אמפנדס מתכון מקורי שיגרום לכם ללקק את האצבעות

אמפנדס מדהימים, משגעים וממכרים

דמיינו את הרגע המושלם שבו אתם מתיישבים לאכול עוגיות שמנמנות, מלאות במילויים משגעים, ריחניות, אווריריות ונימוחות, עם קצה פריך שמתרסק בין השיניים. רגע שבו כל ביס יגרום לכם לדמיין אי בודד, רווי בטעמים מגרים, ובריזה חמה של חוף טרופי. זהו החוויה של האמפנדס, מאפה אגדי ממרכז ודרום אמריקה. כאן נשתף את המתכון המיוחד שלנו להכנת אמפנדס מושלמות, שלא תשכחו במהרה.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 16 אמפנדס

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לאמצעי ההכנה המצוינים, אנו רוצים לוודא שיש לכם כל מה שצריך כדי ליצור את האמפנדס המושלמים, שכן מדובר בעבודה מעט מאומצת, אבל בהחלט משתלמת!

  • 2 כוסות קמח חיטה (אפשר להחליף בקמח ללא גלוטן)
  • 1/2 כוס חמאה חמה (אפשר לחילופין להשתמש בשמנת צמחית)
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס מים קרים
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות חומץ (לשמירה על פריכותו)
  • מלית לפי בחירתכם: בשר טחון מתובל, גבינת פטה עם תרד, או ירקות קלויים. אפשר גם לשדרג עם קצת גבינת מוצרלה שימנע מהמלית להיבלע במילוי!)
  • לציפוי: ביצה נוספת (לטיבול), שומשום או גבינת פרמזן מגוררת

כעת, לפני שניגש להכנה, אני ממליץ לחשוב על אפשרויות המילוי שלכם. אפשר לשלב מתכונים משפחתיים או שילובים שונים שתמיד רציתם לנסות. תתפרעו! האפשרויות הן רבות!

שלבי ההכנה

מוכרחים לדעת שכשאתם פועלים, המטרה היא להרגיש את המאפה בידיים שלכם, להביא את האהבה לעבודה… והנה איך עושים את זה:

  1. בקערה גדולה, לשים את הקמח והמלח.
  2. לערבב היטב את הקמח עם החמאה עד שהתערובת קשה לאחוז.
  3. להוסיף את הביצה, המים והחומץ וללוש עד שהבצק מתגבש.
  4. לכסות את הבצק בניילון נצמד ולהשאיר במקרר למשך 30 דקות.
  5. בינתיים, להכין את המלית שבחרתם. אם בחרתם בבשר, לבשל אותו במחבת עם תבלינים. אם את הירקות, לקלות אותם ולהוסיף גבינה.
  6. לחלק את הבצק לחלקים קטנים ולעצב כל חלק לדיסק.
  7. מילוי כל דיסק במלית שלכם, לקפל לחצי ולהדק היטב את הקצוות.
  8. למלא את האמפנדס בביצה ומעט שומשום או גבינת פרמזן.
  9. לחמם תנור ל-180 מעלות ולבשל את האמפנדס במשך 20 דקות או עד שהן מזהיבות.
  10. להוציא, לחכות כמה דקות ולהתענג על הריח הטוב!

הצעה שלנו: מומלץ לתת לאמפנדס להתקרר מעט לפני שאתם טועמים – זה יגביר את הטעמים.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אתם לא רוצים להתקבע על המתכון הבסיסי, כאן אפשר לשדרג את היצירה שלכם! הנה כמה רעיונות נפלאים:

  • להוסיף תבלינים חריפים למלית הבשר כדי להתפנק בטעמים מרגשים.
  • לשים רוטב צ'ילי חריף בצד להקפצה.
  • להגיש עם רטבים דלים כמו רוטב יוגורט או גואקמולי – שיהפכו כל ביס לחוויה חדשה.
  • לשלב ירקות מוקפצים עם גבינת פטה למלית – שלמות חורפית.
  • להכין רוטב טחינה כדי לשדרג את המנה לחוויה בריאותית יותר.

שאלות ותשובות

איך אוכל להפוך את המתכון הזה לטבעוני? אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית, במקרים האלה ניתן להחליף את החמאה בשמן קוקוס ואת הביצה במחית בננה או טופו מעוך. ניתן גם להשתמש ברוטב סויה להדגשת הטעמים.

האם ניתן להכין את האמפנדס מראש? בהחלט! ניתן להכין את הבצק והמליות שעות לפני ולהקפיא. לאחר מכן, פשוט להוציא למענה, למלא ולתנור.

מהי הדרך הטובה ביותר לשמור על האמפנדס פריכים? לאחסן בקופסה אטומה לאחר שהן התקררו. זה גם יפחית מהחום הפנימי, שיביא לנפילה בצלילות.

באיזה טמפרטורה כדאי לאפות את האמפנדס? אנחנו ממליצים על 180 מעלות, להביא לתוצאה משגעת זהובה ושחומה.

האם ניתן לשנות את המילוי? נוסו מילויים שונים כמו ירקות קולים עם פסטו או תערובות גבינה שונים. הכל כשר פה!

האם ניתן לאכול את האמפנדס קרות? אם אתם מצליחים להתאפק ולתת להם להתקרר, בהחלט! זה יהיה טעים לא פחות!

מה אם אני לא אוהב בשר? המלית מאפשרת חלופות נפלאות כמו גבינות וירקות או אפילו פירות! שיחררו את היצירתיות שלכם.

באיזה תיבול אפשר להשתמש במלית? תיבול עם כמון, פפריקה, ובעיקר לפי הטעמים שאתם אוהבים. אל תחששו לנסות.

איזה רוטבים הכי מתאימים למנה הזו? רוטבי יוגורט, על בסיס טחינה או ממש רוטב חריף – כל דבר טוב ותוסס יעבוד פה.

אם אני רוצה להכין כמות רבה לקראת אירוע, מה ההמלצה? להכין מראש, להקפיא ולהוציא כמה שעות לפני האירוע. להגיש עם מגוון רטבים ושדרוגים!

כעת כשהכנתם את המאפה הנפלא הזה, אל תשכחו לשתף עם חברים! מתכון שמכינים עם אהבה ואכפתיות, הוא מתכון שצריך להפיץ. תהנו מהאמפנדס המושלמים שלכם – טעים, מרענן ומשגע!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *