קציצות עוף 10 דקות שלא תצליחו להתנגד להן

"`html

קציצות עוף מדהימות ב-10 דקות

דמיינו לעצמכם איך אתם נכנסים למטבח אחרי יום ארוך, מתים מרעב, ומגלים שחבילת עוף מחכה לכם במקרר. אתם יודעים שעכשיו יש לכם הזדמנות ליצור משהו *מדהים*, ממכר, ומשגע. קציצות עוף של סבתא, שמצד אחד פשוטות להכנה, ומצד שני, כל כך טובות שאתם חושבים שאתם יכולים ללקק את האצבעות. מתכון שכולו אהבה, טעמים עשירים ורכות על הלשון. למה לשבור את הראש עם מתכונים מסובכים כשאפשר להכין קציצות שמספקות תוצאה נהדרת תוך 10 דקות בלבד? מתכון שחייבים לשמור! ואם זה לא מספיק, המנה הזו גם תשאיר אתכם עם חיוך על הפנים שיימשך שעות. בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: כ-4 מנות

הרכיבים הדרושים

מתכון הקציצות הזה הוא אגדי, והוא מתאים לכל מי שאוהב אוכל ביתי קל וקצת *מעלף*. המצרכים פשוטים ובעיקר זמינים בכל בית.

  • 500 גרם עוף טחון
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 שיניים של שום, כתושות
  • 1 ביצה
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה (או כוסברה, אם אתם אוהבים)
  • מלח ופלפל שחור לפי טעם
  • שמן זית לטיגון

מרכיבים חלופיים

כמובן שאם יש מישהו בקהל שמעדיף גרסה טבעונית, אנחנו יכולים להחליף את העוף בטופו מרוסק יחד עם חומוס שימורים. אפשר גם להשתמש בפירורי לחם ללא גלוטן לאלו עם רגישויות.

שלבי ההכנה

עכשיו הגיע הזמן להגיע לשלב המרגש: כיצד להכין את הקציצות המהממות שלנו ב-10 דקות.

  1. בקערה גדולה, אתם שמים את העוף הטחון.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הכתוש.
  3. שוברים את הביצה פנימה ומערבבים היטב עם מזלג או בידיים כדי שהתערובת תהיה אחידה.
  4. מוסיפים את פירורי הלחם והפטרוזיליה, ומערבבים עד שהכל מתאחד.
  5. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  6. בידיים רטובות (כדי שהקציצות לא ידבקו), יוצרים קציצות בגודל אחיד.
  7. מחממים את שמן הזית במחבת על חום גבוה.
  8. מטגנים את הקציצות עד שהן מזהיבות משני הצדדים (כ-2-3 דקות לכל צד).
  9. מעבירים לסיר עם נייר סופג כדי לספוג את השומן.
  10. מגישים עם סלט ירוק או ברוטב טחינה – *הכי טעים שיש*!

שדרוגים ותוספות אפשריים

אם אתם רוצים לגוון את הקציצות, אפשר להוסיף קמצוץ של כמון לתערובת או חילוף עם תבלינים שווים כמו פפריקה מעושנת. אפשר גם להגיש אותן עם טחינה לימונית, שמפיצה ניחוחות נעימים, או אפילו להכין אותן בחליטה של רוטב עגבניות.

שאלות ותשובות

האם ניתן להקפיא קציצות עוף?
כן, אפשר להקפיא את הקציצות כחלק מהכנות מראש. פשוט טגנו אותן מעט, ואז הקפיאו. כאשר תרצו לאכול, חימום בתנור יעשה את העבודה!

האם ניתן להכין את הקציצות בתנור?
בוודאי! אפשר להניח את הקציצות בתבנית על נייר אפייה, למרוח מעט שמן זית מעל ולאפות בחום של 200 מעלות עד שהן מתייצבות והן מתחילות לקבל צבע זהוב.

איזה רוטב מומלץ להוסיף לקציצות?
רוטב גרגרי עגבניות או טחינה יעשו פלאים! זה גם משדרג את המנה ונותן טעמים נוספים.

האם צריך לבשל את העוף לפני ההכנה?
לא, העוף טחון מוכן לצריכה ישירה – הוא מבושל במהלך הטיגון.

כמה זמן צריך לטגן את הקציצות?
כ-2-3 דקות לכל צד, עד שהן מזהיבות ופריכות מבחוץ.

האם זה מתכון שמתאים לילדים?
בהחלט! קציצות עוף הן תמיד פופולריות אצל ילדים.

האם אפשר להשתמש בפילה עוף במקום טחון?
כן, אפשר לטחון את הפילה במשווק טחינה, אך יהיה מועיל להוסיף יותר שומן כמו שמן זית.

אפשר לשים את הקציצות בסנדוויץ'?
בטח! קציצות עוף הן תוספת מצוינת לסנדוויץ', במיוחד עם ירקות טריים ורוטב מיונז.

האם יש מתכון לקציצות של סבתא?
נכון! קופסאות זיכרונות שאבו את הטעם של סבתא, כל חיקוי יגרום לגעגועים שוב למתכונים הקלאסיים שלה.

מה עושים אם הקציצות מתפוררות?
יש לשמור על טמפרטורת קציצה של 160 מעלות ולא לשכוח את הביצה ואת פירורי הלחם שידביקו את התערובת.

אני ממליץ לכם לשתף את המתכון המיוחד הזה עם חברים וקרובים! המיומנות הזו של קציצות עוף ב-10 דקות היא לא רק בריאה, אלא גם מספקת חוויה אישית ואוהבת. אל תהססו- שתפו ועשו את זה כיף לכולם!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *