קוקילידה מתכון בעשר דקות שילך מצוין עם קפה

קוקילידה מתכון בעשר דקות

אחד הדברים שבאמת משאירים טעם של עוד בכל ביקור בבית משפחתי הוא ריח הקוקילידה שממלא את האוויר. זו לא סתם עוגיה, זה משהו מדהים, ממכר, שמשגע את כל מי שנמצא בסביבה. אין אחד שלא עושה עיניים לכלי המתוק שהכנתם, וכשאתם באים להציע לו לטעום, הוא לא יכול לסרב. אז בואו נתחיל ונלמד איך להכין את הקוקילידה המושלמת הזו, שתהיה לכם באמת הכי טעימה שיש ושהיא תשאיר את כולם מתלהבים. היא לא רק נראית וריחנית, אלא גם נמלצת היטב על הלשון – נמסה בפה וכל ביס הוא כמו מסיבת טעמים!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות זה מספיק

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • כמות מנות: 12-15 קוקילידות

המרכיבים הדרושים

אז לפני שנצא לדרך, בואו נוודא שיש לנו את כל מה שאנחנו צריכים. כל מרכיב כאן הוא כמספיק של חומרי גלם איכותיים, שסבתא הייתה גאה להשתמש בהם במטבח שלה. כאשר עובדים עם רכיבים טבעיים, התוצאה תמיד תהיה אגדה!

  • כוס סוכר חום
  • חצי כוס חמאה רכה (או מחמאה לטבעונים)
  • 2 ביצים גדולות (או תחליף ביצים טבעוני)
  • כוס ו-3/4 קמח חיטה
  • 2 כפיות אבקת סודיום (סודה לשתייה)
  • חצי כפית מלח
  • שקית שוקולד מריר קצוץ (או שוקולד חלב, או שוקולד לבן, אם זה מה שעושה לכם את זה)

אם אתם רוצים לגרסה ללא גלוטן, אתם יכולים להמיר את הקמח לקמח שקדים או קמח אורז. הגיע הזמן להתפנק!

שלבי ההכנה

נכון, מדובר במתכון מהיר, אבל חשוב מאוד להקפיד על הכנת שלבים מדויקים כדי שלא תפספסו את כל הטוב שנכנס בעוגיות הללו. מהנסיון שלי, כל פרט חשוב, וכשמדובר על קוקילידה, הפרטים הקטנים הם שמבטיחים שהן יהיו פשוט מעלפות!

  1. בקערה גדולה, נשלב את הסוכר החום עם החמאה הרכה ונערבב היטב עד שהמרקם חלק ואחיד.
  2. נוסיף את הביצים אחת אחרי השנייה ונמשיך לערבב היטב.
  3. נניח את הקמח, אבקת הסודיום והמלח ונערבב שוב עד שהתערובת מאוחדת.
  4. נכניס את השוקולד הקצוץ לתערובת ונערבב בעדינות, כך שיתפזר באופן שווה בין העוגיות.
  5. נחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  6. נניח לעיסה כפות על תבנית עם נייר אפייה, אם רוצים להכין קוקילידות גדולות, שימו רווחים כי הן מתפשטות.
  7. אפייה ת dauert בין 10 ל-12 דקות, עד שהצדדים מזהיבים אך המרכז עדיין רך.
  8. נוציא מהתנור ונניח לקוקילידות להירגע על רשת קירור.

שדרוגים ותוספות אפשריים

כמובן שתמיד יש מקום לשדרג את הקוקילידה הקלאסית שלכם. יש לא מעט תוספות שאתם יכולים להוסיף על מנת לגרום לה להיות אפילו יותר אגדה!

  • כדורים של אגוזי לוז קצוצים כדי להוסיף מרקם נוסף.
  • תוספת של קינמון – כמה רבעי כפית יוסיפו ניחוח מדהים.
  • תמצית וניל להוספת טעם נוסף.
  • אם אתם אוהבים פירות, תוכלו לשלב תמרים קצוצים או צימוקים.

שאלות ותשובות

האם אני יכול להשתמש במתכון הזה כדי להכין קוקילידות קטנות?
אפשר בהחלט! פשוט השתמשו בכף קטנה יותר ותהיו במעקב אחרי זמן האפייה, כי הקוקילידות הקטנות יאפו יותר מהר.

מה לעשות אם אין לי שוקולד מריר בבית?
אתם יכולים להשתמש בשוקולד חלב, לבן או אפילו להכין קוקילידה ללא שוקולד למי שלא אוהב אותו.

זה אפשרי להכין את המתכון בלי ביצים?
בהחלט! יש הרבה תחליפים מצויינים כמו רסק תפוחים או בננה רכה. פשוט תיבחרו באיזה מהם אתם מעדיפים.

האם אני יכול להקפיא את הקוקילידות?
כן! ברגע שהן מצטננות לחלוטין, תוכלו להניח אותן בשקית אטומה ולהקפיא עד חודש.

כמה זמן קוקילידות נשארות טריות?
אם תשמרו אותן בכלי אטום, הן נשארות טריות עד שבועיים.

אילו טעמים נוספים אני יכול להוסיף לקוקילידות?
אפשר להשתמש בתמציות כמו תמצית לימון או שקדים, שגם יוסיפו מימד נוסף לטעם.

האם אני יכול להכין את הבצק קודם ולשמור במקרר?
כן, ניתן לשמור את הבצק במקרר עד יומיים לפני שנכנסים לתהליך האפייה.

האם יש לי אפשרות להכין גרסה טבעונית של הקוקילידה?
כמובן! פשוט השתמשו במרגרינה במקום חמאה ובתחליף ביצים.

מה אם אני רוצה עשן אבל לא אוהב שוקולד?
לא בעיה! פשוט הוצאו את השוקולד ונסו להוסיף פקאנים קצוצים או שקדים.

אז תתחילו מהמתכון המיוחד הזה, תשתפו את התוצאות ברשתות החברתיות, ותראו כמה עיניים יפתחו בתמונות של קוקילידות מתוקות! זה הזמן להפוך את המטבח שלכם למעבדה של טעמים וריחות. תהיו מוכנים להתפוצץ בתגובות חיוביות מכל הסובבים אתכם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *