גלה את סודו של מרק דגים צרפתי מעורר תיאבון

מרק דגים צרפתי – מתכון מדהים וחדשני

שום דבר לא מתעלה על התענוג שבמרק דגים צרפתי מרהיב, שמקפיץ את החושים ומנחם את הנפש כמו כיף קטן תחת שמיכה חמימה. אם דמיינתם את עצמכם יושבים ליד שולחן עץ כפרי, עם ריחות של דגה טרייה ותבלינים משגעים שממלאים את האוויר, אתם בהחלט במקום הנכון. שימו לב – לא מדובר בעוד מרק דגים שטחי, אלא במתכון אגדי שאפשר להגיש עם רצועת לחם פריך, וזה בהחלט הכי טעים שיש. זהו מרק שאפילו סבתא שלי הייתה מתאהבת בו!

זמן הכנה: 30 דקות. רמת קושי: בינונית. מספר מנות: 4.

  • 30 דקות סה"כ.
  • רמת קושי: בינונית.
  • מספיק ל-4 מנות.

הרכיבים הדרושים

כדי ליצור את היצירה הקולינרית המעלפת הזו, נדרוש את הרכיבים הבאים:

  • 500 גרם דג לבן טרי (מומלץ בקלה או דניס)
  • 200 גרם שרימפס קלופים
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 גזר בינוניים קצוצים
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וקצוצים
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית תמצית פיש
  • 1 קופסת רסק עגבניות (כ-200 גרם)
  • 1 ליטר מים או ציר דגים
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • שפע של ירוקי תיבול (שמיר, כוסברה, פטרוזיליה)

חשוב לדעת! ניתן להכין גרסה טבעונית של מרק דגים צרפתי באמצעות הוספת טופו או דגנים כמו קינואה או אורז במקום הדג והשרימפס. במידה ורוצים שתהיה גרסה ללא גלוטן, יש להימנע מרסק העגבניות עם ה-gluten. מי אם לא אנחנו נקרוא לזה "מרק דגים מדהים".

שלבי ההכנה

נכון, לפעמים הכנת מרק דגים עשויה להרגיש כמו משימה מאתגרת, אבל בעצם מדובר בתהליך קליל ונעים! הנה ההנחיות:

  1. מחממים שמן זית בסיר גדול על להבה בינונית.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומראש כלים לערבב עד שיתחיל להתרכך.
  3. מוסיפים את הגזר והמרכיבים הנלווים – שום, תפוחי אדמה ופפריקה.
  4. מטגנים במשך כ-5 דקות לארומה מטריפה.
  5. עכשיו הגיע הזמן לפזר שקצת רסק עגבניות ולערבב היטב.
  6. נוסיף את מים או ציר הדגים, נביא לרתיחה ולאחר מכן ננמיך לאש נמוכה.
  7. לאחר 10 דקות, נוסיף את הדגים והשרימפס ונבשל כ-5-10 דקות נוספות.
  8. לסיום נתקן את הטעמים עם מלח, פלפל ותמצית פיש.
  9. מניחים במרק חופן ירוקי תיבול קצוצים להדגשת הטעמים.

השלב הזה הוא ממש קל! ברגע שהמרק מוכן, תהיו בטוחים שהבתים שלכם יריחו כמו מסעדת ביסטרו צרפתית מסורתית.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמו בכל מתכון טוב, אפשר לשדרגו עוד יותר! אפשר לשלב מלח ים מלוח על גבי המרק, להוסיף קוביות פוקצ'ה פריכה, או להניח פרוסות אבוקדו מעל כדי להוסיף קישוט וגם טעמים שונים. נהדר, נכון!

שאלות ותשובות

אילו דגים מומלצים להכנה? אנחנו ממליצים על דגי בקלה או דניס, אך אפשר גם דגי סלע.

האם המרק מתאים לילדים? בהחלט! המרק הזה נהדר, מתון בטעמים, והילדים ישמחו לטעום אותו.

מה עושים במקרה ואין לי ציר דגים? תוכלו לשים מים רגילים, אבל אם יש לכם זמן ליצר ציר דגים בבית, זה בהחלט ישדרג את הכל.

מה ניתן להוסיף שייתן עוד סמיכות? חצי תפוח אדמה חרוך לו יעזור לסמיכות.

כמה זמן המרק מחזיק במקרר? המרק שורד כשלושה ימים במקרר ולשימוש מחודש ניתן לחמם בקלות.

איך ניתן להגיש את המרק? במרק פריזאי נהוג להגיש עם פרוסות לחם פריך!

האם אפשר להקפיא את המרק? נכון, ניתן להקפיא את המרק לחודש ועדיין לשמור על הטעמים.

איך ניתן להוסיף עוד ירקות? בהחלט! גזר, קישוא ופטריות מעבירים טעמים נפלאים.

מה להגיש לצד המרק? מומלץ להרכיב סלט ירוק מרענן לאור המימד הבריא!

אז קדימה, התנסו במתכון הזה על מנת להפתיע את היקרים לכם ולהפוך כל ערב רגיל להרפתקה קולינרית מדהימה! אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות כדי שגם החברים שלכם ייהנו ממנו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *