שיבולת שועל עבה – הדרך הפשוטה להכנה בריאה

מתכון לשיבולת שועל עבה שמשגע את החיך

זה הזמן לדבר על אחת מהקלאסיקות הקולינריות – שיבולת שועל עבה! כשאני מדבר על שיבולת שועל, אני לא מתכוון רק לארוחת בוקר שאפשר להכין במהירות ובקלות. אני מתכוון למנה מדהימה, ממכרת ומשגעת, שמצליחה לעשות פלאים עם כל בוקר עם שפע של טעמים ומרקמים. אם אתם חושבים ששיבולת שועל היא דבר משעמם, אתם טועים בגדול! מתכון זה הולך לשנות את התפיסה שלכם. איך אני יודע? כי מהנסיון שלי, מדובר במנה שמעלה חיוך על פני כולם! בואו נתחיל במסע הזה יחד!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות?

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להשיג את השיבולת שועל המושלמת, אתם תצטרכו את המרכיבים הבאים. אני מבטיח לכם, כל אחד מהם ישדרג את המנה בצורה שלא תיאמנו!

  • 2 כוסות שיבולת שועל עבה
  • 6 כוסות מים או חלב (כשהחלב יוצר טעם אגדי)
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות דבש או סירופ מייפל (לממתיקים אוהבי מתוק)
  • 1 כפית קינמון (להפוך את המנה למעלפת)
  • 1/2 כוס פירות יער (טריים או קפואים)
  • 1 בננה פרוסה
  • 1/4 כוס אגוזי לוז קצוצים או שקדים (לוודא שהכול קראנצ'י ומרשים)

מעבר למה שרשום כאן, אפשר לעצב את המנה כמו שאתם אוהבים – להכין גרסה טבעונית עם חלב יון, לגרסה ללא גלוטן על ידי החלפת שיבולת השועל הרגילה בגרסה ללא גלוטן או להוסיף שקדים קצוצים במקום אגוזי לוז.

שלבי ההכנה

אז עכשיו כשהמרכיבים מוכנים, הגיע הזמן לצאת לדרך וליצור את המנה המושלמת. שימו לב, כל שלב מסביר את עצמו וככה תוכלו להרגיש מעין מומחים שמכינים את המנה בבית.

  1. מניחים את השיבולת שועל בסיר גדול.
  2. מוסיפים את המים או החלב ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את המלח ומביאים לרתיחה.
  4. ברגע שהמים רותחים, מפחיתים את הלהבה ומבשלים על חום נמוך במשך 10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
  5. מוסיפים את הדבש או סירופ המייפל ואת הקינמון ומערבבים היטב.
  6. טועמים ומתקנים טעמים אם צריך – אולי עוד דבש?
  7. מוסיפים את הפירות היער ואת הבננה הפרוסה ומערבבים.
  8. מבשלים לעוד 2-3 דקות עד שהפירות מתחממים.
  9. מוסיפים את האגוזים הקצוצים לפני ההגשה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

יש כל כך הרבה דרכים לשדרג את המנה המהמה הזו! אתם יכולים לשדרגו עם שוקולד מריר קצוץ, טחינה גולמית לטעימה יותר עשירה, או אפילו גבינת מסקרפונה. ואם תרצו לגוון עוד יותר, הוסיפו קצת סוכר חום לקישוט או רוטב חמאת בוטנים לטעימה מושלמת!

שאלות ותשובות

מה אני יכול להוסיף על מנת לשדרג את טעם השיבולת שועל?
באופן כללי, כל דבר מתוק כמו סירופ מייפל, שוקולד או פירות יכולים להיות תוספות מצוינות. וגם תוספות מלוחות כמו גבינת פטה או ירקות קלויים שמוסיפים טעם נהדר.

האם ניתן להכין את המתכון הזה מקדימה?
בוודאי, ניתן להכין כמות גדולה של שיבולת שועל ולשמור במקרר. החימום מחדש עושה את העבודה, ותשמרו על טעם מעולה!

מה עושים אם שיבולת השועל נגררת?
אם אתם רואים שהשיבולת שועל נגררת, פשוט הוסיפו מעט מים או חלב על הגז כמו בסיר משוגע – זהה אותם!

האם אני יכול להכין את זה עם חלב צמחי?
בהחלט! חלב רכיב כמו חלב שקדים או חלב קוקוס משדרים את הטעם למשגע.

האם זה מתכון דל פחמימות?
יש בו פחמימות, אז כדאי לחשוב על כמה אתם אוכלים. אבל זה הבריא, מלא סיבים תזונתיים!

כמה זמן שיבולת השועל נשארת טרייה במקרר?
שיבולת שועל יכולה להחזיק במקרר בין 3 ל-5 ימים, כלומר אתם יכולים להכין כמות ולעשות חיסול יום יומי.

איך אפשר להפוך את המנה ליותר דיאטטית?
השתמשו בחלב דל שומן, הימנעו מסוכר, והוסיפו מירקות! זה מהנה!

יש כמות ספציפית של בנות או בנים שמומלץ להוסיף?
ההמלצה היא לבצע לפי טעם אישי, אבל כמובן שכולם יכולים להרגיש חופשי לטעום וליצור!

מה השיבולת שועל עושה לגוף?
שיבולת שועל מכילה סיבים תזונתיים שמסייעים לעיכול טוב יותר והם יכולות לסייע בתחושת שובע.

האם ניתן להשתמש בשיבולת שועל עבה במקום שיבולת שועל דקה?
בוודאי, שיבולת שועל עבה יוצר טקסטורה נהדרת ולעיתים כן יותר מזוקקת!

אז אם אתם מוכנים לנסות את המתכון, אני ממליץ לכם לשתף את המנה ברשתות החברתיות שלכם! דמיינו את החיוכים של הסובבים אתכם כשאתם מגישים להם את השיבולת שועל המושלמת! אל תשכחו לצרף תמונה, זה הכי טעים שיש!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *