10 סודות להכנת ראגו בשר מפורק מושלם

"`html

מתכון מדהים לראגו בשר מפורק

תארו לעצמכם את הארומה המדהימה שעוטפת את הבית בזמן שאתם מבשלים ראגו בשר מפורק. המחשבה על בשרים רכים שמתפוררים עם כל חיתוך, משולבים עם ירקות טריים, מתבלים שמתערבבים למרקם של חיבוק חם, פשוט משגעת. זה מתכון שאי אפשר לעמוד בפניו, מושלם לפגישות משפחתיות, לפיקניקים או סתם כאשר מתחשק לכם לפנק את עצמכם במנה אגדי. אנחנו כאן כדי לחלוק איתכם את כל הסודות הגדולים והקטנים שיביאו את ראגו הבשר המפורק שלכם לרמה חדשה לגמרי.

זמן הכנת המתכון

  • מ Preparations: 15 דקות
  • Cooking time: 3-4 שעות (בהתאם לשיטה)
  • סה"כ זמן: 3.5-4.5 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי לייצר ראגו בשר מפורק אגדי ביותר, אנחנו זקוקים למרכיבים מדהימים שיעשירו את הטעמים ויבטיחו תוצאה נימוחה, כמו שאנחנו אוהבים. כל רכיב בסופו של דבר לא רק מוסיף טעם, אלא גם חוויה.
שימו לב:

  • 1.5 ק"ג בשר צ'אק (Chuck) או בשר צוואר (Brisket)
  • 2 בצלים קצוצים
  • 3 שיניים של שום קצוצות
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 עשב תיבול (Rosemary) טרי, קצוץ
  • 1 כף תימין יבש
  • 2 כוסות ציר עוף (או מים)
  • 1 כוס עגבניות מרוסקות (רסק עגבניות אפשרי)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אם אתם מעוניינים במסלול בריא יותר, אתם יכולים להשתמש בבשר רזה כמו חזה עוף או בשר בקר רזה. אם אתם ר vegetarians או vegans, אפשר להחליף את הבשר בבצלים, שעועית או טופו.

שלבי ההכנה

אחרי שהבנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן להכנס לעניין ולראות איך אפשר להכין את המנה המעלפת הזו. רימזתי על כך, זה ידרוש סבלנות, אבל התוצאה תהפוך את הסבלנות שלכם למושלמת!

  1. מניחים בסיר גדול שמן זית ומחממים על חום גבוה.
  2. מוסיפים את הבשר וסוגרים היטב מכל הצדדים כדי לקבל בישול אחיד.
  3. מעדנים את הבשר ממליח הפוך טיפה ומוציאים לצלחת.
  4. בסיר, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהבצל עשוי והופך לזקן.
  5. מוסיפים את הגזר המאודה ומערבבים יחד.
  6. מחזירים את הבשר לסיר ומערבבים.
  7. מוסיפים את התיבול, הציר והעגבניות.
  8. מבשלים על חום נמוך כשעה עד שעתיים. ככל שתבשלו יותר, הטעמים יתאחדו ויתחזקו.
  9. בעוד כשעה, שימו לב שהבשר מתחיל להתפורר. זה סימן שאתם בדרך הנכונה!
  10. אני ממליץ על בישול ארוך ככל האפשר – בסוף תקבלו ראגו נימוח שמדיום רבים היו מתים עליו.

היום אנחנו ממש נפתח את הדלת לעוד כמה אפשרויות לתוספות או שדרוגים

האם אנו באמת צריכים לדרוס את המתכון לאותו האופן כל פעם? בהחלט לא! יש מספר שדרוגים שאנחנו יכולים וצריכים לנסות:

  • שדרוג עם צילועים – תוכלו להוסיף פטריות במחבת נפרדת ולהניח אותן על מנת ההגשה.
  • שדרוג נוסף הוא לשלב ירקות רעננים כמו קישואים או קולרבי שיתיבשו יחד עם הנוזלים.
  • לגרסה חריפה, הוסיפו פלפל חריף קצוץ לירקות בשלב הטיגון.
  • לרוויה נוספת, קשטו את המנה בכוסברה קצוצה.

שאלות ותשובות

מה הסוד לבשר רך במיוחד?
באופן אישי, אני ממליץ על בישול ממושך על חום נמוך. שעות ארוכות על הכיריים או בתנור עושים את הכל. אם תשאירו את הבשר באווירה זו, הוא יתפרק ויוצא מדהים!

האם אפשר להכין את זה בסיר לחץ?
מומלץ! אם יש לכם סיר לחץ – זה אפילו מהיר יותר. פחות משעה, וכל הטעמים נפלאים נשמרים.

האם אפשר להשתמש בבשר אחר?
בוודאי! אפשר לנסות בשר טלה, עוף או גם טופו – התוצאה תהיה משגעת בכל מקרה.

מה ניתן להגיש לצד הרגו?
אפשר להגיש עם פירה, פסטה, או טורטיה עם סלט רענן בצד. כל אחד מהשילובים הללו משלים את החוויה!

מהי הדרך האידיאלית לאחסן את המנה?
אחסון במקרר במיכל אטום יהפוך את המנה לעוד יותר טובה יום לאחר מכן, אז תעיזו ותכינו כמות כפולה.

האם אפשר להקפיא את המנה?
נכון, הקפאה היא פתרון נהדר! ממש כמו יין טוב, זה משתבח בזמן.

מה עושים אם הבשר לא מתפורר?
אם זה קורה, פשוט תחזירו אותו לסיר ותמשיכו לבשל. לפעמים בשר כבד קח יותר זמן להתבשל.

מה קורה אם אין לי תבלינים?
מומלץ להיות אמיצים! תוסיפו מה שיש לכם בבית- פפריקה, כמון, צ'ילי, כל תיבול אהוב ירים את המנה.

האם יש לך המלצה לאוכל לאורחים?
בהחלט! ראגו בשר מפורק הוא מָזָן מושלם – פשוט לניח על שולחן מוגש ליד סלסלת פנקייק עם ירקות טריים.

אילו ירקות אני יכול להוסיף למנה?
כל ירק שיחביא את טעמיו במרקם הנימוח כמו קישואים, תפו”א, בצל ירוק וכמובן פטריות יוסיפו.

וכמובן, אל תשכחו לשתף את המתכון עם החברים והמשפחה שלכם! ראגו בשר מפורק הוא בהחלט משהו שראוי לחלוק, ובשיתוף התגלית שלכם, אתם מביאים את האהבה המטבח!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *