שקשוקה לילדים שתאהבו להכין וליהנות ממנה

שקשוקה לילדים: מתכון אגדי וחווייתי

שקשוקה לילדים היא אפשרות מוכרת, מתוקה וממכרת שבדיוק עכשיו מגיעה לשולחן שלכם. האם ידעתם ששקשוקה יכולה להיות הרבה יותר מרק מנות ביצים ברוטב עגבניות? מהרגע הראשון שתהיו בעיצומו של תהליך ההכנה, תחושו את התשוקה והרצון לעצב מנה שתסחוף את כולם. החל מההכנה ועד לאכילה, השקשוקה הזו תהיה סבב שמח של צבעים וטעמים מדהימים.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל-4 אנשים

הרכיבים הדרושים

כדי לשדרג את השקשוקה שלכם ולגרום לכם ללקק את האצבעות, תצטרכו את המרכיבים הבאים:

  • 4 ביצים טריות, מהזן הכי טוב שיש
  • 1 ביצת עוף נוספת (כדי שהשקשוקה תהיה אפילו יותר עבה)
  • 4 כפות שמן זית – כדי להעניק טעם מושלם
  • 1 בצל קטן קצוץ דק (אפשר להמציא סיפור כשרוצים אותם לאכול)
  • 2 שיני שום קצוצות – לקצת יותר טעם
  • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ (למי שאוהב את הרמה המושלמת)
  • 1 קופסת עגבניות מרוסקות (אפשר גם עגבניות צלויות אם תרצו)
  • 2 כפות סוכר (כדי לאזן את החמיצות)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • כוס פטרוזיליה קצוצה (למרענן את המנה)
  • שיפודים של גבינת פטה ( בתוספת מסוכרת למנה)

אופציה טבעונית, תוספת בריאה או ללא גלוטן? פשוט ניתן להחליף את הביצה בתחליף ביצה צמחי כמו תמצית פשתן או גזר קצוץ גס. זה ישמור על המרקם והטעם המדהים.

שלבי ההכנה

  1. מניחים מחבת גדולה על חום בינוני ומשמנים אותה בשמן הזית.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומבשלים עד שהבצל שקוף.
  3. מוסיפים את השום והפלפל הירוק, ומבשלים עוד כדקה.
  4. מערבבים את העגבניות המרוסקות עם הסוכר, המלח והפלפל ומוסיפים למחבת.
  5. מסננים את התיבול לנוזלי רוטב, ומבשלים על חום נמוך במשך כ-10 דקות.
  6. מוסיפים את הביצים אחת אחת לתוך הרוטב (אפשר גם כמה ביצים יחד אם תרצו).
  7. מבשלים על חום נמוך עד שהביצים מתייצבות (כ-5 דקות).
  8. מעטרים בפטרוזיליה קצוצה ובגבינת פטה.
  9. מניחים בצלחת ומוסיפים סחוג חריף ליד אם רוצים לשדרג את המנה).

וכמה נפלא שהשקשוקה מוכנה. הכל יחד מתמזג לרוטב עגבניות שמיימי, ביצים נמסות, ומעל הכל צבעי פטרוזיליה ירוקים.

שדרוגים ותוספות אפשריות

אוהבים לשדרג? שקשוקה ניתן לגוון מאוד, כמו:

  • תוספת קארי: מוסיפים נדבך של קארי לתוך הרוטב.
  • ירקות קלויים: אפשר לשלב גזר קלוי, קישואים או חצילים.
  • גבינות שונות: ניתן להשתמש בגבינת מוצרלה או גבינת מוצרלה על השקשוקה.
  • פיתות קלות: תוכלו להגיש עם פיתות חמות בצד.
  • קישואים מגורדים: מוסיפים קישואים מגורדים למילוי השקשוקה.

שאלות ותשובות

מה יוצא אם אני לא מוסיף סוכר לשקשוקה?
גם ללא הסוכר ניתן להכין שקשוקה, אך הסוכר עוזר לאזן את החמיצות של העגבניות אם אתם משתמשים בעגבניות מרוסקות.

האם אפשר להכין שקשוקה עם עגבניות טריות?
בהחלט! פשוט תגרדו או קצצו עגבניות טריות כמות כזו שתתאים לארבע מנות.

למה כדאי להשתמש בביצים אורגניות?
בשימוש בביצים אורגניות אתם מקבלים טעם איכותי ונקי, כמו של פעם.

האם ניתן להכין שקשוקה במיקרוגל?
יכול להיות! אבל אין כמו טעם מחבת, לכן כדאי להעדיף את השיטה הקלאסית.

מה אם הילדים לא אוהבים את הפלפל החריף?
אין בעיה, פשוט השאירו אותו מחוץ לרוטב, וכך שמרו את הקטנטנים שלכם מרוצים.

אפשר להוסיף עוד ירקות לשקשוקה?
בהחלט! ניסו לשלב קישואים, או לפתן כמו שעשו אמא שלי כשהייתי ילד.

האם אפשר להכין שקשוקה ליממה קדימה?
נכון, תכינו אותה עד שלב הבישול, ואז חמים, חם מחדש.

האם שקשוקה מדגדגת צרכנים סוכרתיים?
בהחלט! פשוט תוודאו על הגוון והכמויות שאתם מכניסים לפנים.

מה לגבי שקשוקה חריפה?
אפשר להוסיף עוד פלפל חריף לפי הצורך, ורדו על זה!

איזה סוג לחם כדאי להגיש עם השקשוקה?
לחם חם, כזה ששואף את כל הרוטב והטעמים. פיתות, לחם פרנה, או אפילו בגטים מדהימים מראש.

בסופו של יום, השקשוקה לילדים שלנו היא לא רק מנה, זו חוויה קסומה של טעמים וריחות. ובדיוק כאן, אנחנו נעודד אתכם לשתף את המתכון ברשתות החברתיות, כדי שכולם ידעו איזה מתכון מושלם להכנה יש להם. אז אל תהססו – שתפו את היצירה המדהימה הזאת עם כל החברים שלכם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *