ציר ירקות מתכון שכבר עשיתם אבל לא ידעתם

"`html

מתכון מפתיע לציר ירקות מדהים

לעיתים, כשאני נכנס למטבח, אני לא יכול שלא לחשוב על רגעים קסומים שניסיתי בעולם הקולינריה. רגעים בהם ציר ירקות נחשף ומתפשט כמו בישול בבית סבתא, ריח עז של ירקות טריים ורעננים על הכיריים, מתמזג ליצירת מופת משגעת, אגדי. אז בואו ניקח רגע ונצלול אל מתכון ציר הירקות המושלם, שגאה לומר שהוא ללקק את האצבעות!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: פשוט
  • מספיק ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת, עלינו להצטייד בכל מה שדרוש כדי ליצור את הציר הירקות המושלם. אין כמו ירקות טריים כדי להפוך את המנה למעלפת שכיף ללקק את האצבעות! נתחיל עם הצגת המרכיבים:

  • 2 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 קישואים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 בטטה גדולה, קלופה וחצויה
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 סלרי גדול, חתוך לקוביות
  • 1 פפריקה אדומה, חתוכה לקוביות
  • כמה עלי טימין טריים, או 1 כפית טימין יבש
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 8 כוסות מים (או יותר, בהתאם לצורך)

עכשיו, אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית, פשוט דלגו על השום. כמו כן, למי שצריך גרסה ללא גלוטן, מתכון זה כבר בתקן! מה שנשאר הוא לברר את רמות הטריות של הירקות שברשותכם, כי טעם ציר הירקות תלוי באיכותם.

שלבי ההכנה

בואו נתקדם לשלב ההכנה המרגש. עכשיו כשיש לנו את כל מה שדרוש, נתחיל את המסע אל הכנת הציר:

  1. חום את שמן הזית בסיר גדול על להבה בינונית.
  2. הוסיפו את הבצל הקצוץ וטגנו עד שהוא שקוף ורך.
  3. הוסיפו את השום לטיגון קל למשך כדקה, עד שריח השום מתפשט באוויר.
  4. הוסיפו את הגזר, הקישוא, הבטטה, הסלרי והפפריקה וערבבו אותם בשמן החם.
  5. תנו לירקות לטגן למשך 5-7 דקות עד שהם מתרככים מעט.
  6. וספגו את הבישול המענג הזה במלח ובפלפל.
  7. הוסיפו את המים לתוך הסיר והביאו לרתיחה.
  8. כשהמים רותחים, הנמיכו את הלהבה והוסיפו את עלי הטימין.
  9. בשלו על להבה נמוכה למשך 30-40 דקות.
  10. כשהציר מוכן, סננו אותו כדי להפריד בין הירקות והנוזלים.
  11. טעמו והוסיפו מלח או פלפל לפי הצורך.

כעת, הציר שלכם מוכן. אפשר להכין מרק פירה, לשדרגו עם פסטה או סתם לשתות אותו ככה בכוס, הוא מושלם בכל צורה!

תוספות ושדרוגים אפשריים

הייתם רוצים להוסיף קצת תבלינים? אפשר לשדרג את הציר על ידי הוספת כמון, כורכום או אפילו צ'ילי לאוהבי החריף שבינינו. מהנסיון שלי, השילוב עם מעט ג'ינג'ר טרי יכול להוסיף טוויסט מהנה ולגרום לציר להיות ממכר!

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין ציר ירקות בלי שמן?

בהחלט! ניתן להשתמש במים או במרק ירקות בתור נוזל טיגון בהתחלה כדי להפחית את השמן, זה ממש לא ישפיע על הטעם.

איך אפשר לאחסן את הציר לימים שלא ישאר?

את הציר ניתן לאחסן בכלי מזון אטום במקרר עד שבועיים, או להקפיא אותו בכמויות קטנות לשימוש עתידי.

באיזו מנה אפשר להשתמש בציר?

הציר מתאים לכל סוגי המרקים, רטבים, תבשילים ומנות פסטה. אפשר גם לשתות אותו כמו שהוא בתור מכשיר חם ומרפא בריאות.

האם זה מתכון קלאסי?

בוודאי! זהו מתכון קלאסי ומדהים שעובר מדור לדור, בדיוק כמו הסודות של סבתא.

מה ההבדל בין ציר מרק לציר ירקות?

ציר ירקות יותר קליל אך מלא בטעמים, לעומת ציר מרק שכולל לרוב יותר תבלינים ובשר. כל אחד מהם מדהים בפני עצמו.

איך אני יודע אם הציר מוכן?

יש לבדוק את הטעם – אם כל הטעמים מתמזגים יחד והירקות רכים, הציר מוכן!

האם אפשר להוסיף דגים לציר?

אם אתם אוהבים דגים, בהחלט! הוספת דגים לציר יכולה להוסיף גוון חדשני ומרענן.

איך אני יכול לדעת אילו ירקות לשים בציר שלי?

בחרו ירקות טריים שנמצאים בעונה, כמו גזר, קישואים, פטריות, קולורבי ועוד. כל ירק נבחר על פי העדפה אישית.

האם אפשר לשלב בתבלינים גם עשבים טריים?

כן! עשבים כמו פטרוזיליה, בזיליקום או אורגנו יכולים להביא עוד בונוס מתוק!

מיהו המתכון האהוב עליך בציר?

חד משמעית, זהו מתכון הציר שלי – של סבתא שלי! הטעמים שלו בלתי נשכחים!

בעקבות המתכון המשגע הזה, כל אחד יכול להפוך לשף על במטבח הבית שלו. אני מזמין אתכם לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות כדי שאחרים יוכלו ליהנות מהממתק הזה, כי בסופו של יום, אוכל טוב הוא דבר שכדאי לחלוק עם כולם!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *