בשר שריר בבישול ארוך: טעים ולא מפספס אף פעם!

מושלמת מנות בשר שריר בבישול ארוך: מתכון אגדי!

פתאום, העברת דף עבה בספרי הבישול שלנו, נתקלים בחתיכת בשר שמביטה אלינו. המרקם המיוחד, והניחוח שגורם לנו לדמיין את הסירים הרתוחים בבית, פשוט משגע אותנו! אם אתם כמו רבים וטובים, גם אתם לא יכולים לעמוד בפני בשר שההכנה שלו דורשת זמן ודקדוק, נכון? בשר השריר, כמו יין טוב, רק משתבח עם הזמן. מדובר בבשר שאינו רק טעים, אלא גם משלב את כל הסודות של המטבח הביתיים של אמא שלנו.

בישול ארוך הוא תהליך שמשדר את כל הידע, האהבה והסבלנות לכך שנחשב לאוכל של סבתא. בעבודה משותפת עם הסיר, אנחנו לא רק מכינים אוכל, אלא גם טורחים על רגעים איכותיים סביב השולחן. בואו נצא למסע הזה של הכנת בשר שריר בבישול ארוך, כזה שיגרום לכם ללקק את האצבעות!

זמן הכנת המתכון: 20 דקות הכנה, 3 שעות בישול בקירור.

  • רמת קושי: קל עד בינוני
  • מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

עכשיו, כשההתרגשות גואה בנו, הגיע הזמן לחשוף את כל המצרכים המדהימים שיגיעו יחד לכל אורח השולחן שלנו. לכן הרכבנו את כל מה שנצטרך, ולכם נותר רק לקנות ולשדרגם עם אהבה!

  • 1 ק"ג בשר שריר קצוץ
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצל בינוני קצוץ
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 2 גזר קצוץ לקוביות
  • 1 סלרי קצוץ
  • 1 קונסר של רסק עגבניות (200 גרם)
  • 1 כוס ציר בשר או מים
  • 2 כפיות תבלין כמון
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • מלח ואלפפר לפי הטעם
  • 1 כף סוכר חום (למתיקות)

עכשיו, יש גם אופציה לשדרוג מתכון – אם אתם צמחוניים או מוכנים לאתגר, ניתן להחליף את הבשר בקוביות של פטריות פורצ'יני ולהכין מנה משוגעת לא פחות!

שלבי ההכנה

כשהם עייפים, היום מתחיל שלב הבישול. כל מה שאתם צריכים זה לעקוב אחרי השלבים הפשוטים האלה, שישפיעו על כל חווה שאי פעם טעמתם:

  1. מחממים שמן זית בסיר גדול על חום בינוני.
  2. סוחטים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא שקוף.
  3. מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת.
  4. מכניסים את גזר הסלרי ומערבבים כבוד את הכלים בסיר.
  5. מוסיפים את קוביות בשר השריר ומטגנים את הכל במשך 5 דקות, עד שהבשר מתבל.
  6. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים בעדינות כדי שהטעמים יתמזגו.
  7. יוצרים חור קטן במרכז הסיר, מוזגים פנימה את ציר הבשר ומוסיפים את התיבול.
  8. מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך למשך 3 שעות, עד שהבשר נמס בפה והטעמים מחליטים לשבת אחד עם השני.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כעת, מטעמים כבר יש לנו, אבל אפשר גם להוסיף עוד קצת ברק למנה לקראת ההגשה!

אחד הדברים המדהימים בבישול הוא שאין גבולות. קחו לדוגמה את השילוב עם תוספי טעמים כמו:

  • תפוחי אדמה קלויים לצד המנה. שילוב של פחמימות ותחושת נוחות.
  • אורז פרסי מבושל, שיחד עם הבשר יוצר מנה משוטטת לעצמה!
  • סלט ירקות טרי שיביא למנה רעננות – חזה עוף בגריל מעל הסטייק.

שאלות ותשובות

מה היתרון של בישול ארוך?
בישול ארוך מותיר את הבשר רך יותר, נמס בפה, כי הטמפרטורה הנמוכה גורמת לפרוק הקולגן בבשר.

האם ניתן לבשל את המנה בסיר לחץ?
בהחלט! אם אתם קצרי זמן, אפשר לבשל בסיר לחץ למשך 1.5 שעות ולהשיג תוצאות משגעות.

מה עושים אם הבשר מתקשה?
אם במהלך הבישול אתם מרגישים שהבשר לא רך מספיק, הוסיפו עוד קצת מים והמשיכו לבשל.

האם אפשר להקפיא את המנה?
כן, אתם יכולים להקפיא את המנה. לאחר ההכנה, תנו לה להתקרר לחלוטין ואחסנו בכלי אטום.

כיצד ניתן לשדרג את המנה?
ניתן להוסיף תבלינים כמו אורגנו, טימין או אפילו חרדל כדי להוסיף טעמים חדשים למנה.

מה ניתן להגיש לצד המנה?
מנה זו משתלבת נהדר עם אורז, פירה, תפוחי אדמה צלויים, או אפילו חלה טרייה לליטוף.

האם למנה יש ערך תזונתי גבוה?
כן, בשר השריר מכיל חלבון בריא, והוא מהווה מקור מצוין לאנרגיה!

כמה זמן אפשר לשמור את המנה במקרר?
בדרך כלל אפשר לשמור אותה 3-4 ימים במקרר, במנגנון סגור היטב.

האם אפשר להכין את המנה בתנור?
בהחלט! בישול בתנור לטמפרטורה של 160 מעלות למשך 3 שעות הוא אפשרות נפלאה.

מהו הזמן האידיאלי להכין את המנה לפני האירוע?
רצוי להכין את המנה יום לפני, כדי לאפשר לטעמים לשבת ולתייבש עוד יותר.

עכשיו, כשסיימתם עם המתכון והתחלתם לראות איך העולם שלכם מתמלא בניחוחות של בשר שריר בבישול ארוך, אתם מוזמנים לשתף ולהפיץ לאנשים האהובים עליכם! האוכל הוא לא רק טעים, אלא האש להיום שלכם – תשתפו, תאהבו ותחלקו את האהבה הזו! עשו זאת!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *