שפיץ שייטל בתנור: מתכון קל וטעים לארוחה מושלמת

שפיץ שייטל בתנור – המתכון המושלם

שפיץ שייטל בתנור הוא אחד מאותם מתכונים שמגיעים בדיוק ברגע הנכון. אתם יודעים, רגע שבו כל מה שאתם רוצים זה להתפנק עם מנה טעימה, משגעת וממכרת שתגרום לכם ללקקן את האצבעות! מתכון זה מבטיח להפוך אתכם לגורמי משיכה של טעמים בעולם הקולינרי. הוא קל, הוא טעים, והוא בדיוק מה שצריך כדי להשאיר את כולם עם חיוך רחב על הפנים.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 45 דקות
  • סך הכל: 1 שעה
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4 מנות

לפני שאתם מתחילים, כדאי לדעת ששפיץ שייטל הוא נתח בשר ממוצע שצריך יחס של אהבה והכנה נכונה כדי להוציא ממנו את הדברים הטובים ביותר. כשהוא מתבשל בצורה נכונה הוא נה becomes רך ונימוח, נמס בפה, ויש לו טעם אגדי – כזה שיכול לשגע כל חיך!

הרכיבים הדרושים

  • 1 ק"ג שפיץ שייטל, נקי ופרוס לאורכו
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 2 כפות שטוחות של מלח
  • 1 כף של כמון טחון
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית חרדל
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מיץ מלימון אחד
  • פפריקה חריפה, לתיבול (למי שאוהב)
  • סלרי וזרעי פטרוזיליה לקישוט

אם יש לכם אורחים צמחוניים, תוכלו להכין גרסה טבעונית ע"י שימוש בנתח טופו בגודל דומה. פשטידות טופו בתנור יכולות להוות תחליף מצוין ולהוסיף טעמים מעלפים לכבר. מהנסיון שלי, השילוב של הטופו עם רטבים חריפים הוא במיוחד משגע!

שלבי ההכנה

למתכון הזה, ניקח כל שלב כמסע טעים לעולם הבשר.

  1. לערבב בקערה את השום, המלח, הכמון, הפפריקה, החרדל ושמן הזית עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. למרוח את התערובת על נתח השייטל מכל הצדדים. הקפידו להגיע לכל הפינות, כי כאן מדובר במנה שמטרתנו היא להיות הכי טעימה שיש.
  3. לצקת מעל את מיץ הלימון ולאפשר לכל הטעמים להתיישב יחד במשך כ-30 דקות.
  4. לחמם תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  5. לצפות את תבנית האפייה בשכבת נייר אפייה.
  6. לסדר את השייטל בתבנית, לוודא שהוא מפולס היטב.
  7. לאפות במשך כ-45 דקות, עד שהבשר מתרכך ומשחים מעט.
  8. לאפשר בישול נוסף של כ-10 דקות אם הוא עדיין לא מגיע לטמפרטורה הרצויה.
  9. לא לשכוח לקשט עם סלרי וזרעי פטרוזיליה לפני ההגשה.
  10. לחתוך את השייטל לנתחים בצורת פרוסות ולSERVE!

למתכון הזה, אפשר לשדרג אותו עם תוספות כמו תפוחי אדמה תפו״ח, ירקות קלויים בתנור או אפילו סלט רענן בצד. ככה תוכלו ליצור ארוחה שמתאימה לכל מצב רוח – משגע!

שדרוגים ותוספות

אין גבול לדמיון כשמדובר בשפיץ שייטל. תוספות שיכולות לקחת את המנה לרמות חדשות כוללות:

  • קצת גבינת פטה מעל, אם אתם אוהבים את הטעמים החמ酸יים, תוסיפו את זה!
  • רוטב עגבניות חריף בצד – זה מסלול בטוח גם לאוהבי חריף.
  • שדרוג מכיר כמו פטיצ‘י (שום קלוי) שיוסיף עוד ממד של טעמים.

שאלות ותשובות

איך יודעים מתי השייטל מוכן?
בדרך כלל, כאשר הוא הופך רך ונשאר עסיסי. ניתן לבדוק עם חותך בשר – הוא צריך להיכנס בקלות.

אפשר להכין את השייטל על גריל?
בהחלט! צליית השייטל על גריל מעניקה לו טעמים מעושנים וייחודיים שלא ניתן להשיג בתנור.

מה עדיף – לנטוע את השייטל מראש או לא?
באם אתם חובבי טעמים עזים, לנטוע את השייטל לטווח הארוך בהחלט יהפוך אותו למדהים יותר.

מה ניתן להגיש לצד השייטל?
סלט ירקות קיץ רענן, פירה תפו״ח או מנת אורז מתובל עם צימוקים.

האם ניתן לשמור את השייטל במקרר?
בוודאי! השייטל יוכל להחזיק במקרר עד שלושה ימים.

האם אפשר להכין את המנה יום מראש?
כן, זה אפילו גורם לטעמים להתאחד יותר טוב. תכינו יום לפני ותהיו מופתעים מהטעמים!

איך ניתן להקפיא את השייטל המוכן?
כן, עוטפים באטימות ובמקום במקפיא.

מתי להכין את השייטל עבור אירוע מיוחד?
יומיים לפני האירוע זה זמן מעולה. כל על האורחים יחכו לזה!

או במילה אחת, איך זה?
מושלם!

ובסיום, אם אהבתם את המתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות שלכם! שתפו אהבה רותחת עם היקרים לכם והפיצו את המתכון מדהים הזה לכל פינה ברשת!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *