קציצות פטריות טבעוניות שיגנבו את ההצגה בארוחה שלכם

קציצות פטריות טבעוניות – מתכון מדהים וממכר!

כל מי שאי פעם ניסה לאכול קציצות פטריות יודע עד כמה המנה הזו משגעת! פטריות עסיסיות, תבלינים מרעננים ופה זה מתחיל להיות מעניין. אנחנו מדברים על קציצות שאי אפשר להפסיק לאכול. עם טקסטורה נימוחה וניחוחות מלחכים, המתכון הזה הפך להיות אגדי על שולחן האוכל שלנו. לא רק שזה מתכון בריאותי, אלא גם הוא גם פשוט להכנה. כן, זה הזמן לגלות מצרכים טובים, טכניקות פשוטות והכי חשוב – המון אהבה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת מגיע החלק המהנה – להכין את רשימת החומרים! לפני שמתחילים, שימו לב שכל מה שצריך כאן נמצא למעלה על השולחן. ההנאה מתחילה כשהכל נגיש ונראה מגרה. הקציצות האלו בריאות ולא מכילות גלוטן. נתחיל?

  • 500 גרם פטריות שמפיניון קצוצות דק
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 גזר בינוני מגורר
  • 100 גרם קמח חומוס
  • 100 גרם תפו”א מבושל ומעוך
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • שמן זית לטיגון

אם אתם מחפשים וריאציה טבעונית, אפשר לשלב עם קמח תפו”א או אפילו קמח שקדים. זה ייתן לקציצות טאץ’ קצת שונה ומעניין, אז אל תחששו לשחק עם הרכיבים.

שלבי ההכנה

אז אחרי שהרכיבים מוכנים, הגיע הזמן לקפוץ ישר לתהליך ההכנה. אל תדאגו, זה פשוט ואפילו מהיר יחסית!

  1. במחבת גדולה, מחממים מעט שמן זית ומוסיפים את הבצל והשום. מקפיצים עד שהבצל רך ושקוף.
  2. מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומבשלים עד שהן מגירות נוזלים ומשחימות.
  3. כשהפטריות מוכנות, מעבירים אותן לקערה גדולה לצינון.
  4. אחרי שהפטריות התקררו מעט, מוסיפים את הגזר המגורר, תפו”א המעוך, קמח חומוס, פטרוזיליה, מלח ופלפל.
  5. לשים את התערובת בידיים עד שיש מסה אחידה.
  6. מניחים את התערובת למנוחה של כ-10 דקות.
  7. יוצרים קציצות בגודל כף בידיים ומניחים על מגש.
  8. מחממים שמן במחבת על חום בינוני וטיגנים את הקציצות עד שהן מזהיבות מצדדים, כ-4-5 דקות לכל צד.
  9. מעבירים את הקציצות לצלחת מרופדת בנייר סופג כדי לספוג את השמן העודף.

אין ספק שכל אחד מכל הטעמים הללו יגרום לכם ללקק את האצבעות! הקציצות יוצאות אווריריות, מתפצחות ונמסות בפה, בדיוק כמו שאנחנו אוהבים.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם בא לכם להוסיף טאץ' נוסף לקציצות, יש מגוון תוספות שאתם יכולים לנסות. לדוגמה:

  • הוספת קימל טחון או כמון לתערובת לשדרוג הטעם.
  • שימוש בכוסברה במקום פטרוזיליה, כך שתקבלו ניחוח טרופי.
  • להגיש עם רוטב עגבניות או רוטב יוגורט – תוספות לוהטות!
  • אפשר לאפות את הקציצות במקום לטגן, אם אתם מעדיפים גירסה בריאה עוד יותר!

שאלות ותשובות

האם ניתן להחליף את הקמח חומוס בקמח אחר? אפשר בהחלט! אפשר להשתמש בקמח תפו”א או קמח עדשים. יש לבדוק מה טעים לכם.

מה אם הפטריות לא משתלבות לי עם שאר המרכיבים? לא לדאוג! אפשר לשלב תוספות אחרות כמו קישואים או תרד.

ניתן לשמור את הקציצות במקרר? בהחלט! הן נשמרות היטב במקרר עד 3 ימים. מומלץ לחמם אותן לפני ההגשה.

האם אפשר להכין קציצות גם מפטריות אחרות? בהחלט! פטריות פורצ'יני או פטריות שיטאקי יעשו יופי של עבודה.

כיצד ניתן להפוך את הקציצות לרזות יותר? תוכלו להפחית את כמות השמן ולהשתמש בשיטה של אפייה ולא טיגון.

האם יש גירסה ללא גלוטן? כן! פשוט בחרו בקמח חומוס או קמח תפו”א.

האם ניתן להכין את הקציצות כקופסה לשיעורים? כן! זה מאוד מתאים! תקפיאו אותן, ותוציאו כשצריך.

האם המנה הזו מתאימה לילדים? לגמרי! הרבה ילדים אוהבים פטריות, ואם תסבירו להם שזה נימוח בפה, הם ייהנו!

באיזה תיבול מומלץ להשתמש? שימו לב לפלפל שחור, כמון, ולהעשיר עם כמה עלי תבלין!

כמובן, תשתפו את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות! זה לא רק מתכון – זה חוויה! תהנו מהקציצות שלכם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *