ביף ג'רקי מתכון מושלם שתאהבו להכין בבית

ביף ג'רקי מושלם: המתכון המדהים שיגרום לכם להתמכר!

כשהבוחרים להכין ביף ג'רקי בבית, הם מתכוננים לאחת החוויות הכי טעימות, הכי משגעות והכי אגדי שיש. למה? כי הבשר המקורי יוצר טעמים עמוקים שמחכים רק לנצח, ובתוך כל זה, אתם יודעים בדיוק מה נכנס לתוך כל פרוסה – איכות, טעם ובטיחות. הביף ג'רקי, אם תבחרו בו כחטיף או כתוסף לארוחה, פשוט ממכר! אז אתם מוכנים להצטרף למסע קולי, חווייתי, שמלא בריחות ובטעמים? בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות הכנה, ושעות של המתנה
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: כ-8-10 מנות

מרכיבים הדרושים

לפני שאנחנו נכנסים לעמקי ההכנה, חשוב לדעת אילו רכיבים אנחנו צריכים. המתכון המדהים הזה מצריך כמות מסוימת של חומרי גלם, כל אחד מהם עם הסיפור שלו, שמתעלה על המתכון המקורי של סבתא. בואו נניח את הבסיס:

  • 1 ק"ג פילה בקר (או בשר מדורג אחר, אם אתם מעדיפים).
  • 1/4 כוס רוטב סויה.
  • 1/4 כוס דבש (לגרסה מתוקה).
  • 2 כפות חומץ תפוחים.
  • 2 כפיות שום קצוץ.
  • 1 כף פפריקה חריפה (אם אתם רוצים טוויסט רותח).
  • 1 כפית כמון.
  • 1 כפית מלח.
  • 1 כפית שטוחה של גאניר השחמה (לערבב את החיים).
  • תיבול נוסף לפי טעם אישי (ג'ינג'ר, פירורי פלפל חריף, מה שנראה לכם).

מרכיבים חלופיים

אם תרצו לגרסה טבעונית, תוכלו להמיר את הבקר בפטריות פורצ'יני או טופו כהה. עבור חובבי המזון הבריא, ניתן להשתמש ברוטב סויה דל נתרן ובדבש דל קלוריות. אין גבולות למה שאתם יכולים ליצור!

שלבי ההכנה

שלבים מתודולוגיים ותהליכים מרהיבים

  1. חותכים את הבשר לפרוסות דקות (כ-5 מ"מ).
  2. למדי או לשים בקערה את כל החומרים הרטובים והמייבשים להתחלה.
  3. שמים את הפרוסות בתיבול, ומוודאים שהתיבול נכנס היטב לכל פרוסת בשר.
  4. מכניסים למקרר למשך 4-24 שעות (אין על המתינות!).
  5. לאחר המשרה, מחממים טמפרטורת תנור ל-80 מעלות צלזיוס.
  6. משאירים את פרוסות הבשר על רשת, ומניחים על תבנית שהכנו מראש.
  7. אופים במשך 4-6 שעות, או עד שהבשר מתייבש אך נשאר גמיש.
  8. מקררים ושמים את הג'רקי בשקית אטומה.

שדרוגים אפשריים

רוצים לשדרג את הביף ג'רקי שלכם? אין בעיה! אפשר להוסיף תיבול כמו שומשום קלוי למראה קראנצ'י, או לשים עליו סודה לשתייה להרגשה כמו "עושים מהפך". רוצים רמז מתקדם יותר? תנסו ותשתפו אותנו בניסיונות שלכם!

שאלות ותשובות

איך אני יודע שהביף ג'רקי מוכן?
ביף ג'רקי מוכן כשמרגישים לו מעט גמיש, ולא קשה מדי. אחרי 4-6 שעות בתנור, הוא צריך להיות מוכן!

האם אפשר להשתמש בבשר אחר?
ברור! בהחלט אפשר להכין ג'רקי מתרנגול, עגל או אפילו דגים. רק שימו לב לזמן הבישול.

כמה זמן זה נשמר?
כשאתם שומרים אותו בצורה נכונה, הביף ג'רקי יכול להחזיק אפילו חצי שנה! כשתשימו אותו בשקית ממש אטומה, תיהנו מהחיים!

יכולים להכין ביף ג'רקי על גריל?
מסוגלים! זה מוסיף טעמים מעושנים מענג ואלוהיים.

מה הדרך הנכונה לאחסן אותו?
עדיף לשים אותו במקום מוצל וקריר בלי חום ישיר.

האם יש מלוח בלי בשר?
נכון שיש! יש גרסאות מרובות של ג'רקי צמחי, כמו כוסמת או אגוזים קצוצים.

האם ניתן להקפיא את הג'רקי?
אתם בהחלט יכולים, אך ודאו שהשקית אטומה היטב.

איך מדליקים את הטעמים בתיבול?
אפשר להוסיף מעט קפה טחון לתיבול. זה מוסיף עושר ומוזרות.

מה קורה אם התיבול מגניב לי?
אתם יכולים להיות אגרסיביים בתיבול. יאללה, למדו להקשיב ללב שלכם!

מה לדאוג לפני ההכנה?
ודאו שהבשר לא קפוא ושהתיבול מוכן! חכו שהתהליך יהיה מפנק וקל.

אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם כל החברים שלכם! שיהיה לכם בתיאבון, ואל תהססו להתנסות!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *