ציפוי שוקולד לעוגה פרווה בקלות וללא מרגרינה

ציפוי שוקולד סוחף לעוגה פרווה ללא מרגרינה

דמיינו לעצמכם עוגה רכה, אוורירית ומושלמת שלכם, מרוחה בשוקולד מענג שיכול לגרום לכל אחד ללקק את האצבעות. לא, זה לא חלום – זה מתכון מציאותי שיגרום לכל אחד ואחת להתלהב! מדובר בציפוי שוקולד שמשגע את כל מי שטועם אותו – מתוק, עשיר, מתמוסס בפה, וללא מרגרינה. אני מאמין שזה מתכון שיכול להפוך כל אירוע לחגיגה – יומולדת, שבת או סתם כינוס משפחתי. זה המתכון המושלם לכל מי שזקוק טוויסט משפחתי בשולחן החג!

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק עבור: 12 מנות

הרכיבים הדרושים

להכנת הציפוי המדהים הזה נצטרך מספר מרכיבים פשוטים, שיביאו את כל הטעמים הטריים והטעימים. יש להדגיש – רכיבים איכותיים משדרגים כל מתכון.

  • 200 גרם שוקולד מריר (מעל 70% קקאו)
  • 100 מ"ל שמן קוקוס (או שמן זרעים אחר)
  • 50 גרם קקאו איכותי
  • 100 מ"ל סירופ מייפל (אפשר גם דחוס דחוס)
  • 50 מ"ל חלב צמחי (למשל, חלב שקדים או סויה)
  • אחרי 1/2 כפית מלח

כמובן, אפשר לשדרג את המתכון על ידי הוספת תמצית וניל או מוסיפים ציפוי נוסף של אגוזים קצוצים. הכל מדהים!

שלבי ההכנה

בואו נתחיל בהכנה של הציפוי, זה פשוט טעים ולוקח לא הרבה זמן!

  1. ממיסים את שוקולד המריר בקערה מעל סיר מים רותחים, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  2. בהדרגה, מוסיפים את שמן הקוקוס ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
  3. מוסיפים את הקקאו ומערבבים שוב, עד שהקקאו מתמוסס ולא נשאר גושים.
  4. מוסיפים את סירופ המייפל ומערבבים היטב – מתוק ואגדי!
  5. לאחר מכן, מוסיפים את החלב הצמחי ואת המלח, ומערבבים שוב עד שהתערובת חלקה ונעימה.
  6. מניחים לה להתקרר מעט לפני שאתם מורחים אותה על העוגה – הציפוי יראה יפה גם בעבודת יד!

אה, ואי לכך, זה הזמן להרגיש משפחתיות: הכינו את העוגה שלכם מראש, כדי שהציפוי יתפוס במקום! אם העוגה חמה, השוקולד יתמוסס – ובואו, זה לא מה שאנחנו רוצים.

שדרוגים ותוספות

הציפוי הזה הוא בהחלט מצטיין בפני עצמו, אבל אפשר להחיות אותו בעזרת מספר תוספות מקסימות:

  • שקדים קצוצים או אגוזי לוז קלויים – מעניקים פריכות וצבעוניות.
  • הוספת קיסם של קוניאק או ליקר – זה משתגע מאי פעם!
  • אם אתם אוהבים שוקולד חצי-מריר, תוכלו לשלב שוקולד חלב כמה שיותר חתוך שיתמוסס.
  • ציפוי קוקוס טחון או שומשום קלוי – השדרוג הכי קל והכי טעים!

וכן, כמו סבתא אוהבת לומר – לא לפחד להשתעשע, כל רעיון שלכם יכול להתממש! זה מהעונג.

שאלות ותשובות

איך אני יודע אם השוקולד התמוסס לגמרי?
בדרך כלל, אם השוקולד לא משאיר גושים ואין קצוות קשים, הוא התמוסס באופן מושלם! שוקולד מריר יימס במהירות וישמור על פיגמנט כהה.

מה לעשות אם הציפוי לא מתייצב?
אפשר להניח את הציפוי במקרר לכמה דקות כדי שיתייצב ויתקשה מעט, או לשלב עוד מעט קקאו לקבלת ציפוי סמיך יותר.

האם אפשר להשתמש בשוקולד חלב במקום מריר?
בהחלט, אם אתם אוהבים מתוק יותר! השוקולד החלב ייצור טעם שונה, אבל גם יפיץ ריח מדהים.

האם אפשר להכין את הציפוי לפני הזמן?
כן, ניתן להכין את הציפוי ולשמור אותו במקרר לזמן קצר. אם הוא מתקרר מדי, פשוט לחמם אותו בעדינות שוב.

האם יש צורך בקישוטים נוספים על העוגה?
זו שאלה של טעם – יש שאוהבים לשמור על הפשטות ויש שרוצים להתפנק עם קישוטים כמו פרי משוגע או התזת קקאו.

כמה זמן אפשר לשמור את הציפוי המוכן?
בהחלט, הציפוי נשאר טרי כשלושה שבועות במקרר, אך עדיף לאחסן אותו במיכל אטום.

האם המתכון בריא?
בקר תחינה! עם שוקולד איכותי ושמן קוקוס, מדובר בציפוי יחסית בריא לעומת אחרים.

איך אני יכול לדעת אם העוגה מוכנה?
עוגות מנוגלה בחום – בדקו עם קיסם; אם הוא יוצא יבש, זה אומר שהעוגה מוכנה.

אילו טעמים נוספים ניתן לשלב עם ציפוי שוקולד?
כמובן שאפשר לשלב טעמים כמו פיסטוק, פטל או תפוז לתוצאה מרשימה!

האם השוקולד מתאים גם לדיאטות?
בהתאם לכמות השוקולד ולשאר הרכיבים, נשארים טבעיים, אם יש לכם בעקבות זאת דאגה מיוחדת, התייעצו עם תזונאי!

מוזמנים לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולגרום לחבריכם להצטרף לשמחה הקולינרית הזו. שיהיה בהצלחה וכמובן – בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *