קרם חמאה שוויצרי מתכון: סוד הטעם המושלם!

קרם חמאה שוויצרי – מתכון מושלם שיסחוף אתכם

אתם זוכרים את הרגע בו טעמתם את הקצפת הכי מלטפת, כזו ששכבתה עליה בעדינות על עוגה מרשימה ואמרתם לעצמכם, "זהו, זה הממתק האגדי שחלמתי עליו"? ובכן, המתכון הזה הוא המדויק לכך, וזה קרם חמאה שוויצרי. קומפוזיציה של מרקם, טעם ונוכחות, שתכבוש את כל החושים! כאשר אנחנו עושים את הקרם הזה, אנחנו לא מתכוונים רק להכין מתוק ללעוס, אלא חוויה שלמה, מסיבת טעמים על הלשון, שתרגש אותנו על כל טיפה וטיפה!

זמן הכנת המתכון: 20 דקות | רמת קושי: בינוני | מספק 12 מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מגיע ל: 12 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לעשייה הכה מאתגרת ומספקת, דעו שהרכיבים שאנו הולכים להשתמש בהם הם פשוטים וזמינים, אך התוצאה הסופית היא מעלפת! חשוב לשים לב לאיכות המוצרים, כי הם משפיעים ישירות על התוצאה הסופית.

  • 400 גרם חמאה, רכה בטמפרטורת החדר
  • 500 גרם סוכר אב powder
  • 4 ביצים (או ביצים חלופיות, כמו ביצי פשתן עבור גרסה טבעונית)
  • 2 כפות תמצית וניל איכותית
  • 2 כפות חלב (או חלב שקדים לטבעונים)
  • קמצוץ מלח

מרכיבים חלופיים

אם אתם מעוניינים לגרסה טבעונית, תוכלו להשתמש ב:

  • חמאת אגוזים במקום חמאה
  • שומשום או אגוזים קצוצים שיתנו פריכות ושדרוג לתערובת

שלבי ההכנה

כעת, כשהמירוץ למריחה מתחיל, אנחנו נסביר את השלבים בצורה הכי פשוטה אך איכותית שניתן.

  1. מבשלים מים בסיר קטן ומניחים בו קערה עליונה שבה נערבב את החומרים יחד, באופן שיתאפשר לגזי הקולנוע לחכות.
  2. מניחים את הביצים בסיר כשהן יחד עם סוכר האב.
  3. טורפים את הביצים והסוכר בכוח עד שהתערובת מתמוססת.
  4. מוסיפים למיקסר את החמאה, הווניל והחלב.
  5. ממשיכים לטחון עד שהקרם תופס גובה והמרקם אוורירי ונימוח.
  6. אם רוצים גוון צבעוני, הוסיפו צבעי מאכל מפירות כדי להקנות מראה מיוחד.
  7. מניחים במקרר, והיה לכם קרם מדהים שיצא בפריחה!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כעת, נציג כמה רעיונות לשדרוגים שיכולים להפוך את הקרם הזה למאד משוגע:

  • להוסיף שוקולד מריר מותך, זה הופך את הקרם ליותר מושלם.
  • קוקוס קלוי עליו, לגימור מרענן ומזין.
  • קרם כריך – למרוח בין שתי עוגיות ולהפוך לפינוק טעים.
  • לשדרגו לתשומת לב ולצבעים – הוספת פירות יער קצוצים.

שאלות ותשובות

האם ניתן להחליף את החמאה שמן זית?
לא מומלץ להחליף את החמאה בשמן זית, כי מרקם הקרם לא ייצא כמו שצריך. חמאה נותנת קרמיות אחרת.

האם קרם חמאה שוויצרי שונה מקרם חמאה רגיל?
כן, קרם חמאה שוויצרי יוצר תוצאה יותר אוורירית ונשאר קל יחסית על האוזן, מה שהופך את המריחה לאגדה.

האם אפשר להשתמש בסוכר חום?
בוודאי, זה מוסיף נופך של טעם ולפעמים גם לידי הווידוי הסופי…

מה אם אני לא אוהב וניל?
תמצית שקדים תהיה בחירה מעולה, היא קלה למדי.

כמה זמן ניתן לשמור את הקרם במקרר?
כעוד שבועיים במקרר, הוא ישמור על פריכותו.

האם הקרם הזה מתאים למילוי עוגות?
בהחלט! הוא מתפקד בצורה מושלמת כמו קצפת ושומר על גובה.

אני רוצה להכין את הקרם כמה שעות לפני המוזמנים, זה בסדר?
כן, תתכנן את זה כמו שעון – תלוי בעוגה. לפני שמאפסים במקרר לשעה או שעתיים.

כיצד ניתן להפוך את הקרם הזה לכה נזיל?
השתמשו בחלב או שמנת בצורה כזו שתכה את האיזון כדי לשמור על המרקם הנורמלי.

האם אפשר להוסיף תמציות אחרות?
כמובן, תמציות פירות ענבים מתאימות מאוד, כל מה שתבחרו!

למה כדאי להשתמש בסוכר אב?
סוכר אב מתמוסס טוב יותר ואינו מחייב קצפת שנצחדת כדי לא לגרום לפסול.

לאחר שחווינו יחד את הנסיעה המדולקת של הכנת קרם חמאה שוויצרי, אנו מאחלים לכם שתשמרו על המומנטום ושתהיה לכם חוויה מדהימה עם חברים ובני משפחה. שתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות ושלחו אותו לכל החדשות והמתקדמים! מי יודע? אולי הם יהפכו למאסטרים של קרם חמאה שוויצרי בעצמם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *