קונפי שום בשיטה פשוטה וטעימה לכל טבח

"`html

מתכון לקונפי שום – האני המאמין של כל שף חובב

יש דברים שלא מתיישנים. כמו שפה של סבתא, מתכון של אמא או קונפי שום. קונפי שום הוא מנה כל כך אגדי, שאתם תמצאו את עצמכם מכינים אותה שוב ושוב, ממכרים למשפחה ולחברים. מדובר באחת המנות הכי טובות שיש – וזה לפני שמתחילים לדבר על בשלות השום, שהופכת אותו לאוורירי, נימוח ומשגע. זה קונפי שלא רק נמס בפה, אלא פשוט לא תוכלו להפסיק לאכול. אז אם אתם מחפשים מתכון לארוחה נפלאה שיגרום לכם לקפוץ בשמחה כמוסים, הגעתם למקום הנכון!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה
  • רמת קושי: קל
  • מנה ל-4 אנשים

הרכיבים הדרושים

כדי להכין קונפי שום מדהים שישאיר את כולם עם הלשון בחוץ, אתם תצטרכו את המרכיבים הבאים:

  • 300 גרם שום (בערך 3 ראשי שום)
  • 250 מ"ל שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית תבלינים כמו טימין, רוזמרין או אורגנו
  • 1/4 כפית פלפל שחור מגורר

מרכיבים חלופיים

למתכון הזה יש המון גרסאות, דבר שיכול להתאים לכל אחד. אפשר לשדרגו עם תיבול נוסף כמו פפריקה מעושנת או להכין אותו עם שמן חמניות אם אתם מעדיפים טעמים שונים. אם אתם טבעוניים, פשוט תשתמשו בשום בסקראם ותקבלו את אותה התוצאה המדהימה.

שלבי ההכנה

והנה הגיע הזמן! בואו נכנס לתהליך הכנתי המושלם שסופר קל!

  1. ראשית, קלפו את שיני השום מהקליפה שלהן. זה עשוי לקחת זמן, אבל אתם תראו שהתוצאה שווה כל שנייה.
  2. שטפו את שיני השום היטב במים קרים.
  3. הניחו את שיני השום בסיר קטן והוסיפו את שמן הזית. השום חייב להיות מכוסה בשמן לחלוטין.
  4. הוסיפו את המלח והתיבול שאתם Bחרתם.
  5. נחתי את הסיר על להבה נמוכה ובשלו את השום במשך שעה שלמה. שימו לב שהשום לא שורף!
  6. כשהשום מתרכך והופך להיות בגוון זהוב, אתם יכולים לכבות את הלהבה.
  7. עם כף מסננת, הוציאו את שיני השום והניחו אותן בצד. השום אמור להיות רך ונעים.
  8. כשתהיה מוכנה, תוכלו לשמור את השום והשמן בקופסה סגורה במקרר עד שבוע.

שלב אחרי שלב

כל שלב הוא הזדמנות לשים את האהבה שלכם למנה הזו. חשוב על ההיסטוריה של קונפי השום, כיצד הוא הפך למנה קלאסית צרפתית, ואיך אתם יכולים לשדרג אותו לקלאסיקה עם הטאצ' האישי שלכם.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמו בכל מתכון טוב, גם לקונפי שום יש המון תוספות. למשל, תוכלו להשתמש בו כרוטב לסלטים. הוא ייתן לכל סלט טוויסט מרענן. תחשבו על מסיבת ברביקיו – קונפי שום טוב עושה פלאים על בשרים. ואם אתם מרגישים מופרעים, אפשר לשלב אותו עם גבינות. יש לווטק מומלץ פשוט עם פרוסת לחם טוב, ועליה קונפי שום. ללקק את האצבעות!

שאלות ותשובות

מה אפשר לעשות עם קונפי שום?
קונפי שום הוא בעל גמישות מדהימה. תוכלו להשתמש בו בגריל או להכין רטבים, ממרחים, ועוד!

האם אפשר להכין קונפי שום מראש?
בוודאי! קונפי שום מתאושש מצוין ומחזיק בשמן במקרר עד שבוע.

האם יש גרסה דלת שומן?
הגרסה הדלת שומן תדרוש שמן זית פחות, אבל אז השום לא יקבל את המלכותיות האופיינית לו.

מה מומלץ לאכול עם קונפי שום?
המלצה חמה שלי: גבינה כחולה, סלטים עם ירקות קלויים, או פשוט לחם כמוני – טעים בטירוף!

האם ניתן לשמור קונפי שום ללא שמן?
לא מומלץ. השום חייב להיות שוחה בשמן כדי להחזיק מצוין.

האם ניתן לסנן את השום?
בוודאי! אחרי הבישול אתם יכולים לסנן את השום כדי לשמור על שמן השום בלבד.

מה הטעם של קונפי שום?
הטעם של קונפי שום הוא מתוק ומלחך בזכות הבישול הארוך שלו. הוא למעשה קיבל טעמים מדהימים.

איך עושים קונפי שום חריף?
הוסיפו פלפל חריף יחד עם השום והמלח – תקבלו קונפי שום מקסימלי!

מה לעשות אם השום שורף?
פשוט צמצמו את הלהבה ותנו לו להתבשל לאט יותר כדי לא לשרוף.

איפה כדאי לשמור את השום המוכן?
שמרו את השום בקופסה אטומה במקרר. הוא יישאר טרי ומדהים למשך שבוע.

בשורה התחתונה, קונפי שום הוא מנה מושלמת להפתיע את המשפחה והחברים, ואם אהבתם את המתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות. זה המינימום שמגיע למאכל הזה – שיידעו כמה זה מדהים!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *