קוביות בשר בקר מתכונים שלא תצליחו לעמוד בפניהם

קוביות בשר בקר מתכונים: המנה המושלמת שתמכר לכם את הלב!

לא פעם אנחנו מעוניינים להכין מנה שתשאיר אותנו פעורי פה. כזו שמתחילה מהחוויות שהיו על העשיה שלה, ממשיכה עם הארomas בבית, ולסיום, הטעם המדהים שהופך כל נגיסה לביס של אושר. בדיוק על זה אנחנו מדברים כשמדובר בקוביות בשר בקר. המנה הזו היא לא סתם מנה; היא כל כך מעלפת וממכרת, שהיא יכולה לשפר כל ארוחה, ולגרום למאוויים שלכם לדבר חם על הצלחת. אז לא נרחיב בדיבורים ובואו ניגש למתכון!

זמן הכנה, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 1 שעתיים
  • רמה: בינונית
  • מספיק ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

עכשיו, כששוחחנו על החוויות צווארון על החוויה המדהימה שעומדת לפנינו, בואו נעמוד על רכיבי המתכון. המוצרים שלנו הם מאוד אגדיים, ויביאו את הטעמים שאתם לא רוצים להחמיץ.

  • 800 גרם קוביות בשר בקר (חלק מובחר כמו אנטריקוט או סינטה)
  • 2 כפות של שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3 שיני שום קצוץ
  • 2 גזר בינוניים, קלופים וקצוצים
  • 1 פלפל אדום גדול, קצוץ
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כוס ציר בשר (או מים, אם אתם רוצים)
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שפע של עשבי תיבול – כמון, טימין ואורגנו

אם אתם מעוניינים להכין גרסה טבעונית, תוכלו להחליף את הבשר בטופו או בשעועית שחורה. חוץ מזה, ניתן גם להכין את המנה ללא גלוטן על ידי שימוש ברוטב סויה ללא גלוטן.

שלבי ההכנה

עכשיו הגענו לחלק המעניין – שלבי ההכנה. זה הזמן להתאמן על סבלנות ולעקוב אחרי ההוראות, כדי שתוכלו להגיע לטעמים הכי טובים שיש.

  1. מחממים את שמן הזית בשקית בישול או בסיר על חום בינוני.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שזה מתחיל להתרכך.
  3. כשהבצל מאדים, מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים לפעמיים.
  4. מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים עד שהן משחימות מכל הצדדים.
  5. עכשיו תורם של הירקות: הוסיפו את הגזר והפלפל האדום, וחכו 3 דקות נוספות.
  6. עברו להוסיף את רוטב הסויה, הפפריקה, מלח ופלפל – ערבבו היטב.
  7. שפכו את ציר הבשר (או המים) והביאו לרתיחה.
  8. כשהם רותחים, כוון את הלהבה לנמוכה ו/או כיסוי עם מכסה לבישול במשך שעה עד שהבשר רך.
  9. כשהבשר מוכן, הסירו מהכיריים וערבבו שוב עם עשבי התיבול שכתבתם.
  10. שימרו בטמפרטורת החדר לזמן שתרצו והגישו חם עם אורז, פירה או פסטה.

מגיעה לכם מנה שכל מה שצריך כדי להשאיר אתכם מרוצים!

שדרוגים ותוספות

כפי שאתם וודאי יודעים, אוכל הוא הרבה יותר מסתם רכיבים – מדובר ביצירתיות ואהבה. הנה כמה רעיונות לשדרוג המתכון:

  • להוסיף תפוחי אדמה קצוצים – הם יתפוסו את הנוזלים ויהיה נעים לנשנש.
  • ליצור את טעם החריף על ידי הוספת פלפל ירוק חריף.
  • ילדים אוהבים מתיקות? הוסיפו פרוסות גזר צהוב ואפילו דלורית לקוקי טעם.
  • לגיוס יותר מרקמים – ירקות שורש כקישוא וגזר, נותנים צורות אטרקטיביות.

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בבשר אחר?
אחד היתרונות של מתכון זה הוא מאוד גמיש. אפשר להשתמש גם בבשר שאינו בקר כמו אולי בשר עוף? תנסו!

מהו ציר בשר ואיפה משיגים אותו?
ציר בשר הוא נוזל בישול המתקבל מבישול ארוך של בשר ועצמות. אפשר לקנות אותו מוכן או להכין בבית.

כמה זמן ניתן לאחסן את המנה במקרר?
המנה יכולה להחזיק בין 3-4 ימים במקרר, רק הקפידו לארוז אותה בכלים סגורים היטב.

האם ניתן להקפיא את המנה?
כמובן! אל תשכחו להקפיא שבהחלט יוסיף טעמים זהים או אפילו יותר טובים.

מה מגיע לצד המנה?
הכי טוב בפשטידה, אורז פרסי, פירה תפוחי אדמה, ופגעים נוספים בהתאם למה שאוהבים.

האם זה מותאם לילדים?
והאמת? הילדים ייהנו מאוד. אפשר להנמיך את החריפות ולהתאים את המתכון למידת מתיקותם.

מאיפה להביא מרכיבים טבעיים?
רוב הירקות והבשרים טומנים בחובם ערכים תזונתיים מצויינים, ומומלץ לקנות אותם ממקורות אמינים.

האם המתכון מתאים לדיאטה?
בגדול, אם תשתמשו בנתחי בשריים רזים בלבד ולטפח אותם ללא הרבה שומן, העניין הזה יכול להתאים בצורות שונות.

איך מוסיפים לטעום או לוודא אותו?
אחרי שאתם מסיימים לבשל, טועמים ומשנים את כמות החומרים לפי הטעם האישי שלכם.

עכשיו, באמת קשה להפריד את הידיים מהמעמד הטעים הזה! שתפו את המתכון חברים, ותתגאו בבריאותכם ובטעמה של המנה המדהימה הזו! הקוביות בשר יזכרו את ריחות הבישול שלכם, אז לא לשכוח להפיץ את הבשורה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *