רוטב שמנת פסטו לפסטה שעושה את כל ההבדל

רוטב שמנת פסטו לפסטה

דמיינו את זה: יום אביבי, השמש זורחת והשמיים כחולים מתמיד. אתם נכנסים למטבח ומזיזים את הסירים, כשהניחוחות של בזיליקום טרי ושמנת מתערבבים באוויר. אתם פותחים את הארון ומוצאים צנצנת פסטה אל דנטה, רגע לפני שהרוטב המדהים הזה ממלא אותה. האם זה מה שאתם מחפשים? רוטב שמנת פסטו מושלם לפסטה שלכם שעליו ידברו כולם אחרי הזריחה ולאחר מכן עוד שעות רבות. הרוטב הזה הוא לא רק טעים, אלא הוא גם זריז להכנה, מגוון ופשוט לאפיין, כך שאין ספק שהוא יהיה להיט בכל ארוחה.

זמן הכנת המתכון, רמת הקושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: כ-20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הרוטב המדהים והאגדי הזה, יהיה עליכם לאסוף את הרכיבים הבאים. כל אחד מהם תורם לתוצאה הסופית ויחד הם יוצרים את הטעם המושלם.

  • 200 גרם של פסטה (כל סוג שאוהבים: פנה, ספגטי או פעטוצ'יני)
  • 100 גרם של בזיליקום טרי
  • 50 גרם של פרמזן גרוס (אם אתם רוצים כחלופה טבעונית, אפשר להשתמש באגוזי ברזיל טחונים במקום)
  • 100 מ"ל של שמן זית
  • 200 מ"ל של שמנת מתוקה (אפשר להחליף בשמנת בישול צמחית)
  • שן שום קצוצה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • אגוזי פקן קצוצים (לגרסה אגקטית)

שלבי ההכנה

כעת, הגיע הזמן להתחיל עם שלבי ההכנה של הרוטב המושלם. התהליך הוא פשוט ובלא בלבולים!

  1. מבשלים את הפסטה במים רותחים עם מלח עד שהיא רכה אך עדיין אל דנטה.
  2. שמים את הבזיליקום, פרמזן, שמן זית, שום, מלח ופלפל במעבד מזון וטוחנים לתערובת אחידה.
  3. מעבירים את התערובת לכלי ומוסיפים את השמנת. מערבבים היטב לתערובת חלה.
  4. מעבירים את הפסטה שסננו עם מעט מהמים שלה לתוך הרוטב ומערבבים היטב על חום נמוך.
  5. טעימים ומתקנים את התיבול במידת הצורך.
  6. מסדרים את הפסטה בצלוחיות הגשה, מפזרים מעל אגוזי פקן קצוצים להשלמת המראה.
  7. מוגשים חם, עם פרמזן נוסף במידה ואוהבים.

אפשרויות חלופיות

עבור הסועדים הצמחוניים, ניתן להכין גרסה שאינה מכילה מוצרי חלב. שימוש בשמנת בישול צמחית כמו סויה או קשתוניים במקום שמנת מתוקה יעשה את העבודה. כמו כן, ניתן להחליף את פרמזן באגוזי ברזיל טחונים או בכל גבינת תחליף צמחית אחרת. נשקול גם את הטעמים והקונספט של המנה שלנו.

תוספות ושדרוגים אפשריים

עכשיו, כדי שהרוטב יהיה משגע אפילו יותר, שימו לב לתוספות המגוונות שאפשר לשלב יחד עם המנה:

  • שמרים למאכלים (nutritional yeast) לתוספת של טעם גבנוני.
  • חזה עוף צלוי או פטריות מוקפצות כדי להוסיף עוד טעם ואופי.
  • סלט ירוק בצד למרענן את הטעמים.
  • חצי לימון סחוט מעל למי שאוהב חמיצות.
  • תוספת של כמון או פפריקה לעוצמת הטעמים.

שאלות ותשובות

איך אפשר לשדרג את הטעם של הרוטב?

במהלך הזמן שלי במטבח, מצאתי שהוספת מעט אגוזי מלך מטוגנים יוצרת טקסטורה נוספת וטעימה במיוחד. אפשר גם לשקול להוסיף צ'ילי קצוץ אם אתם אוהבים טעמים חריפים.

האם ניתן להחליף את הבזיליקום?

בהחלט! ניתן להשתמש ברוטב טחינה או באורגנו. זה עשוי לשנות את הטעם, אך הוא יהיה לא פחות טעים!

איך כדאי לשמור על הרוטב אם נשאר?

אתם יכולים לאחסן את הרוטב במיכל סגור במקרר עד שלושה ימים. אבל לא בטוח שיישאר לכם אם תשתפו את המנה הזו עם חברים.

מה כדאי להגיש בצד של הפסטה?

סלט ירוק טרי עם רוטב לימון זית הוא אפשרות נהדרת לצד המנה. זה ישלים את הטעמים בצורה מעולה.

כיצד מחממים את הפסטה אם נשאר?

החימום מחדש מתבצע על ידי הוספת מעט מים עם הרוטב תוך ערבוב על חום נמוך. ככה תשמרו על המרקם המהנה של הפסטה.

האם אפשר להכין את הרוטב מראש?

כן! ניתן להכין את הרוטב מראש ולשמור במקרר. למי שירצה להכין את המנה בקלות בשעת הצורך.

מה אפשר לשים במקום שמנת?

נתקלתי בכמה שיטות מצוינות: יוגורט יווני או חלב קוקוס יכולים לתפקד כתחליפים מעולים, עם טעם שונה, אך מעניין מאוד!

האם אפשר להקפיא את הרוטב?

כן, ניתן להקפיא את הרוטב. כשאתם רוצים להשתמש בו שוב, פשוט חממים אותו בסיר תוך הוספת מעט שמן זית לדליל את המרקם.

מה כדאי לשים במקום פרמזן?

יש המון אפשרויות! אגוזי פקן קצוצים, או אפילו שמרים תזונתיים יכולים להוות תחליף מצוין ועשיר בטעם.

למה כדאי לשתף את המתכון הזה?

כי זה אחד המתכונים הכי טעימים שיש, עם ניחוח משגע שאי אפשר להתנגד לו. תרצו שתהיה להם את החוויה הזו גם!

סיימנו את המתכון הזה, והגיע הזמן להזמין את החברים לארוחה קסומה! אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות, להפיץ את אהבת האוכל שלכם ושתמיד יהיה מקום בשולחן עבור פסטה עם רוטב שמנת פסטו. בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *