צ'וריסוס מתכון: איך להכין בבית בקלות ובמהירות

צ'וריסוס – המתכון המושלם למנת גריל אגדי

אם חשבתם שברביקיו טובים רק עם בשרים רגילים כמו סטייקים או פרגיות, תחשבו שוב! צ'וריסוס, לא רק שאינם הצלחה אלא שהם גם ממש מדהימים! מדובר במאכל ספרדי קלאסי, והוא תפס את מקומו של החטיף המושלם לרגעים ששולחן האוכל מתמלא באנשים רעבים או כשלידנו כוס של יין טוב. כאשר אנחנו מכינים צ'וריסוס, כל הבית מתמלא בריחות משגעים, כמו שגרם אמא במקרה הטוב, או כמו סבתא שבדיוק מכינה להם בגרסה הביתית. מעניין, לא? אז בואו נצלול לתוך עולם הטעמים!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ונתוני המנה

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כמו כל מתכון טוב, גם המתכון שלנו לצ'וריסוס מבוסס על רכיבים פשוטים, איכותיים ומסקרנים. חווית הטעמים מתחילה כבר בשלב הקניות, אז כדאי לבחור באיכות הגבוהה ביותר של כל רכיב. אתם לא רוצים שהחטיף שלכם יגיד "נעים להכיר" ויושיב אתכם מחדש מבחינת החוויה הקולינרית. אז, מה אנחנו צריכים?

  • 500 גרם בשר טחון (אפשר בשר בקר או מכה דלהאבל, אפשר לשלב גם בשר עוף לחלב נמוך וקל יותר)
  • 100 גרם בשר חזיר טחון (פארה לפי טעמכם)
  • 3 שיני שום קצוצות היטב
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית חריף טחון (אולי אפילו יותר, אם אתם אוהבים!)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/2 כוס פנקו או לחם טחון
  • שמן זית לטיגון

מרכיבים חלופיים

אם אתם מעדיפים גרסה ללא בשר או טבעונית, הממכר הזה יכול להפוך לקציצות צ'וריסוס עם קנואה ומגוון ירקות קצוצים כמו גזר, פלפלים ופתיתי פטריות. התוצאה? מדהימה לא פחות! גם במקרה הזה, חומרי הטעם כמו פפריקה וכמון עשויים להעניק את הלטף הנכון.

שלבי ההכנה

כאן אנחנו מתחילים את תהליך ההכנה שמוביל לפלא המהמם הזה – כוכב הערב שלכם! בואו נכין אותם שלב אחר שלב, יחד!

  1. שמים את הבשר הטחון בבחירה שלכם בקערה גדולה.
  2. מוסיפים את הבשר החזיר המיועד ואם בוחרים במי באורך השנים – גם את הנטיעות.
  3. קוצצים היטב את שיני השום ומערבבים לתוך הבשר.
  4. מוספים את פפריקה, כמון, מלח ופלפל לפי הטעם.
  5. שופכים את החלב ומערבבים את התערובת עד שהכל מתאחד.
  6. לסיום, מוסיפים פנקו או לחם טחון ומערבבים לפלא הנימוח המושלם.
  7. מניחים לתערובת להתמזג במקצת ושמים בצד לכמה דקות.
  8. מחממים שמן זית במחבת על חום בינוני-גבוה.
  9. בעזרת כף, יוצרים קציצות מהתערובת ומניחים במחבת.
  10. מטגנים את הקציצות מכל צד כ-5-7 דקות עד שהן משחימות וכשמתחילים לעלות ריחות מדהימים!
  11. מעבירים לצלחת עם נייר סופג כדי לספוג עודף שומן.

תראו, כל הפרטים הם בעצם דרך קלה לייצר מנת צ'וריסוס הכי טעים שיש! עכשיו כמובן, אתם תוהים מה לעשות עם הקציצות המיוחדות האלה. כאן תוכלו להתנסות ולשדרג את המנה!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמו כל מנה טובה, ניתן לשדרג את הצ'וריסוס בצורות רבות. למשל, אם אנחנו רוצים להוסיף חוויה חדשה, אפשר לשים את הקציצות בתוך פיתה עם חומוס וטחינה, והשוס – כמה ירקות טריים שיתנו טוויסט מסקרן!

בנוסף, לשדרוג המנה ניתן להגיש רוטב עגבניות חריף בצד והעונג יכה בכם בוודאות. ואם זה לא מספיק, גרסה עם גבינת פטה מעל יכולה לשדרג את המרקם והטעם למשהו ממש אגדי! כל זה יגרום לחברים שלכם לרצות לשוב אליכם בכל פעם מחדש.

שאלות ותשובות

האם אפשר לשמור את הצ'וריסוס במקפיא?
בהחלט, אפשר לשמור אותם במקפיא לתקופה של כשלושה חודשים. לפני ההגשה, פשוט להפשיר ולחמם במחבת.

האם יש אפשרויות לדלל את הבשר?
אפשר מאוד לנסות כמה רכיבים נוספים כמו פטריות קצוצות או קישואים, אלא שהטעם בהחלט ישתנה.

איך יודעים אם הקציצות מוכנות?
כשצבע הקציצות משתנה לזהב ויש ריח משגעים באוויר, הם מוכנות בהחלט!

מה ניתן לעשות עם שאריות?
מומלץ לעשות סנדוויצ'ים עם הצ'וריסוס בשרת על פיתה או ללכת למען בריא יותר עם סלט ירקות טריים.

אילו משקאות מתאימים לצ'וריסוס?
כרובו יין אדום יבש הולך מצוין עם מנה זו, אך גם בירה נמסה תהיה פצצה!

מה הוא הזמן האידיאלי להגיש את המנה?
עדיף להגיש את המנה חמה, מיד לאחר הטיגון.

האם ניתן לשלב עשבי תיבול?
כמובן! ריחות כמו פטרוזיליה או אורגנו יכולים להוסיף המון!

מהן הצורות הכי טובות ליצירת הקציצות?
אפשר להכין אותן עגולות או מאורכות, כמו נקניקיות!

האם ניתן להכין גרסה חריפה יותר?
בוודאי, פשוט להוסיף עוד חריף ואולי רוטב חריף במקביל.

כמה זמן נשמרים הצ'וריסוס במקרר?
כ-3 עד 5 ימים במקרר, ואפילו ניתן להניח בעיסות של ירקות לשדרוג הטעם.

בסוף כל זה, אנו מבקשים מכם לא לשמור את המתכון הזה רק לעצמכם! שתפו אותו עם החברים והמשפחה שלכם, ואל תשכחו לנסות את זה בבית!הנאה מובטחת!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *