שניצל ללא ביצה – ריחן של נוסטלגיה עם טוויסט
בואו נדמיין שניה את הרגעים האלה, כשאמא או סבתא שלנו חזרו הביתה עם קרטון של שניצלים שהכינו באהבה. החום, הריחות הממכרים והקריספיות המושלמת – מי יכול לעמוד בזה? אבל מה אם אגלה לכם שמותר גם לשדרג את המתכון הקלאסי הזה וליצור שניצל מהמם שאין בו ביצים? מוכנים לאתגר? תפסו כיסא, זה הולך להיות מדהים!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל: 4 מנות
מרכיבים דרושים
כדי ליצור את השניצל המהמם הזה ללא ביצים, יש צורך בהרכב מגוון ומעניין שיבטיח טעם מושלם. רגע לפני שנתחיל, חשוב לציין שהמתכון הזה מאפשר לכם לשחזר את האווירה הביתית המיוחדת והכנסת האורחים של אמא או סבתא, רק בלי ביצים.
- 4 חזה עוף, פרוסים דק
- 1 כוס קמח חומוס
- 1/2 כוס מים קרים
- 1 כוס פנקו (פתיתי לחם יפני)
- 2 כפיות פפריקה מתוקה
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית שטוחה של שטיחא
- שמן קנולה לטיגון
- לימון להגשה
מרכיבים חלופיים
אם אתם טבעונים, תוכלו להחליף את חזה העוף בטופו או ביצים של צמחי פטריות. קמח החומוס הוא גם ללא גלוטן, אז הוספת תחליפים שונים מתאימה לכל מגבלה תזונתית.
שלבי ההכנה
וכעת, כדי להגיע לשניצל מעלף ומיוחד שתרצו ללקק את האצבעות, נעקוב אחרי השלבים הבאים:
- בקשו מחזה העוף להיות פרוס בצורה דקה, זה חשוב שיתבשל היטב ולא יימנע מהקריספיות.
- בקערה נפרדת, מערבבים קמח חומוס עם מים קרים ומוסיפים את התבלינים – מלח, פפריקה, כמון ושטיחא.
- מניחים את חזה העוף בתערובת הקמח חומוס כך שיתעטף היטב בתערובת.
- מעבירים את חתיכות העוף לקערת הפנקו ומוודאים שכל הצדדים מצפים בשכבת פנקו עבה.
- מחממים שמן קנולה במחבת על חום גבוה.
- מטגנים כל צד של השניצל עד שהצבע זהוב וקריספי (כחמש דקות בכל צד).
- מניחים על נייר סופג כדי לרכך מעט את השומניות.
- מגישים עם טיפה של מיץ לימון מעל – יוצר היצר הכי טעים שיש!
תוספות ושדרוגים אפשריים
לאחר שהשלמנו את המנה, אפשר להרגיש חופשי לשדרג אותה. אם בא לכם להפתיע את עצמכם, הכינו רוטב יוגורט עם שום ועשבי תיבול – זה לגמרי מדהים! יש גם אפשרות להוסיף לסלט קל של ירקות עלים עם אגזרינות, טחינה ורוטב ויניגרט.
אתם יכולים גם לשדרג עם מטבל חריף או סלט חצילים צלוי, כל מה שיעשה לכם טוב על הלב. תנסו גם להכין אלבומים של מתכונים לבית ספר או אפילו לערב חברים.
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בבשר אחר לשניצל? כמובן! ניתן להחליף את חזה העוף בנתחי בשר טלה, הודו או אפילו דגים. כל אחד מהם מספק טעמים שונים.
מה עושים אם אין פנקו? תוכלו להשתמש בפירורי לחם רגילים, אם כי הפנקו מעניק טקסטורה קריספית יותר.
האם ישנן אופציות לטיגון ללא שמן? בהחלט! אתם יכולים להכין את השניצל בתנור על טמפרטורה גבוהה, פשוט לשמן מעט את התבנית ולהניח את השניצלים חתוכים.
כמה זמן אפשר לשמור את השניצלים במקרר? מומלץ לאכול את השניצלים מיד לאחר ההכנה, אך במקרר הם יכולים להחזיק מעמד עד 2-3 ימים. תהיו בטוחים לחמם היטב לפני ההגשה.
האם ניתן להקפיא את השניצלים? בהחלט, זהו מתכון נהדר להכנת כמות כפולה והקפאה. לפני ההגשה, חימום בתנור תעשה את העבודה.
איך אני מכין קינוח אחרי שניצלים? התשובה הקלאסית היא עוגת סולת, שילוב מושלם של מתיקות וטקסטורה גסה עם שבועיים של סבבה אחרי הלילה!
מה לגבי תיבול נוסף שלא ציינת? ואו, אפשר להוסיף מרווה או רוזמרין לתערובת – הופכים את השניצלים לעסיסיים ומפנקים.
האם ניתן להגיש השניצל קר? למרות שמומלץ להגישם חמים, רבים אוהבים להפוך את השניצלים הסופר טעימים לסנדוויץ' קר או לשים בסלטים.
האם יש אפשרות לשדרוג בריאותי? כמובן! תוכלו להשתמש בקמח שקדים במקום קמח חומוס, כך שהמנות יהיו דלות פחמימות.
מה הוותיק במתכון הזה? מתכון זה הוא שדרוג של מתכונים משפחתיים, הפוך להיות אגדי בכל בית חדש.
באמת, אוכל כזה מפגין את האומנות שבשילוב של טעמים והמסורת שמרכיבה את התרבות שלנו. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה ברשתות החברתיות. כולנו ראויים קצת מהשניצל המדהים הזה, לא?