קציצות פרסה עם בשר טורקיות שממיסות בלבבות

"`html

קציצות פרסה עם בשר טורקיות: המנה המושלמת של סבתא

כאשר אנחנו מדברים על אוכל, לעיתים קרובות אנו מתגעגעים למנות שגורמות לזכרונות להציף אותנו. קציצות הפרסה עם הבשר הטורקי הן אחת מהמנות האלו, שמזכירות לנו את האהבה והחמימות שהיו סביב השולחן בבילויים עם משפחה. מדובר במתכון מדהים וממכר, שממלא את הבית בריחות משכרים ומסביר לנו שוב ושוב מדוע אנחנו אוהבים לבשל. ואם זה לא מספיק, בקצה כל קציצה מחכה לנו קריספיות ומרקם נימוח בפה. אז בואו נצלול יחד אל תוך המתכון המיוחד הזה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל-4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנקפוץ לתוך תהליכי ההכנה, בואו נוודא שיש לנו את כל המרכיבים הנדרשים כדי להכין את הקציצות אגדיות הללו. המתכון שלנו מצריך מעט השתתפות מצדכם, אבל התוצאה שווה את זה!

  • 500 גרם בשר טחון (עוף או בשר בקר)
  • 3-4 פרסות בצל ירוק (חתוכות דק)
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס קמח תפו”א
  • 1 ביצה
  • 2 שיני שום (כתושות)
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית שטוחה שלפלפל שחור
  • שמן לטיגון

שלבי ההכנה

אחרי שציידנו את עצמנו בכל מה שדרוש, אפשר להתחיל בתהליך ההכנה של הקציצות. כך תעשו זאת:

  1. במידה ואתם אוהבים סלטים לצד הקציצות, כדאי להתחיל בהכנה שלהם.
  2. שמים את הבשר בקערה גדולה ומוסיפים את הבצל הירוק, פטרוזיליה ושום.
  3. מוסיפים את הביצה, קמח תפו”א, כמון, מלח ופלפל.
  4. בקשת ידיים מעד לקצוץ את המרכיבים עד שהתערובת מתאחדת.
  5. יוצרים קציצות בגודל רצוי.
  6. מחממים שמן במחבת על חום בינוני.
  7. מטגנים את הקציצות מכל צד כ-4-5 דקות, עד שהן מושחמות ופריכות.
  8. מעבירים את הקציצות לצלחת עם נייר סופג כדי לספוג את השמן העודף.
  9. מגישים עם סלט טרי, טחינה או יוגורט – איך שאתם אוהבים!

מרכיבים חלופיים

אם אתם רוצים להכין גרסה צמחונית, אפשר לשקול לשלב תחליפי בשר כפי שעושים עם קציצות חומוס או תחליפי בשר מעובדים. אפשר גם להחליף את הביצה עם תחליף ביצה אחר.

תוספות ושדרוגים אפשריים

יצירתיות במטבח היא מצרך חשוב, ולכן גם הקציצות האלו לא נותרות מאחור. אתם יכולים להוסיף לתערובת קישואים או קישואים קלויים לקציצות יותר עסיסיות. אם בא לכם פיקנטיות, אל תהססו להוסיף קמצוץ של חריף כמו צ'ילידו!

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הקציצות מראש? כמובן! קציצות פרסה ניתן להכין לפני זמן ההגשה. תכינו אותן, תקפיאו ותשמחו במאכל קריספי וטעים.

איך אדע שהקציצות מוכנות כשאני מטגן אותן? פשוט תסתכלו על צבען – כשהן הופכות לזהב, כלומר הן מוכנות! קל אם מזכירים לשים ללב!

אם אני רוצה לגרסה דלת פחמימות, מה כדאי לעשות? במקום קמח תפו”א תוכלו להשתמש בשקדים טחונים או קמח קוקוס – זה ישמור על הקציצות נדירות!

האם אפשר להכין את הקציצות בתנור? בהחלט! מחממים תנור ל-200 מעלות, מניחים את הקציצות על תבנית אפייה ואופים במשך 20-25 דקות.

מה ניתן להוסיף לסלט לצידה? סלט יווני עם עגבניות, מלפפונים ופטה משדר הטעם בדיוק כפי שצריך. מהשקולים הקריספיים כדאי לנסות סלט קפרזה.

يمكنني استخدام טחינה כתוספת? בהחלט, טחינה משדרגת את המנה למלכותית ומעניקה ערך תזונתי נוסף.

איך אוכל לדעת שהקציצות לא יתפוררו? הקפידו על חיבור טוב בין כל המרכיבים בתהליך הכנה. השתמשו בקמח תפו”א כדי לעזור בהדבקות.

אם יש לי ילדים picky eaters, איך אוכל לשפר את זה? מגיעה הכנה עם טעמים מוכרים, למשל להוסיף קמצוץ קקאו לקציצה כדי למשוך את הילדים. חוויה קריספית ומורגש!

איך אני יכול להחזיק את הקציצות טריות יותר? אחרי הבישול, כדאי לשמור אותן במקרר ולהשתמש בהן בתוך 2-3 ימים. אפשר גם להקפיא לאחסון ארוך יותר.

יש תוספות מוגרות לקציצות בעלות טעם? חצי כפית של רוטב חריף תוסיף טעם למתכון שלכם.

לסיום, קציצות הפרסה הללו הן ציפוי של תענוג וביתיות. תנחמו את עצמכם בטעימות מדהימות, וגם – אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות, שזו הדרך המושלמת להגביר את האהבה לאוכל טוב!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *