שיטות ריכוך בשר שיעשו פלאים לכל מנה שלך

ריכוך בשר – המדריך המושלם להגיע לסטייק המושלם

רבים מאיתנו מייחלים להכין סטייק או נתח בשר שיוליך אותנו הישר לחוויה של טעמים משגעים שלא נשכח זמן רב. אבל מה עושים כאשר הבשר בא עם טקסטורה קשה שעלולה לרמוז על מכשולים בדרך לחוויית האכילה המעלפת הזו? אל תדאגו! במדריך הזה אתם תקבלו את כל ההדרכות, הטריקים והסודות הכלולים בתהליך ריכוך הבשר, שיהפכו את המנה שלכם לאגדי, לטעימה, ומעל הכל – למדהימה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי, ואילו מנות

  • זמן ההכנה: 15-30 דקות (המון זמן שווה להמתין לתוצאה המדויקת)
  • רמת קושי: בינוני – אם אני עשיתי את זה, גם אתם יכולים!
  • מספר מנות: 4-6 אנשים (תמיד טוב להזמין חברים ולאכול ביחד!)

הרכיבים הדרושים

כדי לרכך בשר, בעצם יש מיני דרכי פעולה שניתן לבחור בהן. הנה כמה מהמרכיבים שיכולים לעזור לכם:

  • נתח בשר (עוף, בקר, או כל מה שתחליטו)
  • מלח גס
  • סודה לשתייה (לא תאמינו, אבל היא עושה פלאים!)
  • שמני זית או חמאה
  • רוטב סויה (לתוספת טעמים משגעים)
  • תיבול בחירה (שום, תבלינים שונים, צ'ילי לפי הצורך)

והנה כמה רעיונות אלטרנטיביים – אם תבחרו להשתמש בבשר בריא יותר, אתם יכולים לנסות בשר עוף או דגים. הם רכים בטבע ואפשר להשיג את תוצאת ריכוך בקלות יחסית!

שלבי ההכנה

הנחיות פשוטות כדי להגיע לתוצאה המושלמת:

  1. מניחים את נתח הבשר על משטח עבודה נקי.
  2. מתבלים במלח גס וקצת סודה לשתייה על מנת לעזור לרכך.
  3. משרים את הבשר בשמן זית או חמאה למשך 15 דקות.
  4. למגוון טעמים משגע, אפשר להוסיף רוטב סויה ולתבל בשום או תבלינים אחרים.
  5. מניחים את הבשר במקרר למשך שעה לפחות (אם אפשר יותר – עדיף!).
  6. מחממים מחבת על חום גבוה ומכינים את הבשר עד שהוא מקבל צבע טוב.
  7. מבשלים את הבשר עד שהוא מגיע לריכוך, ואז מגישים עם תוספות לגמרי מדהימות!

שדרוגים ותוספות אפשריות

אם יש לכם קצת זמן פנוי ויש לכם רעיונות משגעים, זה הזמן לשדרג את המנה. תוספות כמו ירקות קלויים כמו גזר, כרובית או בטטה מתאימות מצוין. תוכלו גם לנסות להכין סלט אביבי וקריר שילווה את הבשר. ותמיד, תמיד לשקול להניח עם רוטב פרטי שלכם – אולי רוטב חרדל ודבש, או פסטו טעים.

שאלות ותשובות

איך לדעת אם הבשר רך מספיק? – תוכלו לבדוק את זה על ידי לחיצה עם אצבע. אם הוא מתממשך ויוצא טעים, אתם על המסלול הנכון!

האם סודה לשתייה מרככת את הבשר גם בבישול? – בהחלט! זה עוזר אפילו למשך זמן בישול חלופי!

איך אני יכול לדעת איזה נתחים אפשר לרכך? – לרוב בשר קצוץ או בשר מהחלקים הפנימיים תקבלו תוצאה הרבה יותר טובה.

האם ניתן לרכך בשר במשך לילה?- גם בשיטות אחרות זה אפשרי, אך עדיף להעביר Y 15-30 דקות במים עם העסקה.

מה אם אני טבעוני? – עבדו מרכך לסויה או טופו, זה ממש קל!

כמה זמן השריה מומלץ לפנק את הבשר? – אם לא מזיקים לו, תמיד אפשר להשאיר יותר מהשעה.

אני רוצה רוטב רך – איך אני משיג אותו? – פשוט תחמם את הבשר והמצרכים יחד ותשיגו רוטב עשיר ומזין!

האם יש דרך להרתיח את הבשר? – בהחלט, תאכלו על חום נמוך ותוך שקשור!

מה הדרך הטובה ביותר לשמור על רכות הבשר לאחר בישול? – לאחר הבישול, מומלץ לכסות את הבשר בנייר כסף למשך כמה דקות.

איך להגיש את הבשר בצלחת? – חיתכו את הבשר לפרוסות דקות והניחו אותן על פלטת אוכל, עם תוספות ורטבים מיוחדים.

לסיום, אני ממליץ לא לוותר על ניסיון ולטפח את המתכון הלא פחות מהאגדי הזה! הרגישו חופשיים לשתף את המתכון עם חברים ומשפחה, ושתפו אותנו בחוויות המדהימות שלכם! שיהיה בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *