איך להכין ג'חנון קפוא
אין כמו ג'חנון שאוטוטו נמס בפה, עם ריח שהוא כאילו חיבוק חם מהמטבח של סבתא. כל bite זה תענוג ממכר, שמתחיל עם השכבות המופלאות של הבצק והגיוס שקושרים את הטעמים הכי מדהימים שיש. המנה הזאת יכולה להיות פתרון מצוין לצהריים, לארוחת בוקר או פשוט לפינוק במהלך היום. אם אתם רוצים סוד משפחתי שיגרום לאורחים שלכם ללקק את האצבעות, הגעתם למקום הנכון!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 10 דקות
- זמן בישול: 12 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
אז קחו מחברת, ואולי גם תעשו מקום במקרר, כי תיכף נצא למסע קולינרי שמתחיל ברכיבים.
- 1 ק"ג קמח
- 1 כוס מים פושרים
- 1/4 כוס שמן (מומלץ שמן זית)
- 1/4 כוס סוכר
- 1 כפית מלח
- 2 כפיות סודה לשתייה
- 100 גרם מרגרינה (או חמאה) לטשטוש
- לטעם: ביצים שטוכנות מבושלות, רסק עגבניות, חריף – לפי רצונכם
המתכון הזה קל, מהיר ויחד עם זאת משגע, והכל יחד נוצרת מנה גבוהה, אוורירית, ונפלאה. אם אתם מעדיפים, אפשר לשדרגו לגרסה טבעונית על ידי החלפת המרגרינה בשמן קוקוס או שמן אחר שמתאים.
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן להיכנס למטבח וליצור את הקסם. השדרוגים לא מגיעים כאן לבד, הם מצריכים להשקיע במעט סבלנות ואהבה.
- מניחים את הקמח בקופסה גדולה ומוסיפים את המלח, הסוכר והסודה לשתייה.
- יוצרים גומות במרכז ומוסיפים את המים הפושרים ואת השמן.
- לשים את הבצק היטב עד שהוא חלק, רך ולא דביק.
- מנהלים את הבצק בצורת כדור ומניחים לו לנוח כ-30 דקות.
- לאחר שהבצק נח, מחלקים אותו ל-4-6 כדורים שווים.
- על משטח מקומח, מרדדים כל כדור לעיגול דק.
- ממיסים את המרגרינה (או חמאה) ומברישים שכבתה בעדינות על העיגול.
- מקפלים את העיגול לכדי חצי עיגול, ואז שוב לחצי דק ומניחים לשכב כל כדור כך במשך 10 דקות נוספות.
- מניחים את הכדורים שנוצרו בסיר ולוחצים בעדינות כך שהכדורים יימעכו.
- כשהכול מוכן, מבשלים על חום נמוך במשך שעה בסיר מכוסה. אם אתם מעדיפים את הג'חנון קפוא, פינקו אותו רגע מהכיריים למקפיא.
- אם רוצים להוסיף ביצים שטוכנות, הוסיפו אותן למים הרותחים במהלך הבישול.
- כעבור 12 שעות, הוציאו מהקפאה והג'חנון שלכם מוכן יותר מתמיד!
שדרוגים ותוספות אפשריים
כשהג'חנון מוכן, תתחילו לחשוב על אפשרויות לשדרוגים. אחד מהשדרוגים המגניבים הוא להוסיף לתוך הג'חנון גבינת פטה או צהובה. זה ייתן טוויסט אגדי שיגרום להרגיש במנות עסקיות של מסעדה אולטרה יוקרתית.
מעבר לכך, תוספת של פטריות מטוגנות בהחלט תעשה את העבודה; והכי טוב, רוטב חריף בצד לאיכות משגעת. לא לשכוח לשים חומוס או טחינה על השולחן, כי זה מה שנותן לג'חנון את הקסם בהגשה.
שאלות ותשובות
מה צריך לעשות אם הבצק יוצא דביק מידי?
שמרו על קמח על הידיים ומסביב. קמח הנוסף יסייע לכם לעצב את הבצק בצורה נוחה יותר.
האם אני יכול להקפיא ג'חנון מוכן?
בהחלט! אחרי הבישול, אפשר לארוז אותו בקופסה אטומה ולהקפיא. תזכרו לחמם אותו למשך 30 דקות כשאתם רוצים להגיש.
האם ניתן להכין ג'חנון עם קמח חצי חצי?
כן! קמח חצי חצי עם תוספת של קמח תפו”ח הולך נהדר עם המתכון העשיר הזה ויוצא מעלף.
איך אני יודע מתי הג'חנון מוכן?
עוקבים אחרי השעון; בדרך כלל כשהג'חנון מתנפח והצבע שלו נועז יותר, זה האות להוציא אותו.
האם יש טיפים לשיפור הטעם?
השקיעו בשום, בצל, פפריקה ודומדמניים על הדקות האחרונות של הבישול, זו תוספת מושלמת.
מה עושים אם רוצה גרסה ללא גלוטן?
שימו במקום קמח חיטה קמח תפו"ח או תערובות קמח ללא גלוטן מוכנות!
האם ניתן להכין ג'חנון במיקרוגל?
ואף על פי שהתוצאה לא תהיה זהה כמו בישול ארוך, אפשר לחמם במיקרו על חום גבוה במשך 2-3 דקות.
האם יש דרכים שונות להכנת ג'חנון?
בהחלט! אפשר לשדרגו לתוך הג'חנון גם מיני טעמים כמו זיתים ושום, שזה יוצר שינוי מרכב לחלוטין!
מה זה בעצם ג'חנון?
זוהי מנה תימנית מסורתית, ולמעשה מדובר בבצק שמולבש בשכבות ואז מבושל רבות שעות על חום נמוך, וזו מהות הקסם.
מה הזמן המושלם לאכול ג'חנון?
דיברנו על ארוחות, אבל אפשר גם כארוחת ערב של חורף כשהורדנו את הכוכב של השמש והכנסנו את כוכב הקולינריה למרכז השולחן!
אם אתם אהבתם את המתכון הזה, אל תשמרו אותו לעצמכם! שתפו את המתכון החם הזה ברשתות החברתיות, כי יש פה משהו שצריך להגיע לרבים. אז קדימה, בתיאבון לכולם!