שיפקות ממולאות – המנה המושלמת שתשיב אתכם למטבח!
אתם יכולים לדמיין את הפלא הזה – שיפקות ממולאות, ללקק את האצבעות, עם המון טעמים שילכו יחד עם כל כניסת מנה נוספת. המנה הזאת מרגשת, תופסת את העין ומבקשת מכם לנסות ולהתמכר. לא סתם אומרים ששיפקות ממולאות הן אחד מהמאכלים הכי טעימים שיש – הן יכולות להיות משגעות! של סבתא, של אמא, וכל דור הבא. בשוק יש כל כך הרבה אפשרויות, ותסכימו איתי שהן מעלפות! כל bite שם…נמס בפה.
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן: 90 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין שיפקות ממולאות מדהימות, אתם תזדקקו למצרכים הבאים:
- 500 גרם שיפקות (עוף/שימריה/בשר טחון)
- 2 כוסות אורז מבושל (או 350 גרם)
- 2 בצל קצוץ
- 3 שיני שום קצוצות
- 2 גזר קצוץ דק
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 כוס כוסברה קצוצה (אופציונלי)
- 1/2 כוס מים
- 2 כפות רסק עגבניות
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כוס גבינת פטה (אופציונלי)
- שמן זית לטיגון
תוספות ושדרוגים אפשריים
אפשר לשדרג את המנה עם תוספות כמו בצל מטוגן או טחינה מעל, ויש גם גרסה טבעונית בה אפשר להשתמש בטופו במקום בשר! אם אתם רוצים לשדרג את הטעם, הוסיפו כמה צ'ילי חריף קצוץ. אל תשכחו לתבל עם הרבה אהבה!
שלבי ההכנה
עכשיו, הגיע הזמן לגלות איך להכין את המנה המהממת הזו!
- נתחיל בלחמם שמן זית במחבת, נוסיף את הבצל והשום ונטגן 3-5 דקות עד שהם רכים.
- נוסיף את הגזר ונטגן עוד 2-3 דקות.
- נוסיף את האורז המבושל, פטרוזיליה וכוסברה, מוזגים את המים והעגבניות עם רסק והמלח.
- נשאיר הכל להתבשל בערך 10 דקות על חום נמוך כדי שהטעמים יתמזגו.
- נמלא את השיפקות בתערובת שהכנו, בצורה יפה ומרשימה.
- סוגרים את השיפקות בעזרת חוט טבחים או קיסמים כדי שהמלית לא תצא.
- מחממים שוב שמן במחבת ומטגנים את השיפקות במשך כ-5 דקות מכל צד עד שהן מזהיבות.
- מעבירים לתבנית אפייה, מכסים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס למשך 30 דקות נוספות.
- מגישים עם סלט רענן בצד, ונהנים!
שאלות תשובות
מה ניתן לשים במקום בשר במתכון?
אפשר להשתמש בטופו שבעצם הוא משתלב נהדר עם התבלינים והמלית. תוודאו שתכינו את הטופו בצורה טחונה כדי שיתפוס את כל הטעמים.
האם אפשר להכין את המתכון מבעוד מועד?
בהחלט! אתם יכולים להכין את המנה יומיים מראש. פשוט הכינו את השיפקות, טגנו והכניסו למקרר. אז תוכלו לחמם בתנור לפני ההגשה.
האם יש אפשרות לאכול את המנה על הצד הבריא יותר?
כן, בהחלט! אתם יכולים להחליף את האורז בגרגרי חומוס טחונים או לקצב פחמימות על ידי הוספה של ירקות קצוצים במקום.
האם אפשר להקפיא את השיפקות?
בוודאי! לאחר הבישול, תאפשרו לשיפקות להתקרר ואז תוכלו להקפיא. תדאגו לשים בקופסאות סגורות היטב.
האם ניתן להשאיר סלט בשולחן במשך כמה שעות?
אם הסלט מכיל ירקות טריים הם עשויים להשאיר את סלט המרקם, לכן עדיף להכין אותו רגע לפני ההגשה.
מהו הטעם של המנה?
המנה מתהדרת בטעמים מדהימים של תבלינים מתובלים, אשכולות עגבניות ולחם צבעוני וחריף, יחד עם התוספות כמובן!
עד כמה ניתן לשנות את המילוי?
אתם יכולים לשים כל דבר שמתחשק לכם – תירס, פטריות, קישואים, או כל ירק אחר שאוהבים.
מהו התבשיל המושלם לצד השיפקות?
סלט גרין עם רוטב ויניגרט יספק עבודה טובה בתור תוספת.
האם יש בעיות בריאותיות שצריך להימנע מהן?
אם יש לכם חיי בריאות או אלרגיות ספציפיות – תמיד כדאי להתייעץ עם איש מקצוע טרם הכנת מתכונים חדשים.
מהו הסוד להכנת שיפקות מוצלחות?
הסוד טמון בשילוב טעמים מדהים ולתת לתערובת המילוי לשקול את כל הטעמים יחד כדי להעצים את החוויה הסופית.
אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ברשתות החברתיות ולעדכן אותנו איך יצא! הכינו את השיפקות הממולאות המדהימות הללו, כי זה הזמן לשדרוג אמיתי של האירוח שלכם.