ציפס גריל ככה אף אחד לא הכין לפניכן

ציפס גריל מדהים – מנה שהיא מעלף!

לא כל יום אנחנו נתקלים במנה כל כך משגעת כמו ציפס גריל! מדובר במאכל שתמיד מצליח לרגש ולעשות שמח בכול מסיבת פיקניק, חגיגת יומולדת או אפילו סתם ערב משפחתי בבית. אבל מה שהכי מיוחד בציפס גריל הזה זו השיטה הייחודית, שמעניקה לו טעמים עזים וקריספיות שלא משאירה אף אחד אדיש. אז מי מכם מתערכת לטעום מנה שניתן לה פשוט לאכול בידיים וללקק את האצבעות אחר כך? בואו נכנס לעולם המופלא של ציפס הגריל!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מגוון מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כפי שאתם ודאי יודעים, הצלחת של כל מתכון תלויה במרכיבים! חשוב שנשקול את כל מה שאנחנו מוסיפים למנה, כי הם משפיעים על הטעמים הסופיים. קחו בחשבון שהמרכיבים הבאים גם יגרמו לכם לרצות להכין את המתכון שוב ושוב – זה מה שנקרא "ממכר"! אז הנה הרשימה המושלמת :

  • ½ ק"ג תפו”א אדומים קלופים, חתוכים לרבעים
  • ¼ כוס שמן זית איכותי
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה גס
  • 1 כוס גבינת פטה מפוררת (לגרסה חלבית)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • ¼ כוס תבלין גריל (בצורת תערובת תיבול כמו פפריקה, כמון ושום) – כדאי להשקיע!

כמובן שכמו כל מתכון קלאסי של סבתא, גם כאן יש תמיד מקום לשדרוגים. אם מישהו מהמשפחה שלכם לא אוהב פטה, אפשר להשתמש בגרסה טבעונית או פשוט לדלג עליה.

שלבי ההכנה

בואו נעבור לשלב הבא – תהליך ההכנה, שבדיוק כמו מלחמת הכוכבים, גם הוא מתנהל במספר שלבים! זה הזמן להניח את כל התבלינים על השולחן ולהתכונן למופע טעמים!

  1. מרתיחים מים בסיר גדול, מוסיפים מלח ומכניסים את קוביות התפו”א עד שיתרככו מעט (קצת יותר מ-10 דקות).
  2. מסננים את התפו”א ומניחים להם להתקרר כ-5 דקות.
  3. בתוך קערה גדולה מערבבים את התפו”א עם שמן הזית, השום הקצוץ, מלח ופלפל.
  4. מתבלים בתבלין גריל ומוודאים שכל התפו”א מצופים היטב.
  5. מחממים את הגריל או שהמנגל מוכן (לא סליחה, זה לא מנגל! זה פשוט גריל מוצלח).
  6. פורסים נייר אלומיניום על רשת הגריל ומניחים עליו את התפו”א המעובדים.
  7. אופים על חום גבוה במשך כ-15 דקות, מתהפכים באמצע כדי שיתקרמו מכל הצדדים.
  8. מגישים בכלי יפה ושמים מעל פטרוזיליה קצוצה וגבינת פטה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

החיים הם כמובן הרבה יותר מעניינים כשיש מקום ליצירתיות במטבח! אם אתם רוצים להקפיץ את המנה הזאת כמה רמות למעלה, הנה כמה רעיונות לשדרוגים:

  • אפשר להוסיף פרוסות גזר, קישוא או אפילו בטטה – כל מה שעושה לכם חשק!
  • לצורך קבלת טעמים מזרחיים, ניתן להוסיף טחינה סמיכה מעל.
  • לגרסה מתוקה, אפשר לשדרגו עם דבש או סילאן לפני ההגשה.
  • אם אתם חובבי חריף, מה דעתכם להכניס צ'ילי קצוץ לדברים? זה בהחלט יקח את המנה למקום חדש.

הציפס גריל הזה הוא פחות מאכל קליל ויותר מנה שיכולה להתקבל בברכה בטיול סוסים או שובבות של סוף השבוע. לכל אלו שאוהבים את השמש והחום, אני ממליצה לאכול אותו מחוץ לחדר במעכשיו!

שאלות ותשובות

מה יכול להיות במקום גבינת פטה? אחת האפשרויות היא להשתמש בגבינת טופו גרוסה לגרסה טבעונית, או פשוט להחמיץ עם קצת שמן זית ותיבול.

למה כדאי להשתמש בשום קצוץ? השום נותן מנה קרמיות וטעם קראנצ'י, אי לכך כך למי שאוהב את הטעמים העזים.

האם אפשר להכין את זה בתנור? כמובן! תנור בטמפרטורה גבוהה יעבוד גם כן, אך תקפידו להפוך את התפו”א מדי פעם.

מה קורה אם אני רוצה תפו”א פריזאי? אין בעיה! אפשר לחתוך אותם לפרוסות דקות ולהשתמש באותם תהליכים – תקבלו טעם אגדי!

איך ניתן לשמור את שאריות המנה? שמרו את שאריות במקרר בשקית אטומה למשך יומיים.

האם מותר להוסיף עוד ירקות? בהחלט! כל ירק עושה שירות מצוין לטעמים וישגן את הטעמים בהתאם.

האם אפשר להכין את המנה בריא יותר? אפשר בהחלט להפחית את שמן הזית ולבסס את המנה על מים וזמן בגריל.

האם יש לי אפשרות להכין את זה מראש? בהחלט! פשוט הכינו את התפו”א המוכנים ומפרוס את כל התהליך זריזו וקרם.

מה לעשות אם אני רוצה להכין מנה גדולה? פשוט הכפילו את הכמויות ותנו למנגל או לגריל שלך לעבוד כוחות משני בני אדם.

יש תחליף לצלייה על גריל? בהחלט! אתם יכולים להשתמש במחבת שטוחה, סוג של טפאסט מחממת עם שמן, פשוט להקפיץ אף יותר.

אז מה אתם מחכים? תשתפו את המתכון המושלם הזה עם חברים, זה בהחלט אמור להישאר על שולחן המסיבות לכל חגיגה! לכל אחד מגיע ללקק את האצבעות.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *