קוסקוס מוכן במיקרוגל – שילוב של מהירות ונוחות עם טעם מדהים
לא פעמים רבות אנו עדים לכך שהחיים המודרניים מאלצים אותנו לקצר פעולות רבות. אז למה לא גם בקוסקוס? מה אם אני אגיד לכם שאפשר להכין קוסקוס טעים, מאוורר ועם טעם נימוח בתוך דקות ספורות, במיקרוגל? כן, כן, אינכם צריכים לחכות שעות לצד סיר מרק, אתם רק צריכים כוס מים, מעט קוסקוס, וברק של תבלינים. תחשבו על הרגע שבו אתם חוזרים הביתה אחרי יום ארוך בעבודה, רעבים ומחפשים משהו מהיר, משגע ובריא לאכול, בעודו יושב לכם במקרר. הרי קוסקוס הוא הלחם שלנו, מזון בסיסי שנטמע בכל תרבות, והטעם שלו נפלא.
זמן ההכנה, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- כמות מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כשהוא מגיע למלאכת הכנת קוסקוס במיקרוגל, אנחנו נדרוש מספר מרכיבים בסיסיים. אבל לפני שנגיע לכך, חשוב לדעת שהקוסקוס הוא בריא, דל קלוריות ולכן מושלם לארוחת ערב קלה. הנה מה שתצטרכו:
- 250 גרם קוסקוס (כוס וחצי)
- 350 מיליליטר מים רותחים (כשלושה וחצי כוסות)
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- תיבול – בהצלחה תוכלו להוסיף עשבי תיבול כתושים, כמון, קימל או כל טעם אחר שמדבר אליכם
- אגוזי מלך קצוצים או שקדים (לא חובה)
כאשר אנו מדברים על גרסה טבעונית, קוסקוס הוא נטול חלבון מן החי והוא מתאים גם כאן. בנוסף, אפשר לכלול ירקות מבושלים בקוסקוס עצמו לצורך מגוון טעמים וערכים תזונתיים פיקנטיים.
שלבי ההכנה
וכעת, הגיע הזמן להיכנס למאחורי הקלעים של הכנת הקוסקוס במיקרוגל. כל כך פשוט שלא תאמינו:
- בוחרים קערה מתאימה לשימוש במיקרוגל.
- שמים את הקוסקוס בקערה ומוסיפים את המלח והשמן.
- מעירבבים היטב כדי שהתיבול יתערבב בקוסקוס.
- מוסיפים את המים הרותחים לקערה.
- סוגרים את הקערה עם מכסה או עם ניילון נצמד (מאוד חשוב לשמור על החום).
- מחכים 5 דקות כדי שהקוסקוס יספוג את הנוזלים (דקה נוספת לא תזיק).
- לאחר 5 דקות, מהדקים את הידיים שלכם ולוחצים על הקוסקוס כדי למנוע גושים.
- לסיום, מעבירים את הקוסקוס לצלחת הגשה ומקשטים באגוזי מלך או שקדים קצוצים.
אם תרצו לשדרג את הקוסקוס, תוכלו להוסיף ירקות קלויים או גרגרי חומוס. כך תוסיפו למנה עוד פריכות ועסיסיות, ואם תוסיפו את כל מה שנראה על השולחן, תשירות את החדר באנרגיות חיוביות!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אני אוהב לגוון עם קוסקוס, אז חשוב לי להדגיש קצת על תוספות מעניינות. אתם יכולים לנסות:
- ירקות קלויים – פטריות, קישואים, גזר או חצילים.
- קוביות טופו או עוף צלוי למחפשי חלבון.
- גבינת פטה או מוצרלה מגוללת בפנים.
- תיבול עם חמאת שקדים במקום שמן.
- לימון סחוט מעל קרם הסלט שלכם ליהנות מטעמי החמיצות.
כל אחד וטעמיו המיוחדים, ולכן כדאי לשחק עם התוספות, ולמצוא את השילוב המושלם עבורכם. קוסקוס הוא כמו פאזל – כל חפץ משלים את השני ונחמד לגלות מה יחד עושה שמח בלב.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין קוסקוס עם קוסקוס שלם?
קוסקוס שלם יכול להיות פחות קל להכנה במיקרוגל, זה תהליך שדורש סבלנות. אבל אם תרצו, מוזמנים לנסות, יתכן שהקוסקוס ידרוש יותר מים וזמן סינון.
מהו הזמן האידיאלי לבישול קוסקוס במיקרוגל?
כפי שהזכרתי, 5 דקות מסירות לחץ הם הזמן המומלץ. לכל מקרה וכדי להיות מדויק, אתם יכולים לבדוק את מרקם הקוסקוס, אם הוא קשה אפשר לחכות קצת יותר.
האם אפשר להחליף את המים ברוטב?
בהחלט! אם תרצו למוסס טעמים יותר עשירים, מוסיפים רוטב ירקות או תבלינים שונים למים.
מה אם אין לי מים רותחים?
אם אין לכם גישה למים רותחים, ניתן לבשל את המים במיקרוגל לפני התחלת ההכנה.
האם למתכון יש טעם שמזכיר את קוסקוס של סבתא?
בהחלט! הקוסקוס תמיד יכול להזכיר רחובות של כפר קטן וטעמים שמעלים חיוך.
אפשר להכין קוסקוס ממלא?
בוודאי! קוסקוס הוא מעולה עם סלטים, אך ניתן גם להכין קוסקוס עם ניר אצות או בפנים חלבון, זה לגמרי "כל אחד עם מה שהוא אוהב".
מה ניתן להוסיף לקוסקוס כדי שיהיה יותר מזין?
פריטי ירקות דחוסים כמו ברוקולי, קישואים או חומשיים.
אנו אוהבים קוסקוס מתוק, איך ניתן לעשות את זה?
האפשרות היא להוסיף קינמון סוכר ודבש, מה שיצר טעם מושלם של מתוקה.
מה שמומלץ לשתות עם קוסקוס?
אני אישית ממליץ על תה פריחה או מיץ פירות טבעי.
למה כדאי לשתף את המתכון?
כי זה רעיון קל, טעים, ורבים ייהנו ממנו. שתפו כדי שגם אחרים ייהנו מסעיף זה!
וכל זאת בעוד שבמרחק נגיעה, תמצאו את הדרך המושלמת שלכם לקוסקוס הנפלא! אז אם אהבתם את המתכון, אל תהססו לשתף אותו עם חברים, משפחה ולהשאיר את הקסם הזה חי!