צ'יפס בטטה באיירפריי – טעים ובריא בקלות!

צ'יפס בטטה באיירפריי

אסור לפספס את המנה המופלאה הזו! צ'יפס בטטה באיירפריי זו לא רק מנה שמעוררת את התיאבון, אלא גם חוויה קולינרית מדהימה שמשלבת טעמים, צבעים ובריאות. אנחנו מדברים כאן על צ'יפס שבן הזוג שלכם לא יפסיק לבקש להכין, על טעימה חמה של נימוחות ופריכות בעבודת יד, ועל השומניות שיחליף עם אוויר צלול וקליל. מוכנים להתאהב מחדש בצ'יפס? בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי והכמות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • כמות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

הכנת המנה המדהימה הזו מצריכה קומבינציה של מרכיבים פשוטים אך נפלאים, אבל אל תתפלאו אם תתחילו לראות את עצמכם מכינים אותה שוב ושוב, כי מדובר במשהו ממש משוגע וטעים!

  • 2 בטטות בינוניות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית תבלין כמון (לא חובה, אבל תוספת אגדי!)
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה או חריפה (לפי הטעם)
  • שום כתוש (לא חובה)

אם אתם רוצים לנסות גרסה טבעונית, פשוט הקפידו על השמן המוזכר, שהוא בריא, דל פחמימיות ואם אתם מתגעגעים לתוספות נוספות, גם פרוסות של גזר או קישוא יעשו את העבודה בצורה מושלמת!

שלבי ההכנה

כשהחומרים מוכנים, אנחנו מתחילים במסע ההכנה!

  1. יש לקלף את הבטטות ולחתוך לקוביות דקות או פסים (זה תלוי בטעם האישי שלכם).
  2. לתבל את הבטטות עם שמן זית, מלח, ותבלינים לבחירה.
  3. לערבב היטב כך שהבטטות יהיו מצופות בשטף טוב.
  4. להניח את הבטטות המזוגגות בסלסלת האיירפריי בשכבה אחת.
  5. להפעיל את האיירפריי על טמפ' 200 מעלות במשך 15-20 דקות.
  6. לערבב את הבטטות לאחר 10 דקות, כדי שהן יהיו פריכות משני הצדדים.
  7. לצאת מהאיירפריי ולהניח לצ'יפס להתקרר קצת לפני ההגשה.

אם בעל הבית מחכה לפינוקים, אני ממליצה לכם לאלתר רגע עם טפנד מעורבב או אפילו ,יוגורט חריף עבור טבילה!

תוספות ושדרוגים אפשריים

מכאן והלאה, זה לגמרי בידיים שלכם! אם אתם רוצים שהצ'יפס בטטה יהיה אפילו יותר טעים, שקלו לנפץ גבינת פטה מעל בזמן ההגשה. או לשדרגו עם קצת רוטב סוויט צ'ילי – מדובר במשהו ממש משגע!

גם מי שאוהב חריף יכול לשים קצת צ'ילי כתוש או אפילו פלפל ירוק חריף בזמן התיבול. אלה מחמשים את המנה באופן שיגרום לכם ללקק את האצבעות!

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש באייר פריי אם יש לי רק בטן פחותה?

בהחלט, הכנת הצ'יפס לא דורשת מכונה מקצועית, כל מה שצריך זה שיש לכם את העוצמה הנדרשת, ואל תשכחו לערבב מדי פעם כדי לקבל מראה אחיד!

האם הבטטה צריכה להיות טריה?

חורגת מהשאלה הזו – בטטה ישנה עלולה להיות פחות טעימה, אבל מותר להשתמש גם בה – אני ניסיתי והרגשתי את ההבדל!

מה אפשר לשים במקום שמן זית?

שמן קוקוס מעולה, אבל אם לחלק מהמשתמשים יש רגישות מסוימת, אפשר אל להוסיף שום או לתת את התיבול במרינדה.

האם ניתן לשטוף את הבטטות לפני החיתוך?

בהחלט! זה אפילו מומלץ להסיר את זיהומים שעלולים להיות על האדמה. ממש לא רוצים להתחיל את הארוחה בליקק!

האם צ'יפס בטטה דל פחמימיות?

לא בדיוק. בטטה כן מכילה פחמימות, אבל מדובר באופציה הרבה יותר בריאה מאשר צ'יפס רגיל, שסופג שמן. תוכלו לפנק את עצמכם בתוספות בריאות.

אם אני לא אוהב תבלינים, מה אפשר לעשות?

אין בעיה! פשוט להימנע מתיבול, הצ'יפס עדיין יהיה נכון, בתנאי שתוסיפו מעט מלח טעים!

ושוב – איך לשמור את הצ'יפס כך שיישאר פריך?

מומלץ להכין ולהגיש מיד! אם אתם מתכננים לשמור, אחסנו בקופסה סגורה במקרר אבל חימום ייתן אפקט פריך מחדש אם תרצו להגיש שוב, למשל לאחר 24 שעות.

האם צ'יפס בטטה מתאים לילדים?

ברור! הילד שלכם יתחבר לצבעים והמרקם הנימוח, ואפילו תוספות אפילו עשויות לגרום לו לרצות יותר!

מה אם אני רוצה שהצ'יפס יהיה יותר מתוק?

יש אפשרות להוסיף סוגי תיבול כמו קינמון, שמעשירים את המנה. מוסיפים המון לפן הטעם במיוחד!

אפשר להכין כמות כפולה ולאכול כמה ימים?

כדאי להתשמש בכמות מדויקת כך שיתמוסס ויתכווץ יותר מדי. פשוט להכין בכל פעם מחדש.

אז כדי לסכם, אני ממליץ לכם לנסות את המתכון המדהים הזה, שהולך להיכנס לכם ללב בטוח, וגם לשתף אותו עם כל חבריכם כדי שגם להם תהיה הזדמנות להתענג על הצ'יפס הכי טעים שיש! תעשו לו בלי ספק מקום במטבח שלכם, כי זה מושלם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *