני לא אוהב אותן?
אי לכך, אתם יכולים לשלב קישוא קצוץ או גזר מגורר, הם מספקים טעמים שונים ומרעננים.
האם אני יכול להקפיא את הפשטידה?
כן, זה ממש אפשרי. מצוין בשעת הצורך לכל הפתעה על כוס קפה עם החברים.
האם אני יכול להשתמש בפטריות קפואות?
כמובן! רק מומלץ לתת להן להפשיר לפני ההכנה כדי שהמיץ שלהן לא יוסיף רטיבות.
כמה זמן תישאר הפשטידה טרייה במקרר?
הפשטידה ברוב המקרים תעבור היטב כשלושה ימים. מהנסיון שלי, היא מתייצבת הרבה יותר במהלך כל יום.
האם ניתן להכין את הפשטידה בתבנית עגולה?
לגמרי! אם זה מה שיש לכם בבית – אל תהססו להשתמש בו.
מה אני יכול לשים לתיבול?/b>
סויה לתוספת של טעם, או כמון לסוגי תיבול נוספים יוסיפו נופך מעניין.
האם יש טיפים לאפייה מושלמת?
חממים את התנור מראש ובודקים את הפשטידה כמה פעמים במהלך האפייה (אל תפריעו יותר מאלו).
אם אני רוצה להגיד שאני טבעוני, מה לעשות?
ממש פשוט! החליף ביצים בטופו או בטחינה. תופתעו מהשילוב.
מה הדרך הכי טובה לחמם את הפשטידה?
החימום הכי טוב הוא בתנור בחום נמוך, כדי שהיא תחזור להיות נימוחה.
האם אוכל לנסות את הרעיון של פשטידה אישית?
בטח! תעשה כוסיות קטננות שיעשו רושם טוב!
אם אהבתם את המתכון, אני אשמח אם תשתפו אותו עם חברים ברשתות החברתיות! קווים כמו אלה שהכנו בטעמים, מדהימים!