גלה את המתכון המושלם לפנקייק פלאפי

מתכון לפנקייק פלאפי – המעדן האוורירי שיהפוך את הבוקר שלכם למושלם

חשבתם שהפנקייקים שאתם מכינים מדי בוקר הם הטובים ביותר? חכו עד שתנסו את הפנקייקים הפלאפיים שלנו! מדובר בתענוג מדהים, שהמרקם שלו כל כך נימוח ואוורירי, עד שהוא פשוט נמס בפה. מדובר במתכון שילדים ומבוגרים כאחד יתאהבו בו. אנחנו כבר יכולים לראות אתכם יושבים סביב השולחן, מלקקים אצבעות, עם ניחוחות מתוקים באוויר. מה עושים עם זה? ממשיכים לקרוא לעוד!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • ילדים: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

לפנקייקים הפלאפיים שלנו נצטרך את הרכיבים הבאים. שימו לב שהמרכיבים הללו יכולים להיות זמינים לרובנו במזווה, שכן מדובר במרכיבים קלאסיים של מתכון פנקייק. מי לא אוהב מגע של אהבה מהמטבח?

  • 1 כוס קמח (120 גרם)
  • 2 כפות סוכר (25 גרם)
  • 1 כף אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כוס חלב (240 מ"ל)
  • 2 כפות חמאה מומסת או שמן קוקוס
  • 1 כפית תמצית וניל

שימו לב שאפשר לשדרג את המתכון הזה! אם אתם מעוניינים בגרסה בריאה יותר, אפשר להשתמש בקמח חצי חצי תוספת של אגוזי לוז או קמח שיבולת שועל. לגרסה טבעונית, פשוט החליפו את הביצה בבננה מעוכה או צנצנת של רסק תפוחים!

שלבי ההכנה

ועכשיו נגשים את כל החלומות העדינים של הפנקייקים המדהימים שלנו! בואו נתחיל לספר לכם איך להכין את הפנקייקים האלה, כך שכולם יגידו "וואו!"

  1. נשקל את כל המרכיבים היבשים בקערה: קמח, סוכר, סודה לשתייה ומלח.
  2. במערבב נפרד, טורפים היטב את הביצה עם חלב, חמאה מומסת ותמצית וניל.
  3. מחברים את שתי התערובות: מוסיפים את החומרים היבשים לתערובת הלחה ומערבבים בעדינות, עד שהתערובת מתאחדת (לשמור על כדוריות נימוח).
  4. מחממים מחבת על חום בינוני, ומאפים פנקייקים בקוטר של כ-10 ס"מ.
  5. מבשלים כ-3 דקות מכל צד, או עד שהפנקייקים מתחילים לנזול בועות.
  6. מניחים את הפנקייקים על צלחת, ניתן לעלות לגדלים גבוהים של 2-3 פנקייקים בהצלחה.

עכשיו, כשהפנקייקים החמים כבר מונחים לכם על הצלחת, הגיע הזמן לתבל אותם! תכינו מייפל או דובדבנים טריים או כל סירופ אחר שתרצו, ויש לכם פלא פלאפל של תענוג!

תוספות ושדרוגים אפשריים

עכשיו שהפנקייקים מוכנים, אפשר לשדרג אותם עם תוספות שנכנסות נפלא בכל מנה. הנה כמה רעיונות:

  • שוקולד צ'יפס – תוסיפו שוקולד צ'יפס לתוך הבלילה ותהנו מכל ביס!
  • פירות טריים – בננות, פירות יער או תותים יוסיפו רעננות וגוון.
  • אגוזים קצוצים – למשל, אגוזי לוז או שקדים יקנו קראנץ' מדהים.
  • קקאו – הכניסו מעט אבקת קקאו כדי להכין פנקייקים שוקולדיים משגעים!

על ידי תוספות שונות, אתם יכולים להפוך את הפנקייקים לפלאים חדשים בכל פעם!

שאלות ותשובות על המתכון

מה עושים אם אין לי תמצית וניל?
אין בעיה! אפשר פשוט להמיר אותה במעט קינמון או להוסיף מעט מיץ תפוזים.

איך יודעים שהפנקייקים מוכנים להפוך?
ברגע שאתם רואים בועות מתחילות להיווצר על פני הפנקייק, הגיע הזמן להפוך אותו!

מה אפשר לשים בצד של הפנקייקים?
כמובן! אפשר לשלב עם פרוסות בננה, דובדבן או אפילו עם רוטב שוקולד!

האם אפשר להכין את הפנקייקים מבעוד מועד?
בוודאי! אפשר להכין מראש ולשמור במקפיא, חמים ולטגן ישירות על מחבת כשיש צורך.

האם הכנת פנקייקים ללא גלוטן אפשרית?
כן! פשוט החליפו את הקמח הרגיל בקמח תפו”א או קמח אורז.

מה גובה הפנקייקים הכשירים על המחבת?
ככל שהבלילה אוורירית, הפנקייקים יצאו גבוהים. תשימו לב לא לערבב יותר מדי!

לא יצא לי פנקייקים גבוהים, למה זה קרה?
יכול להיות שלא הקצפתם את הביצה כראוי או שהקמח היה ישן ולא טרי.

מתי כדאי לחמם את המחבת?
לפני שמתחילים עם הפנקייקים, חימום של 3-5 דקות על חום בינוני יבטיח טיגון אחיד.

האם אפשר לאחסן את פנקייקים המוכנים?
כמובן. ניתן לשמור בטמפרטורת חדר למשך יום או במקרר למספר ימים.

מה לעשות עם שאריות של פנקייקים?
שטפו אותם עם סירופ מייפל, דבש, או עשו מהם פנקייקים צלויים בטוסטר וחזירו לתנור.

אז עכשיו, כשסיימנו להכין את הפנקייקים המדהימים הללו, אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ומשפחה! הם בוודאי יעריכו את ההשקעה והמנת פלאפית שתספקו. תהנו מארוחות הבוקר האגדיות שלכם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *