איך מכינים טבחה טריפוליטאית בעולם של טעמים עשירים

איך מכינים טבחה טריפוליטאית

טבחה טריפוליטאית היא לא רק מנה – היא סיפור של תרבות, של מסורת ושל משפחה. כל ביס ממנה הוא מסע אל עבר עולמות רחוקים, אל הסמטאות הצפופות של טריפולי, שם ריחות התבלינים המפנקים שואבים אותנו לחוויה בלתי נשכחת. כאשר אנו מסבים לשולחן עם מנות מלאות בטעם קשר משפחתי חוזר ונשנה, אין מה להתווכח – מדובר במאכל המשלב את כל הדברים המדהימים בעולם הקולינרי. אז אם אתם מחפשים את המתכון המושלם, הממכר, ממש כמו זה של סבתא או אמא, פשוט תתכוננו, כי אנחנו הולכים לקפוץ אל מחוזות הטעמים והארומות!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • המנה מספיקה ל-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנכנסים לשלב ההכנה, כדאי לדעת כמה דברים על המרכיבים. הטבחה הטריפוליטאית עשויה מתבלינים טריים, ירקות פריכים ובשר טעים, כל אלה מתהדרים בטעמים שמשאירים טעם של עוד. אז בואו נתחיל ברשימה:

  • 1 ק"ג בשר כתף קצב (או כבש – אם תרצו מגע של מלכותי)
  • 2 בצל בינוניים קצוצים דק
  • 3 כפות שמן זית איכותי
  • 4 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כוס מים (או יותר לפי הצורך)
  • 1/2 כוס חומוס מבושל (לגרסה העשירה)
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים קצוצים לקוביות (ו… לא לשכוח, לתפוחי אדמה יש גם יתרונות בריאותיים)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • תיבול: כמון, כורכום, קימל – כל אחד יוסיף את התיבול האישי שלו.

ואם העליתם שאלות על גרסה טבעונית? אפשר בהחלט להמיר את הבשר בחצילים או בקישואים – הם יספקו את הפריכות והמרקם שיגרום לכל הצמחונים לקפוץ משמחה!

שלבי ההכנה

הגענו לשלב המרגש – ההכנה! המסע שלנו לא מסתיים רק במרכיבים. כל שלב הוא אבן דרך בדרך למנה המושלמת. אז התכוננו – זה הולך להיות פשוט מדהים!

  1. מחממים את שמן הזית בסיר רחב על להבה בינונית.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא זהוב ורך.
  3. מוסיפים את הבשר ומטגנים מכל הכיוונים עד להשחמה.
  4. מתבלים את הבשר בפפריקה, מלח, פלפל, כמון, כורכום וקימל – תנו לו להתבל!
  5. מוסיפים את תפוחי האדמה והחומוס ומערבבים הכל יחדיו.
  6. שופכים את המים (וודאו שיש מספיק נוזלים כדי למנוע נדבקות).
  7. מבשלים על להבה נמוכה כ-60-90 דקות עד שהבשר מתפורר והטעמים מתמזגים.
  8. לפני שמכבים את הלהבה, טועמים ומתאימים תיבול אם יש צורך.
  9. מניחים למבסס לשבת 10 דקות-20 דקות לספיגת הטעמים.

ובואו נמשיך לחלק שמסביר איך ניתן לשדרג את המנה.

תוספות ושדרוגים

רגע, עוד לא סיימנו! יש לא מעט שדרוגים ואפשרויות נוספות שניתן לשלב במנה כדי להרגיש כאילו אנו פותחים מסעדת גורמה בבית. אם אתם רוצים להפוך את זה למושלם, אתם יכולים להוסיף ירקות נוספים כמו גזר או קישוא. טחנות תבלינים או עשבי תיבול כמו פטרוזיליה או כוסברה יכולים להוסיף רעננות לכל מנה.

לאחר הבישול, מומלץ להגיש את הטבחה כשהיא חמה לצד לחם טרי – אין כמו בלחם נעשה עם חמאות שום שמספקות עוד מקומות מזהמים לאירוח של מנה מושלמת!

שאלות ותשובות

האם אפשר לשמור את הטבחה במקרר? בהחלט, אם יש נשאר, אפשר לשמור בקופסה אטומה למשך 3-4 ימים.

האם מתכון זה יכול להתאים לארוחת חג? כמובן! טבחה היא מנה נהדרת לארוחות חגיגיות, היא תכבוש את כולם!

אפשר להכין את הטבחה מהבוקר? בהחלט, תתחילו להכין בבוקר ותנו לה להתבשל לאט. זה ישדרג את הטעמים.

האם הטבחה מתאימה לילדים? כן! הם יאהבו את הטעמים ולמי שאוהב את האתגרים – אפשר להוסיף ירקות שיתנו טוויסט!

מה עושים אם אין פפריקה בבית? אפשר להשתמש באבקת צ'ילי או לרכוש קצת פפריקה על הדרך – זה חשוב!

האם ניתן להכין טבחה ללא בשר? בהחלט יש מגוון של תחליפים כמו פטריות או חצילים.

האם זה מתכון קשה להכנה? לא, המתכון מאוד פשוט והשלבים ברורים מאוד.

באיזו תיבול כדאי להשתמש? יש המון תיבולים – כל אחד יכול לבחור את האהובים עליו.

מה ניתן לשלב עם הטבחה? טוב, לסלט מזרחי קצוץ יחד עם הטבחה יש טעמים מופלאים ולחם פריך.

איפה יכול להיות מקור המתכון הזה? יש הרבה גרסאות, אך כל אחד מתמיד את הסגנון הייחודי שלו!

יש לכם מתכון המשלב כל כך הרבה טעמים ומסורות, אז למה לא לשתף אותו? קחו רגע והפיצו אותו ברשתות החברתיות עם החברים והמשפחה שלכם. עם כל כך הרבה טעמים ועסיסיות, טבחה טריפוליטאית היא בהחלט הדרך הנכונה לפנק את עצמכם ואת הסובבים אתכם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *