פיתות ללא שמרים – מתכון אגדי!
רבים מאיתנו חולקים זיכרונות ילדות סביב פיתה חמה וטרייה, שיש בה את הכוח לרגש ולחבר. זהו האוכל המושלם שמצלצל כמו זיכרון של מסיבות משפחתיות, טיולים קיציים וברכות שונות. והנה, מה אם אומר לכם שאפשר להכין פיתות מדהימות, נימוחות ומעלפות – שיצאו מהתנור שלכם בכמה צעדים פשוטים, מבלי להזדקק לשמרים? כן, כן! אנחנו מדברים על פיתות פשוטות וקלות להכנה כמו של סבתא, שיגרמו לכם ללקק את האצבעות!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות?
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- כמות מנות: 8 פיתות מדהימות
הרכיבים הדרושים
כמו שבחיים, המתכון הזה תלוי ברכיבים! אז מה אנחנו צריכים להכנה של פיתות משגעות? בואו נתחיל:
- 2 כוסות קמח חיטה (אם אתם אוהבים, אפשר לשלב קמח מלא)
- 1 כוס מים
- 1/4 כוס שמן זית (או שמן קוקוס, למי שרוצה)
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית סוכר (עבור נגיעה מתוקה)
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה (החבר החדש של השמרים)
- 2 כפות חומץ (לרכות ולטעם ייחודי)
בואו נדבר קצת על החומץ – כן, זה יכול להיראות מוזר, אבל הוא מסייע להפוך את הפיתות ליותר אווריריות. זה כמו לקבל עידוד מכוכב! ואם אתם רוצים לנסות גרסה ללא גלוטן, תחליפו את הקמח בקמח תפו”א או קמח שקדים. ככה לא תשאירו אף אחד מאחור!
שלבי ההכנה
עכשיו אנחנו נכנסים לשלב הפעולה! זכרו, כל שלב הוא קריטי ומבצע שלנו הוא חשוב מאוד. אז בואו נתחיל!
- בקערה גדולה, תערבבו את הקמח עם הסוכר, המלח ואבקת הסודה לשתייה.
- תוסיפו את המים, שמן הזית והחומץ תערבבו היטב עד שהקמח מתאחד עם הנוזלים.
- הוציאו את הבצק מהקערה והניחו אותו על משטח מקומח. לשו את הבצק למשך 5 דקות, עד שהוא חלק ונעים.
- כעת, חיתכו את הבצק ל-8 כדורים שווים.
- על משטח מקומח, תשטחו כל כדור ליצירת פיתה בעובי של כ-0.5 ס"מ.
- מחממים מחבת על חום גבוה (המחבת צריכה להיות חמה מאוד).
- מניחים את הפיתה במחבת ומבשלים במשך 2-3 דקות מכל צד, עד שהפיתה מתחילה לתפוס צבע זהוב.
- כשהפיתות מוכנות, הוציאו אותן להנחה על רשת לצינון.
מאוד חשוב שהפיתות יהיו מוכנות היטב, לכן תשימו לב להזיז אותן ממקום למקום במגע: סבלנות זה שם המשחק! לאחר שתסיימו, תרגישו את הרצון לקרוא עוד, תאמינו לי.
שדרוגים ותוספות אפשריות
כל אחד מאיתנו אוהב לשדרג מנות, אז איך תבצעו זאת עם הפיתות הללו? אצלי בבית, כל פעם אני נתקל ברעיונות חדשים. אם תרצו לשדרג, זה הזמן לחשוב על גיוון!
- אפשר להוסיף גבינת פטה וקצת עשבי תיבול לתוך הבצק.
- לגרסה מתוקה, שימו בתוך הבצק שוקולד צ´יפס או חמאת בוטנים.
- לצד הפיתות, ניתן להגיש חזרת, טחינה או סלט מרענן – זה כל כך מושלם!
ומה עם דמיון? אם אתם חובבי תבלינים, תוסיפו קינמון ושקדים ורודים, או כורכום עם כמון. בהצלחה!
שאלות ותשובות
איפה אפשר לשמור את הפיתות לאחר ההכנה? ככל שהן טריות יותר, כך הן טובות יותר. אם הן נשארות, תוכלו לשמור בהקפאה עד חמישה חודשים. חימום במיקרוגל והן חוזרות להיות חמות ומופלאות!
מה אם אני רוצה לגרסה טבעונית? המתכון הזה טבעוני באופן מוחלט! פשוט השתמשו בשמן במקום חמאה.
האם אפשר לשלב ירקות בבצק? בהחלט! תוסיפו קישואים מרוסקים או פטריות קצוצות ותהנו!
כמה פיתות יוצאות ממנה? מהניסיון שלי, יצאו לי שמונה פיתות בגודל מיטבי, אבל זה תלוי באיזה גודל תשאפו להכין.
הפיתות לא יוצאות קשות? לא, אם אינכם מבשלים אותן יותר מדי. בפועל, הן חייבות להיות רכות ונימוחות בפה!
אפשר להשתמש בקמח נטול גלוטן? כן, קמח תפו”א או קמח שקדים יכולים לעבוד פלאים.
האם ניתן לשמור את הפיתות במקרר? אפשר לשמור במקרר עד שלושה ימים. אך מומלץ לצרוך אותן טריות.
איך משיגים את הפיתה המלאה? פשוט תנו לבצק לנוח בין השלב לסילו, ויוצא פיתות מלאות יותר!
מה המהירות בהן יוצאות מהמחבת? הן לוקחות בערך 2-3 דקות על חום גבוהה, תלוי בכם!
לסיום, אם יצא לכם להכין את הפיתות הללו, אל תשכחו לשתף את המתכון עם חבריכם ברשתות החברתיות – תנו לעולם לדעת מהכשרון הקולינרי שלכם! תהנו מהפיתות המושלמות שהכנתם, ואם יש שאלות נוספות – אתם מוזמנים לשאול!