קציצות בשר על האש – המתכון שכולם מדברים עליו!

קציצות בשר על האש – מסע טעמים מדהים!

כאשר מגיעים ימי הקיץ הקסומים, מה שכולנו אוהבים ביותר זה לצאת החוצה, למען האמת, לקציצות בשר על האש! תארו לעצמכם את הריח הממכר של קציצות בשר עסיסיות, נוטפות טעמים, מתרבות על גריל פחם או גז – זה פשוט משגע! קציצות אלו לא רק שהן ללקק את האצבעות, אלא גם קפיצה של צבעים וריחות שימשכו את כולם למטבח שלכם! את המתכון הזה כותבים עם הרבה אהבה וגעגוע לסבתא, שיודעת בדיוק איך לייצר את השפיות הזו על הצלחת. בואו נתעד את המסע הזה יחד!

זמן הכנת המתכון

  • סך הכל זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 מנות

המרכיבים הדרושים

בואו נצלול למסע החושים שלנו ונראה אילו מרכיבים ידרושים לנו כדי להכין את הקציצות המדהימות האלה. חשוב לשלב את הכל באהבה ובתשומת לב!

  • 500 גרם בשר טחון (בקר או תערובת עם בשר עוף)
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 ביצה
  • 2 כפות פנקו (או פירורי לחם)
  • 1/2 כוס קמח (לתוספת טעם, זה לא הכרחי)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • תיבול נוסף: כמון, פפריקה שמרי, או דיון, כולם לפי טעמכם האישי
  • שמן זית לריסוס הגריל

מרכיבים חלופיים

לא כל אחד אוהב בשר, ולכן אפשר להחליף את הבשר בטופו או קישואים טחונים. כמו כן, אפשר להשתמש בפירורי לחם מחיטה מלאה או אגזים לפלאפל אם אתם אוהבים בריאות. והכי חשוב – אל תתביישו לשחק עם הטעמים!

שלבי ההכנה

הגיע הזמן להיכנס למטבח ולהתמקד בהכנה. אני מבטיח שבסוף התהליך תצאו עם קציצות כאלו, שלא תרצו להפסיק ללקק מהן!

  1. מניחים את הבשר הטחון בקערה גדולה.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הכתוש.
  3. זורקים פנימה את הפטרוזיליה הקצוצה.
  4. מוסיפים את הביצה והפנקו.
  5. מתבלים במלח, פלפל וכל תיבול נוסף שאתם אוהבים.
  6. מעבדים את התערובת עם הידיים עד שהיא הופכת לעיסה אחידה.
  7. מניחים לתערובת לנוח כ-10 דקות כדי שהטעמים יתמזגו.
  8. מחממים על הגריל או במחבת עם מעט שמן זית.
  9. יוצרים כדורים בגודל של כף גדולה ומניחים על הגריל.
  10. מטגנים כל צד כ-6-8 דקות, עד שהם משחימים ומקבלים צבע אגדי.
  11. מעבירים לצלחת ומגישים חם עם רוטב טחינה או יוגורט.

שלבי ההכנה – חשבו על הסיפור

עכשיו כשכולם יודעים בדיוק מה לעשות, אפשר גם לדבר על התהליכים והרגשת ההכנה. חשוב להשקיע אהבה בכל שלב, כי קציצות באות עם נפש! תנו לשום ולבצל לשחרר את הארומה המדהימה ולהתמזג עם הבשר.

תוספות ושדרוגים אפשריים

איך אפשר לשדרג את הקציצות ולהפוך אותן למושלמות עוד יותר? האפשרויות הן אינסופיות. לדוגמה, אפשר להוסיף מעט גבינת פטה לתערובת – זה יוסף את ממדי הנימוחות. אפשר להכין רוטב יוגורט על בסיס יוגורט עם קצת שום ולימון, אשר יתפוס בצורה ממכרת על הקציצות.

שאלות ותשובות

מה אם אין לי קמח לפנקו? בהחלט אפשר לוותר על הקמח אם אין. פשוט הוסיפו עוד ביצה או חצי תפוח אדמה מבושל כתוש ותקבלו קציצות משגעות!

איך אני יודע אם הקציצות מוכנות? אחרי 6-8 דקות בכל צד, הקציצות צריכות להיות צפופות בצבע פנטסטי – גוון זהוב משגע. חוץ מזה, ריח משגע תמיד מהווה סימן נהדר!

אפשר לשמור את הקציצות במקרר? בהחלט! הן ישמרו במקרר עד שלושה ימים, ותהיו בטוחים שלא תמצאו את עצמכם מול המקרר, מהווה את המנה המושלמת של סבתא!

אפשר להכין קציצות גדולות יותר? כמובן! קציצות ענקיות ידרשו יותר זמן בגריל, אך אפשר בהחלט להכין קציצות בגודל המושלם עבור ברביקיו!

מה אם אני טבעוני? אפשר להכין קציצות על בסיס טופו, קישואים, ולשמור על כל התיבולים המדהימים פלוס יצירתיות עם הרבה ירקות.

אפשר להקפיא את הקציצות? כן, באפשרותכם להקפיא קציצות עד חודש, רק תוודאו שהן סגורות היטב וחשפויות לאוויר.

באיזו תוספת כדאי להגיש? תוספת של סלט ירקות עם רוטב לימון ושום, תפוחי אדמה צלויים, או פיתה זהב לריצה – מ המושלם!

מה הדרך הכי טובה לחמם קציצות? ניתן לחמם אותם בתנור על חום של 180 מעלות במשך 10 דקות, או על מחבת עם טיפת שמן.

האם חייבים להשתמש בגריל? בהחלט! קציצות גם טובות במחבת, אבל גריל מעניק לכך את האפשרות עם טעם מעושן מדהים.

כמה קציצות יוצא במשקל ה-500 גרם? בערך 15-20 קציצות בגודל סטנדרטי, אך זה תלוי בכם – גודלי הקציצות שונים הופכים את הכמות לדינמית.

אל תשכחו לשתף את המתכון עם החברים שלכם ברשתות החברתיות! הם בהחלט יעריצו אתכם על המנה המדהימה הזו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *