איך להכין סטייק בנינג'ה בקלות ובטעימות

המתכון המושלם לסטייק בנינג'ה!

הכנת סטייק בנינג'ה זה כמו קסם במטבח. אתם יודעים איך זה מרגיש כשאתם מתיישבים לארוחת ערב, וריח של נתח בשר צלוי פורץ אליכם מהמטבח? הרגע הזה הוא חלום עבור כל חובב בשר! מה אם אגלה לכם שבעזרת מכשיר הנינג'ה המדהים אתם יכולים ליצור סטייק מושלם – נימוח, עסיסי, עם קרסט אדיר של תבלינים? זה המתכון שהכנתם עבור החברים שלך, שלא יכולים להפסיק לשבח את הקולינריה שלכם!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 10-15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 2-4 אנשים

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הסטייק המיזוג זה ממש לא מסובך. בשביל להכין וו-או, צריכים לאסוף כמה מרכיבים פשוטים, אך איכותיים, שיביאו לתוצאה אגדי של טעמים. גם אם אתם רק מתחילים את דרככם בעולם הבישול, המתכון הזה הוא עבורכם!

  • 2 נתחים של סטייק (כ-250 גרם כל אחד)
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1 כף רוזמרין קצוץ (או יותר, תלוי בכם)
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה (לרענון הטעמים)
  • מיץ מלימון קטן (רעננות ומרירות)

עכשיו, ניתן לעבור לחלק שבו כל החגיגה מתחילה – שלבי ההכנה. רגע לפני זה, חשוב לציין שישנן כמה אפשרויות עבור גרסה טבעונית או ללא גלוטן. אם אתם מעדיפים, אפשר להחליף את נתחי הבשר בקוביות טופו טרי או תחליף בשר צמחוני, ולבשלם באותה דרך.

שלבי ההכנה

כדי להגיע לתוצאה המעלפת, יש לעקוב אחר כל שלב בקפדנות. ההכנה היא סופר פשוטה!

  1. מחממים את הנינג'ה על טמפרטורה גבוהה – זהו הטריק הסודי שלנו, חום גבוה מבטיח קרסט מושלם.
  2. בתוך קערה, מערבבים את שמן הזית, השום, הרוזמרין, המלח, הפלפל השחור והפפריקה.
  3. משרים את נתחי הסטייק בתערובת למשך חצי שעה לפחות. זה הזמן שאנו רוצים להעניק לבשר לספוג את כל הטעמים המפנקים.
  4. בזמן שהבשר מתמזג עם התבלינים, אפשר להכין סלט מרענן לחבר לצד – אבל זה לא חובה!
  5. מניחים את נתחי הסטייק על רשת הנינג'ה ומבשלים 5-7 דקות מכל צד לסגנון מדיום רייר. אל דאגה, אפשר לבדוק את המידת הצליה בעזרת מדחום. הסטייק האידיאלי צריך להיות בטמפרטורה של 57-60 מעלות צלזיוס.
  6. לאחר שהסטייק מוכן, מבשלים אותו עוד 2-3 דקות עם מיץ הלימון מעל, להוספת חמצמצות ונגיסות גבוהות של טעם.
  7. מוציאים מהנינג'ה ונותנים לנתחים לנוח 5 דקות, כדי שהת juices יחזרו לנתח.
  8. ממש לפני ההגשה – חותכים את הסטייק לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ ומניחים על צלחת הגשה. הפתחו את האורחים לסיום מרהיב!.

אפשרויות לשדרוגים ותוספות

עם המתכון המהמם הזה, יש אפשרויות רבות לשדרוגים! אם בא לכם לרגש את האורחים שלכם תוכלו להוסיף כמה פרוסות של פאמפרנש (לחם שטוגן עם שמן זית ותבלינים) בצד.

אפשרות נוספת היא להוסיף תוספות כמו רוטב יין אדום למעל, טחינה עם תיבולים, או רוטב פטריות לשלב הבא של הגשה.

ואם אתם רוצים מזון בריאותי יותר, נסו להגיש את הסטייק עם סלט ירקות צבעוני או עם אורז בריא.

שאלות ותשובות

איך אדע שהסטייק מוכן בדיוק לצלייה?
אם יש לכם מדחום בישול, פשוט בדקו את הטמפרטורה. במידה ואין לכם מדחום, פשוט חתכו את הנתח במרכז כשלדעתכם קרוב לסיום – אם הבשר אדום מאוד, זה סימן לכך שצריך להחזיר אותו.

האם ניתן להשתמש בנינג'ה באותו האופן עד שיגמר הסטייק?
בהחלט! אפשר להכין כמות כפולה של סטייקים ואפילו לנסות לשלב סוגי בשר שונים.

מה אם אני אוהב את הסטייק שלי בסגנון יותר גבוה מבינוני?
אם תרצו סטייק בשר וואו, בישלו את הסטייקים למשך 7-10 דקות מכל צד.

איזה סוגי תיבול ורטבים מתאימים לסטייק?
תיבולי עשבים כמו טימין, רוזמרין או תיבול דומה בהחלט יוסיפו לטעם. רטבים כמו סויה, חרדל או רוטב ברביקיו יתאימו גם הם.

האם אפשר לגוון עם סוגי בשר אחרים?
בוודאי! אפשר להכין את המתכון הזה עם נתחי עוף, צלי או אפילו דגים. הכל הולך עם טעמים מדהימים!

אני רוצה לגרסה טבעונית, יש לך טיפים?
בוודאי! השתמשו בטופו, טמפה או חתיכות סייטן כתחליף בשרי והשתמשו באותם תבלינים.

כמה זמן אני יכול לשמור את הסטייק במקרר?
לפי הניסיון שלי, הסטייקים שטופים ומוכנים יכולים להחזיק מעמד במקרר עד 3 ימים בנקודה טובה.

איך עובד הנינג'ה? הוא באמת שווה את זה?
עבורי, הנינג'ה הוא מכשיר קסום! ערבוב בין טיגון, צלייה ואידוי – הוא עושה הכל.

מה ההמלצה שלך לשתייה בצמוד?
כוס יין אדום קלאסי, סודה עם לימון או אפילו מים עם תיבול נענע יכולים להוות שילוב נפלא.

איך אני יכול לשדרג את ההגשה?
יש המון דרכים! שתיים מנצחות הן לשים פרוסות לימון קישוט מעל ותוספת ירקות קלויים בצד.

בתור חובב בישול, המתכון הזה השתנה לי את החיים! אתם הולכים לעוף על התוצאה ותרצו לשתף את המתכון הזה לכל חבריכם ברשתות החברתיות! הזמן שלכם בישול נדיר, והמאכל הזה מוסיף לגמרי לחוויות קולינריות בלתי נשכחות!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *