איך להכין שריר עגל טעים בקלות בבית

מתכון מדהים לשריר עגל

בואו נדמיין רגע את הרגע המושלם שבו אנחנו מתיישבים לארוחה חגיגית עם משפחה וחברים. נתינת לטעמי התבשיל שנכין לבלוטות הטעם שלנו, משגעת, מעלפת ואגדה! המתכון הזה יוביל אותנו בדיוק לאותו רגע. אז הכינו את הסכו"ם שלכם, כי אנחנו הולכים להכין שריר עגל משגע של סבתא. המתכון הזה ילך איתנו בכל ארוחה, ולמה? כי הוא עשוי עם כל כך הרבה אהבה, וכולם יודו שזו הייתה הבחירה הנכונה. בעבודה במטבח, אין לנו גבולות, ורק מחכים לארוחה המושלמת!

זמן הכנת המתכון: 90 דקות, רמת קושי: בינונית, מנות ל: 6-8 אנשים

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 60 דקות
  • ממתינים בתנור: 10 דקות נוספות

בעקבות מתכון זה, תגלו כמה קל להכניס את הטעם האגדי של שריר עגל למטבח שלכם. עם רק כמה מרכיבים פשוטים, והשקעה של זמן ואהבה, תזכו לארוחה המלכותית הגדולה ביותר!

הרכיבים הדרושים

  • 1 ק"ג שריר עגל, חתוך לקוביות בגובה 3 ס"מ
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 3 שיניים שום, כתושות
  • 4 גזרים, חתוכים לעיגולים
  • 2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 1 ליטר ציר בקר או מים
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • אורגנו יבש לפי הטעם
  • 1/2 כוס רבעי פטרוזיליה קצוצה לקישוט (אופציונלי)

מרגע שנאסוף את כל החומרים, אנחנו נמצא את עצמנו בתהליך מתמשך שמביא לתוצאה מושלמת. והחלק הטוב ביותר? אפשר להוסיף ולהתאים טעמים כרצוננו. הולכים על גרסה טבעונית? תחליפו את הבשר באיטריות מזון צמחוני, ותוסיפו ירקות כמו קישואים ופלפלים.

שלבי ההכנה

  1. מניחים את הסיר על להבה בינונית ומשאירים לו להתחמם.
  2. מוסיפים את שמן הזית ושמים את קוביות השריר עגל, מטגנים עד שהן מקבלות גוון זהוב.
  3. מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הכתוש ומערבבים היטב, עד שהבצל מתרכך.
  4. מוסיפים את הגזרים ותפוחי האדמה ומערבבים. רכיבי הטבע הופכים לחוויה שכיף לתפרם.
  5. מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל ומערבבים שוב.
  6. מוסיפים את ציר הבקר או המים מרגעים مذاق עשיר.
  7. מדליקים את הרסק עגבניות ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת.
  8. מבשלים על להבה נמוכה במשך שעה, ועד שהבשר רך וכל הטעמים נמסים יחדיו.
  9. לאחר מכן, מניחים לסיר לנוח לעשר דקות נוספות.

במהלך הבישול, תוכלו להריח את התבלינים מתחברים והניחוחות הופכים את הבית לעונג וזיכרון. כל מה שצריך זה להרים כוס ולראות את הדרך בה כל רכיב מתמזג לרגע המושלם.

שדרוגים ותוספות

המתכון הזה מאפשר לכם לבוא עם רעיונות חדשים! רוצים לשדרג? הוסיפו רבע כוס יין אדום במהלך הבישול להעצים את הטעמים. אפשר גם לשלב בקלה או דג אחר למרקם שונה שיתחבר מענג עם השריר. הוספת תבלינים כמו קינמון או הל תהפוך את המנה למעלפת ומרעננת. ולא לשכוח את רבעי הלחם – אי אפשר להתאפק מלשבור לחם פשוט במורד, ולשטוף עם רוטב מעורב السل("עונג").

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בבשר אחר?
בהחלט! ניתן לבחור בשר עטוף, עוף או אפילו טופו לגרסה צמחונית.

אורך זמן הבישול משפיע על התוצאה?
כן, בישול ארוך יותר למשך שעתיים או שלוש מביא לתוצאה רכה יותר.

האם כדאי להוסיף ירקות נוספים?
בהחלט! תוספת של קישואים או לפת יכולה להוסיף טעמים חדשים ובריאים.

האם זה מתאים לצמחונים?
על מנת להתאים את המתכון לצמחונים, פשוט התרחקו מהשימוש בבשר והשתמשו באיטריות או פטריות.

מה ניתן להגיש לצד המנה?
כדי להוסיף טעם נוסף, ניתן להגיש לצד תפוחים משובצים או אורז מבושל.

האם זה אפשרי להקפיא את המנה?
בהחלט, ניתן להקפיא את התבשיל עד שלושה חודשים.

זה בריא?
כמובן, עם כל כך הרבה ירקות רכים, זה בהחלט בריא.

למה אני משתמש בשום?
זה נותן טעם אישי ומעמיק, ושום עוזר לשדרג כמעט כל מתכון.

איך אני יודע אם הבשר מוכן?
בשר מוכן כאשר הוא רך ונסדק בקלות עם מזלג.

איך מנשנים את המנה?
אחרי בישול, נותנים לה לנוח לפני ההגשה. זה יקנה לטעמים לספוג יחד.

אם אתם אוהבים את המתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים שלכם ברשתות החברתיות. יחד, אפשר להפיץ את אהבת הבישול וליצור זיכרונות משפחתיים נוספים!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *